Excursies Rode Zee, Egypte

Op pad! Alles over de excursiemogelijkheden aan de Rode Zee

Zon, zee, strand, duiken en luxe all inclusive hotels: dat is waar Egypte, en dan met name het Rode Zee-gebied, bekend om staat. Maar het Afrikaanse land biedt veel meer. Hoeveel? Dat merk je pas als je één of meerdere excursies boekt. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

De Rode Zee in een vogelvlucht

Met dank aan kilometers zandstrand en – door de ligging nabij de evenaar – een zonovergoten klimaat ben je aan de Rode Zee aan het goede adres voor een zonvakantie. Je hebt daarbij de keuzen uit o.a. drie bekende badplaatsen; Hurghada, Marsa Alam en El Gouna. Luieren aan het strand is hier het credo, evenals all inclusive verblijven in een luxe hotel voor een fijne prijs.

Een kijkje in de onderwaterwereld van de Rode Zee

Excursies Rode Zee, Egypte: duikenAls je vindt dat Egypte op het land al prachtig is, neem dan vooral ook eens een duik onderwater. Want de Rode Zee biedt volgens kenners de allermooiste onderwaterwereld ter wereld! Laat je verrassen door prachtige koraalriffen en bijzondere vissen tijdens een snorkel- of duiktocht.

Het is dan ook niet zonder reden dat het aanbod aan snorkel- en duikexcursies enorm is. Vraag ter plaatse bij de reisleiding om gekwalificeerde bedrijven die goede tours regelen of laat je inlichten door het personeel bij de receptie.

We raden je aan om met de boot de zee op te gaan en daar het diepe in te duiken direct bij een mooi koraalrif. Dan zie je vaak meer dan wanneer je gaat voor een duik vanaf wal.

Ontdek Hurghada

Ga na aankomst niet meteen voor een culturele trip richting piramides of een bezoek aan de bedoeïenen (daarover later meer), maar leer eerst de plaats waar je verblijft eens kennen. In elk geval als je in de populairste badplaats Hurghada verblijft. Want die heeft heel wat te bieden. De Grote Moskee en de Mariakerk bijvoorbeeld. Maar ook het havengebied is een must see en in de bazaars slaag je zeker weten voor een souvenir.

Je kunt een paar uur durende stadstour doen met een gids, waardoor je alle ins en outs leert over Hurghada. En als je mazzel hebt, is een lunch ook nog inbegrepen.

Cultuur snuiven in Caïro of Luxor

Excursies Rode Zee, Egypte; cultuurReken op een lange dag (of twee) en flink wat busuren, maar een aanrader is het wel; Caïro. De wereldberoemde hoofdstad is een walhalla voor cultuurliefhebbers. Beroemde bezienswaardigheden zijn o.a. de Grote Piramiden en de Sfinx, het Egyptisch Museum en de bazaar Khan el-Khalili. Een bijzondere stad die zeker veel indruk zal achterlaten!

Dat geldt overigens ook voor Luxor, een plaats die wordt gezien als ’s werelds meest indrukwekkende openlucht museum. In de antieke stad kun je o.a. een bezoek brengen aan de Tempels van Karnak, The Valley of the Kings, de Kolossen van Memnon en de Tempel van Hatsjepsoet. Voor welke stad ga jij?

Een bezoekje aan het paradijs

Zeg je Egypte én paradijs, dan zeg je Paradise Island. Dit eilandje, dat officieel Giftun Island heet, ligt voor de kust van Hurghada en bestaat bijna alleen uit spierwit zand omgeven door helderblauw water. We zeggen bewust ‘bijna alleen’, want er zijn wel wat voorzieningen voor toeristen aanwezig. Zoals een bar, toiletten en ligbedjes met parasols. Alles voor een relaxte dag! En met de boot ben je er binnen no time vanaf het vaste land.

Met een 4×4 naar de bedoeïenen

Excursies Rode Zee, Egypte: woestijnEn dan komen we aan bij misschien wel de populairste excursie onder Egypte-gangers; een jeepsafari met als afsluiting een barbecue bij de bedoeïenen. Deze excursie is veelzijdig en je hoeft er niet lang voor te reizen. Het is daarnaast een toffe excursie voor kinderen. Want zij kunnen onderweg zoeken naar een fata morgana. Of tegen de chauffeur zeggen dat hij best iets harder mag…

Hoe de excursie eruitziet, verschilt per organisatie. Maar wat je meestal kunt verwachten, is minimaal een uur crossen met een jeep door de safari, een korte wandeling in de woestijn, een warm welkom door de bedoeïenen en een barbecue. Soms staan er dromedarissen klaar voor een kort ritje. En dan word je ook nog eens vaak getrakteerd op de mooiste zonsondergang!

De jeeps mag je niet zelf besturen. Vind je dat echt jammer? Ga dan voor een quadsafari. Ook deze zijn te boeken incl. een diner bij de bedoeïnen. Wel zo leuk, want dan maak je ook nog eens kennis met de lokale keuken!

Maak kennis met lokale tradities

Een must do als je in Hurghada blijft; een bezoek aan de Fantasia 1001 show bij hotel Pickalbatros Alf Leila We Leila. En ja, die mag je ook bijwonen als je niet in dit hotel verblijft. Waarom het een must do is? Het geeft je een kijkje in de lokale gewoontes en tradities. Een avondje Arabische entertainment (denk aan buikdansen en paardenshows) én lokale gerechten worden moeiteloos gecombineerd.

Zie jij een of meerdere van deze excursies aan de Rode Zee wel zitten? Vraag ter plaatse naar de mogelijkheden bij de reisleiding of jouw hotel. Ze voorzien je graag van advies en vertellen je alles over het actuele aanbod.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *