Boekenbars Londen

Boekenwurmen opgelet! 6 toffe boekenbars in Londen

Herinner je je de bibliotheek uit Beauty en the Beast? Wil je wat van die magie vinden dan is het tijd om af te reizen naar Londen en een pubcrawl speciaal voor boekenliefhebbers in te plannen. De stad zit namelijk vol verborgen boekenbars die weliswaar niet zo’n grote bibliotheek als Belle huizen, maar zeker de sfeer te pakken hebben.

Boekenbars, ze zijn niet schaars in Londen. In deze bars vind je de perfecte combinatie: een loungeruimte met een bibliotheek waar je behalve uren lezen ook terecht kunt voor een cocktail en warme chocolademelk. Tijd om op deze bijzondere dag (het is de International Day for Booklovers) de leukste op een rij te zetten!

Electric House

Boekenbars Londen, Electric HouseIn Electric House gaat de library bar ’s avonds open. Je begeeft je op houten vloeren en wordt omgeven door dito muren. Laat een mooie cocktail voor jezelf mixen en zit achterover in één van de loungers. Extra leuk aan Electric House is dat je platen kunt draaien op de platenspeler. Vis er één uit de collectie van de bar en geniet van een authentiek geluid.

Maar dan de boeken! In de boekenkasten tegen de wanden spot je mooie hardcovers. Deze staan met een gezellig soort rommeligheid door elkaar tussen drank en glazen in. En in Electric House kan je zo’n zwaar gebonden exemplaar op schoot leggen, terwijl je zit in een fauteuil bij de open haard.

Adres: 191 Portobello Road, Londen
Te bereiken via metrohalte Ladbroke Grove Station of Notting Hill Gate

The Fable

De naam verraadt al waar deze boekenbar op is gebaseerd: op fabelachtige fantasy verhalen. In The Fable kun je lekkere koffie en cocktails drinken, terwijl jij een pageturner uit jouw tas of uit één van de boekenkasten in The Fable tovert. Kijk ook vooral even om je heen als je in The Fable zit. Het boekenthema vind je namelijk zeker terug als je de eethoek ziet: deze wordt ommuurd door boeken. Een waar kunststuk!

Adres: 52 Holborn Viaduct, Londen
Te bereiken via metrohalte St. Paul’s of Barbican

Scarfes Bar

Boekenbars Londen, Scarfes BarDe Scarfes Bar in The Rosewood London Hotel heeft een idyllische inrichting en de collectie van boeken is zeker niet miniem. Er zijn verschillende plekjes waar je de bladzijden om kunt slaan, zoals fijne fauteuils en leren banken. Mocht je het idee hebben dat een bibliotheek en boeken gelijk staan aan stoffig, dan bewijst deze bar het tegendeel. De inrichting is een toffe mix van modern en traditioneel; een bruin café met moderne lampen en kleurrijke stoelen die het geheel doen opleven.

Adres: Rosewood London, Londen
Te bereiken via metrohalte Holborn

Bush Theatre

Cultuur vind je volop in het Bush Theatre. Britse biertjes, cocktails of gewoon een lekker bakkie pleur; bestel waar jij zin in hebt. In de library bar in Bush Theatre kan je dit combineren met een goede leessessie. Schijnt het zonnetje? Neem plaats op het terras! Uit de bibliotheek kun je zo een boek plukken en onder het genot van een drankje en/of hapje een nieuwe wereld in duiken.

Het leuke aan het Bush Theatre is dat je er naast een middagje lezen ook een avond kunt vullen door het theater te bezoeken. Er zijn verschillende voorstellingen waar vaak ook last minute nog tickets voor beschikbaar zijn.

Adres: 7 Uxbridge Road, Londen
Te bereiken via metrohalte Shepherd’s Bush Market

The Lanesborough

Boekenbars Londen, LanesboroughHoud je van cognac of wil je dit gewoon eens proberen? De barmannen in de library bar in The Lanesborough schenken een exceptioneel glas cognac voor je in. Maar er zijn ook andere cocktails die de smaakpapillen prikkelen.

Voor boekenliefhebbers komen deze cocktails en glazen cognac natuurlijk op de tweede plaats. Eerst móét je even spieken in de boekenkast van de library bar. Oude leergebonden boeken vullen de planken.

Adres: Hyde Park Corner, Londen
Te bereiken via: metrohalte Hyde Park Corner Underground Station

The Drawing Room

Loop je door (ja, door!) de boekenkast van de BFI Bar & Kitchen dan kom je in The Drawing Room. In deze lounge kan je ultiem relaxen met een cocktail of speciaal-biertje in de hand. Een hapje eten kan er ook uitstekend. Je hebt ruime keuze uit een Brits menu, zodat je ook gelijk lokale gerechten kunt proeven.

Adres: Belvedere Road, Londen
Te bereiken via metrohalte Waterloo Underground

Wat let je om deze boekenbars zelf in het fabelachtige Londen te bezoeken? Bekijk ons volledige aanbod voor een fijne verblijfsplaats of boek kort van tevoren met één van onze last minutes.

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *