Langste en hoogste glijbaan ter wereld in Londen

De langste en hoogste glijbaan ter wereld: een extra goede reden om Londen deze zomer te bezoeken

Vandaag is het zo ver; de langste én hoogste glijbaan ter wereld wordt geopend. Praktisch om de hoek, want in nog geen uur vliegen ben je in de Engelse hoofdstad. Een extra goede reden om deze zomer naar Londen te gaan!

De transformatie van de Orbit Tower

Langste en hoogste glijbaan; Orbit Tower LondenDe langste en hoogste glijbaan ter wereld is gebouwd in de ArcelorMittal Orbit, beter bekend als de Orbit Tower. Deze toren was een van de meest opvallende gebouwen gedurende de Olympische Spelen in 2012. De toren bood een geweldig uitzicht over het Olympische Park én de skyline van Londen.

Bijzonder is dat de toren voor 60% is gemaakt van gerecycled staal uit bijv. wasmachines en gebruikte auto’s. In totaal is er meer staal gebruikt dan er in 265 dubbeldekkers gaat. Dit alles wordt bij elkaar gehouden door zo’n 35.000 bouten. Een sterk staaltje kunst!

Diezelfde Orbit Tower heeft vanaf vandaag een nieuwe bestemming. Het moet, nu het over de langste en hoogste glijbaan ter wereld beschikt, één van Londen’s topattracties worden. Samen met natuurlijk de Big Ben, Palace of Westminster, The Tower of Londen, Buckingham Palace, Londen Eye en de Tower Bridge.

Over deze geweldige glijbaan

Vanaf de top van de Orbit Tower heb je een geweldig 360 graden uitzicht over Londen. Bij mooi weer kun je tot wel 30 km in de verte kijken. Eenmaal klaar met het uitzicht neem je de lift naar beneden of je gaat het gevecht met de 455 trappen aan. Of nee, wacht… je kunt nu ook naar benden glijden via een supergave glijbaan, welke is ontworpen door de Belgische Carsten Höller.

Even wat indrukwekkende cijfers over de glijbaan. De glijbaan is met 178 meter (!) de langste glijbaan ooit gemeten en met 80 meter ook nog eens de hoogste. Hoe lang je erover doe om deze afstand en hoogte af te leggen? Slechts 40 seconden. Waarin je zo’n 12 (!) keer om de toren heen draait. Duizelingwekkend!

Praktisch!

Langste en hoogste glijbaan ter wereld in LondenZie jij zo’n supersonisch glijpartijtje wel zitten? Op de website van ArcelorMittal Orbit kun je nu al kaartjes bestellen voor jouw zomerse tripje.

Je hebt voor een glijpartijtje een algemeen ticket voor de toren nodig én een kaartje om daadwerkelijk te mogen glijden.

Volwassen betalen voor dit samen £ 15, kinderen (vanaf 1.30 meter) komen er voordeliger vanaf met £ 10. Studenten en 65+ers kunnen rekenen op kortingen en ook voor families zijn er speciale pakketprijzen.

Slaapplekken gespot!

Wil jij een of meerdere ritjes in ’s werelds langste glijbaan maken én in de buurt van de toren verblijven? Check dan snel een van deze accommodaties:

  • Travelodge Stratford Hotel ligt op slechts 10 minuten lopen van de Orbit Tower. Dankzij de goede openbaar vervoersmogelijkheden ben je binnen een half uur in het hartje van het centrum. Ook de Big Ben, Tower Bridge en London Eye kun je aan je must see lijstje toevoegen deze zomer.
  • Liever iets luxer verblijven? Op slechts drie minuten lopen verder vind je The Westbridge Hotel. WiFi is hier gratis en de metrohalte ligt om de hoek, waardoor je makkelijk meer kunt zien dan alleen Oost-Londen.
  • Voor liefhebbers van ruime appartementen hebben we Marlin Appartementen Stratford in de aanbieding. Niet alleen het Olympische Park met de Orbit Tower is binnen handbereik, ook het Westfield Shopping Centre. Het metrostation vind je op slechts 350 meter lopen.

Verblijf je toch liever in het centrum én maak je graag dat tripje naar de glijbaan? Bekijk ons volledige aanbod naar Londen of onze scherpe last minutes als je het liefst morgen deze glijbaan trotseert.

Fotografie: ArcelorMittal Orbit

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *