• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Bezoek historische monumenten

Ontdek de vele wijken, van Notting Hill tot Soho

Bekijk een musical in West End

Ga los op Oxford Street

Bekijk
Bekijk

Welkom in Londen

Buckingham Palace, London Eye en de Big Ben, tijdens een vakantie in Londen wil je geen enkele bezienswaardigheid missen. Kunst, cultuur en historie komen in deze stad samen. Tel daar de vele winkels, markten en heerlijke parken bij op en je snapt waarom Londen jaarlijks door 14.000.000 toeristen wordt bezocht.

Vlieg in een uurtje over de Noordzee en land in de hoofdstad van Engeland. Als je het hebt over wereldsteden is Londen een goed voorbeeld. De stad is anders, zonder twijfel. Neem nu het openbaar vervoer met de rode dubbeldekkers en de ouderwetse telefooncellen. En de wijken zijn steden op zich met ieder een eigen sfeer en cultuur. Een vakantie in Londen is een unieke ervaring!

Wat wil je niet missen tijdens een vakantie in Londen?

Tijdens een vakantie in Londen verveel je je geen seconde! De stad kent talloze monumenten. De meest bekende zijn de Big Ben, de St. Pauls Cathedral of Buckingham Palace. Het laatste is vooral leuk vanwege de wisseling van de wacht. Het is helaas niet mogelijk om het volledige paleis te bekijken, maar een aantal kamers, een kunstverzameling en de koninklijke stallen zijn wel toegankelijk voor publiek.

De Engelse hoofdstad is niet alleen maar cultuur & historie. Bezoek tijdens een vakantie in Londen ook alle moderne attracties. De bekendste is waarschijnlijk de London Eye. Dit grote reuzenrad ligt tegenover het Palace of Westminister en biedt een spectaculair uitzicht. Op een heldere dag kun je wel 40 km ver kijken!

Filmfans opgelet! Wil jij alle echte locaties uit de Harry Potterboeken bezoeken? Boek een excursie en kom langs King’s Cross Station spoor 9 ¾, Millennium Bridge en de pub de Lekke Ketel.

Verschillende wijken in Londen

Londen is opgebouwd uit verschillende wijken. Je merkt het meteen als je een andere wijk inloopt; elke buurt heeft zijn eigen sfeer en cultuur. We lichten twee favorieten voor je uit.

Zo barst Soho van de hippe eettentjes, clubs en LGBT-bars. Veel Londenaren komen hier ’s avonds om wat te eten of drinken. Van fish and chips tot Chinees, tijdens een vakantie in Londen kun je hier alles krijgen!

Notting Hill is vooral bekend door de gelijknamige film met Julia Roberts en Hugh Grant, maar wist je dat dit ook meteen een van de mooiste wijken van de Engelse hoofdstad is? Trendy, chique, victoriaans en pastelkleurig; dat zijn de juiste woorden voor Notting Hill. Houd tijdens een bezoekje de ogen goed open, grote kans dat je tijdens een vakantie in Londen Kate Moss of Madonna spot!

Musicals & theater in Londen

Een echte must-do tijdens een vakantie in Londen is een musical bijwonen. De stad staat namelijk bekend als theaterstad van Europa. West End is het theater- en uitgaansdistrict van Londen. Bekende theaters hier zijn o.a. het Novello Theater, The Apollo Victoria Theatre en The London Palladium.

Winkelen in de Engelse hoofdstad

Als het gaat om winkelen dan is dit wel een van de beste steden om je geld te laten rollen. In Knightbridge staat het bekende warenhuis Harrods; zeven verdiepingen met o.a. luxe winkels en restaurants. Er is zelfs een hondenoppas zodat de baasjes rustig geld kunnen spenderen. Wanneer een vakantie in Londen helemaal té gek is voor shopliefhebbers? Met kerst! Dan is dit warenhuis een walhalla in kerstsfeer.

Oxford Street is de bekendste en drukste winkelstraat van Londen, een genot voor elke vrouw! Vrijwel alle winkelketens en kledingmerken zijn hier te vinden en het aanbod gaat van luxe boetieks tot uitverkoopwinkels. Je bent gewaarschuwd; waarschijnlijk moet je na een vakantie in Londen wel ruimbagage bijboeken voor al je aankopen.

Weer & klimaat

 • JAN
  7 max 2 uur
  20 dgn
  7
 • FEB
  6 max 2 uur
  13 dgn
  7
 • MRT
  10 max 3 uur
  17 dgn
  8
 • APR
  13 max 5 uur
  14 dgn
  9
 • MEI
  18 max 6 uur
  13 dgn
  12
 • JUN
  21 max 7 uur
  12 dgn
  15
 • JUL
  22 max 6 uur
  10 dgn
  19
 • AUG
  23 max 6 uur
  11 dgn
  19
 • SEP
  19 max 5 uur
  13 dgn
  17
 • OKT
  15 max 3 uur
  16 dgn
  15
 • NOV
  10 max 2 uur
  19 dgn
  12
 • DEC
  7 max 1 uur
  19 dgn
  10
Bron: KNMI Climate