All inclusive meivakantie

All inclusive meivakantie: onbeperkt genieten!

Ben jij na een lange, koude winter wel toe aan een beetje luxe en zon? Met een all inclusive meivakantie geniet je van een onbezorgde reis; eten & drinken is al bij de reissom inbegrepen. En als je kiest voor een van deze bestemmingen, komt het met een flinke dosis zon ook wel goed!

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om in de meivakantie weg te gaan. Niet zo gek ook; de schoolvakantie duurt steeds vaker twee weken, zodat je een stuk flexibeler bent. Daarnaast is een all inclusive meivakantie over het algemeen goedkoper dan een zomervakantie. En wie wil er nu niet even lekker sunsnacken op een goudgeel strand?

Turkije

De populairste bestemmingen voor een meivakantie zijn al jarenlang Turkije, Spanje en Griekenland. En deze eerste steekt er met kop en schouders bovenuit. Niet zonder reden; Turkije is echt een all inclusive paradijs. Je vindt er een ruim aanbod aan hotels die dit verzorgingstype aanbieden en er is voor ieder budget wat wils.

Naast deze uitstekende redenen voor een all inclusive meivakantie in Turkije heb je er ook nog eens een grote kans op zon. In april/mei kan het kwik al stijgen tot zo’n 25-27 °C. Dat is een stuk beter dan het Nederlandse klimaat. Zie jij jezelf al liggen aan de rand van het zwembad met een goed boek?

Wil je meer doen dan enkel relaxen en je buikje rond eten? Turkije biedt een breed scala aan (culturele) bezienswaardigheden. Voor een duik in de geschiedenis raden we je aan een hotel uit te zoeken in de buurt van de badplaats Side. Het oude centrum van dit stadje herbergt diverse overblijfselen uit de Romeinse tijd, waaronder een amfitheater uit de 2e eeuw en de Tempel van Apollo. Bij deze laatste is de zonsondergang magisch!

Bekijk de bezienswaardigheden in Side

All inclusive meivakantie, Crystal SunsetHet luxe Crystal Sunset nabij Side beschikt over een gigantisch waterpark met meer dan tien glijbanen! Het strand is daarnaast binnen handbereik, je verblijft o.b.v. all inclusive en er zijn tal van kinderfaciliteiten.
All inclusive meivakantie - Turkije

Gran Canaria

Ga jij voor een all inclusive meivakantie liever naar de altijd zonnige Canarische Eilanden? Dan tippen we het populaire Gran Canaria. Dit eiland heeft alles in huis voor een geslaagde (familie)vakantie. De hotels zijn van hoge kwaliteit, je kunt er rekenen op fijne faciliteiten voor kinderen en aan stranden geen gebrek.

Dé reden om voor Gran Canaria te kiezen is misschien wel het gunstige klimaat. Vanwege de zuidelijke ligging kun je er het hele jaar door rekenen op aangename temperaturen. In de meivakantie kan het kwik zeker de 25 °C aantikken. Dat wordt heerlijk sunsnacken bij het zwembad of op een van de prachtige stranden!

Dit zijn de mooiste stranden van Gran Canaria

Ben je op zoek naar leuke uitstapjes voor tijdens jouw vakantie? Dan hebben we enkele tips voor je.

  • Het duingebied van Maspalomas – in het Spaans Dunas de Maspalomas genoemd – is een grote zandbak waar je heerlijk doorheen kunt banjeren.
  • Roque Nublo is een basaltrots die het hoogste punt van het eiland markeert; een spectaculair uitzicht gegarandeerd.
  • Het stadje Puerto de Mogán wordt ook wel het Venetië van Gran Canaria. Niet zonder reden; hier wandel je langs kleurrijke huisjes en grachten.

Nog meer tips voor Gran Canaria met kinderen

All inclusive meivakantie, Hotel Gloria Palace RoyalVanuit Hotel Gloria Palace Royal kijk je uit over een van de mooiste stranden van het eiland; Playa de Amadores. Maar dat is nog lang niet alles; je kunt rekenen op fijne zwembaden, een animatieprogramma, à la carte restaurant en wellnesscentrum.
All inclusive meivakantie - Gran Canaria

Kreta

Onbeperkt genieten van het zonnetje en de lekkere Griekse keuken? Dat kan tijdens een all inclusive meivakantie op Kreta. Dit grootste Griekse eiland is super veelzijdig, biedt mooie stranden en een flinke dosis cultuur. Maar ook als je komt om een weekje te relaxen zit je goed.

Zo kun je er zelf voor kiezen hoe jouw vakantiedagen eruit zien; chillen aan de rand van het zwembad met een cocktail in je hand of de omgeving ontdekken. Óf een fijne combinatie van beide natuurlijk. Het is aan jou!

Extra pluspunten scoort Kreta t.o.v. de andere Griekse eilanden vanwege de zuidelijke ligging. De kans op lekker weer is nou eenmaal groter in april/mei.

Voor reizigers die graag meer van hun vakantiebestemming willen zien, raden we je aan om goed te kijken in welke badplaats op Kreta je wilt verblijven. Het eiland is zo groot dat je niet gemakkelijk van oost naar west rijdt.

Chersonissos is al jarenlang een van de populairste badplaatsen onder Nederlandse vakantiegangers, maar je kunt ook kiezen voor een iets gemoedelijkere badplaats als Agios Nikolaos, Rethymnon of Sissi. Waar je ook verblijft; proosten met ouzo op een heerlijke vakantie, kan overal!

All inclusive meivakantie, Lyttos MareIn de 150.000 m² grote tuin van Lyttos Mare vind je o.a. een handjevol zwembaden, waterpark, talloze sportfaciliteiten en een amfitheater. Extra fijn; het strand ligt direct voor de deur!
All inclusive meivakantie - Kreta

Egypte

Een meivakantie die in het teken staat van zon, zee, strand en lekker eten? Dan moet je in Egypte zijn. Naast Turkije staat dit Noord-Afrikaanse land ook bekend als all inclusive walhalla. Je vindt er gigantische resorts die alles in huis hebben; zo hoef je de deur niet eens uit.

Het grootste dilemma tijdens jouw vakantie wordt of je gaat relaxen bij het zwembad of op het strand. En het klimaat? Dankzij de zuidelijke ligging is het in Egypte het hele jaar door goed vertoeven. In de meivakantie kan het kwik zomaar al boven de 30 °C stijgen.

Heb je zin om meer van het land te zien tijdens jouw vakantie in Egypte? Of wil je jouw kinderen iets meegeven van de cultuur? Er zijn tal van mogelijkheden voor excursies en de onderwaterwereld van de Rode Zee behoort tot de mooiste duikspots op aarde. Leuke uitstapjes zijn bijvoorbeeld een boottripje en een excursie de woestijn in.

Check alle excursiemogelijkheden aan de Rode Zee

All inclusive meivakantie, Ali Baba PalaceBeleef volop waterpret tijdens een vakantie in Ali Baba Palace. Het hotel beschikt over een enorm waterpark, meerdere zwembaden en ligging aan het strand. Dankzij de all inclusive wordt het een op-en-top onbezorgde vakantie.
All inclusive meivakantie - Egypte

Meer bestemmingen voor een all inclusive meivakantie

Naast Turkije, Kreta, Gran Canaria en Egypte hebben we nog een veel ruimere keuze aan leuke bestemmingen voor een all inclusive meivakantie. Heb je bijvoorbeeld al eens aan deze gedacht?

  • Een minder bekende bestemming, maar zeker niet minder fijn voor een all inclusive meivakantie is Cyprus. Dit eiland in de Middellandse Zee bestaat uit een Turks en Grieks deel en herbergt prachtige natuur, eeuwenoude bezienswaardigheden en prachtige stranden. Je kunt er daarnaast ook nog rekenen op fijne hotels.
  • In de Portugese Algarve stijgt het kwik in mei tot een graad of 23. Ideaal om veel van de bijzondere omgeving te kunnen zien. Ontdek de ruige kustlijn en idyllische strandjes en bezoek de leukste (vissers)plaatjes. Bij terugkomst in jouw hotel is het op-en-top relaxen geblazen; je kunt zo aanschuiven voor het diner.
  • Houd jij van de Italiaanse keuken en kun je niet genoeg krijgen van pizza’s en pasta’s? Vier jouw all inclusive meivakantie dan op Sicilië. Dit eiland staat bekend als super veelzijdig en dat dankt het o.a. aan prachtige stranden met helderblauw water, leuke dorpjes en een flinke dosis cultuur. Daarnaast is Sicilië het eiland van de Etna; deze vulkaan is zeker een bezoekje waard.

Wij zijn benieuwd waar jij jouw all inclusive vakantie wilt doorbrengen.

Bekijk alle all inclusive meivakanties

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *