Street art Londen

Overal kleur! Street art spotten in Londen

Street art, wij zijn er fan van! Felgekleurde kunstwerken, creaties die je aan het denken zetten of juist aan het lachen maken: overal zit een verhaal achter. In Londen zijn er heel wat plekken te vinden waar je street art kunt bewonderen. Wij nemen je mee langs onze favoriete spots!

Brick Lane

Street art Londen, Brick LaneBrick Lane in de hippe wijk Shoreditch is een begrip in de Londense street art-scene. Kleurrijke creaties zijn geschilderd op de rolluiken van winkels. O.a. Banksy heeft hier wat kunstwerken op zijn naam staan. Regelmatig worden de kunstwerken overgeschilderd, dus het is moeilijk te zeggen welke stijlen je er precies zult aantreffen in het straatbeeld. Zelfs de mooiste creaties krijgen soms een aanpassing. Dat houd het wel spannend!

Loop door de lange straat en alle straatjes er omheen om al het moois te spotten. Ga zelf op pad of boek een street art tour om alles met een gids te bekijken. Vervolgens kun je plaatsnemen in een van de vele hippe cafés en restaurants. Ook shoppen in leuke, alternatieve winkeltjes behoort hier tot de mogelijkheden!

Shoreditch

Oké, we spelen bij deze een beetje vals. Want Brick Lane ligt namelijk ook in Shoreditch. Er is in deze wijk echter heel veel meer moois te ontdekken dan enkel Brick Lane. Loop bijvoorbeeld vanuit het station van Shoreditch naar Braithwaite Street. De kleurrijke muren worden regelmatig gebruikt voor fotoshoots.

Een andere straat die je in Shoreditch niet mag missen, is Sclater Street. De kunstwerken zijn niet altijd even goed te zien door de marktkraampjes in de straat. Maar street art bewonderen en allerlei lekkernijen spotten tegelijkertijd klinkt goed, toch?

En wil je originele Banksy schilderingen bewonderen? Loop dan door naar Rivington Street. Hier vind je Cargo, een hippe bar waar waarin wel eens exposities van Banksy zijn georganiseerd. Je vindt hier dan ook twee originele creaties van de beroemde kunstenaar.

Street art Londen, Andaz London Liverpool Street Vlakbij Shoreditch ligt Andaz London Liverpool Street. Het luxe hotel beschikt over o.a. een champagnebar, twee restaurants en een fitnessruimte. Je zult je na jouw dag in Shoreditch zeker niet vervelen!

Camden

Street art Londen, CamdenDe hippe wijk Camden is nóg een plek om heel wat funky street art te spotten! Je vindt er zowel het werk van locals als van internationale kunstenaars. Opvallend zijn de schilderingen van de beroemde zangeres Amy Winehouse. Zij kwam uit Camden en wordt tegenwoordig overal geëerd door kunstwerken. Aan de Camden Road kun je deze creaties bekijken. Bijzonder!

Rondom de beroemde Camden Market, waar je sieraden, boeken en vintage kleding kunt shoppen, kunnen street art fans ook hun hart ophalen. Koop vervolgens iets lekkers bij een van de vele eettentjes en geniet!

Daarnaast is Hartland Road bijzonder in Camden. Hier vind je een grote schildering van mensen die met hun paraplu’s in de regen staan. En naast dit kunstwerk kun je er gekleurde huizen bewonderen!

Leake Street

Een andere niet te missen plek voor street art fans is Leake Street. Deze tunnel onder het Waterloo station is een legale plek in Londen om graffiti te spuiten. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt!

Struin er overdag doorheen om jonge talenten hun eerste creaties te zien maken of juist meer gevorderde kunstenaars iets moois te zien maken. Er zijn geen regels, behalve dat er géén regels zijn! Elke dag is er wel iets nieuws te zien op deze coole plek.

Street art Londen, Park Plaza County HallVlak naast de tunnel ligt Park Plaza County Hall. Kom bij in jouw moderne kamer, train jouw spieren in de fitnessruimte en relax in de sauna. Je bent van alle gemakken voorzien tijdens jouw stedentrip!

Bij welke street art spot in Londen maak jij het liefst mooie vakantiefoto’s?

Fotografie: EQRoy | Ac Manley | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

One thought on “Overal kleur! Street art spotten in Londen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *