Stedentrip Londen met kinderen

Londen met kinderen: dé must do’s

Stedentrips zijn ook met kinderen erg leuk. We bezochten al heel wat steden, maar hoog op mijn lijstje staat Londen met kinderen. Ik ben er zonder kinderen al meerdere keren geweest en mijn lijstje met leuke bezienswaardigheden voor kinderen in Londen wordt alleen maar langer…

Stedentrip Londen met kinderen: hoe kom je er?

Er zijn meerdere manieren om in Londen te komen en eigenlijk zijn ze allemaal kidsproof. De trein is relaxed, de boot heeft een hoge fun factor en met het vliegtuig is lekker snel. Het maakt dus eigenlijk niet uit wat je kiest.

Wat wel uitmaakt is de locatie van je hotel. Kies er eentje aan een rustige straat (fijn voor je nachtrust), maar wel dichtbij een metrohalte. Extra leuk aan Londen is een hotel met English Breakfast, dat is al een attractie op zich voor de meeste kinderen. Want waar mag je worstjes en bonen als ontbijt eten? Bij ons thuis in ieder geval niet.

Leuke bezienswaardigheden voor kinderen in Londen

Stedentrip Londen met kinderen: Londen EyeVermoedelijk zal je tijd in Londen beperkt zijn en moet je keuzes maken. De stad biedt genoeg voor wel 10 stedentrips vermoed ik… Tijdens een eerste stedentrip Londen met de kinderen kom je al snel uit bij de bekende bezienswaardigheden. Is dat erg? Nee, ze zijn niet voor niets bekend!

Ik was zelf nog kind toen ik voor de eerste keer naar Londen ging. Ik vergeet nooit meer dat we naar Hamley’s gingen, de grootste speelgoedwinkel van Londen. Ik had nog nooit zoveel speelgoed gezien! Extra leuk is als je je kinderen een eigen budgetje geeft waarmee ze zelf iets mogen uitkiezen. Maar, je bent gewaarschuwd: dat uitkiezen kan wel eventjes duren…

Londen bekijk je boven vanuit London Eye, het grote reuzenrad welke een echte blikvanger in de stad is. Natuurlijk ga je ook naar de Tower Bridge, loop je langs de Big Ben en bekijk je de wisseling van de wacht. Al is dat laatste wel een activiteit voor mooi weer, want als je een goede plek wilt hebben, moet je best een tijdje wachten voordat het begint.

Uiteraard maak je een ritje in een van de rode dubbeldekkers. Makkelijk in te passen in een stredentrip Londen en altijd een succesnummer bij kinderen.

Cultuur snuiven met kinderen

Stedentrip Londen met kinderenZoals elke grote stad heeft Londen heel veel musea en de meeste zijn gratis toegankelijk voor kinderen. Natuurhistorische- en science musea vallen altijd in de smaak en zijn heel fijn om te bezoeken op dagen als het weer wat minder is.

Londen staat ook bekend om de theaters. Het is mogelijk om op de dag zelf last minute tickets te kopen. Ondanks dat er vaak een lange rij voor deze verkooppunten staat, is het wel de moeite waard om te proberen.

Als je kiest voor een musical met een verhaal dat bij de kinderen bekend is, hoeft de taal helemaal geen belemmering te zijn. Een theater bezoeken in Londen zal een ervaring zijn die ze niet snel vergeten.

Even geen zin in alle stadse drukte?

Dan heeft Londen gelukkig genoeg parken waar je even tot rust kan komen. Waar de kinderen even lekker kunnen rennen en spelen om daarna helemaal opgeladen verder te gaan om de stad te verkennen.


Wij zijn fan van de kinderreisgidsen van DrawYourMap, dit zijn kleine doe-boeken die je kinderen helpen een stad echt te leren kennen. Ze leren de belangrijkste wetenswaardigheden en kunnen zelf op een kaart tekenen waar ze al zijn geweest.

Wil jij een stedentrip Londen met kinderen boeken? Bekijk ons voordelige aanbod.

Fotografie: Evikka | Shutterstock.com

 

OVER DE AUTEUR

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *