Wat te doen in het vliegtuig: verveling

Nooit meer vervelen! Wat te doen in het vliegtuig?

Met dank aan de steeds goedkoper wordende reizen vliegen steeds meer Nederlanders naar tropische oorden. Zon gegarandeerd en je wordt vaak ook nog getrakteerd op hagelwitte stranden met wuivende palmbomen. Maar die lange vluchten… blegh! Tijd om te kijken wat je kunt doen in het vliegtuig zodat je je niet hoeft te vervelen.

Een werkdag van acht uur vliegt zo om, maar als je acht uur in het vliegtuig zit, lijkt het soms wel eeuwen te duren. Meer dan een wandelingetje naar het toilet zit er niet in en acht uur non-stop lezen of film kijken houdt ook geen kip vol. Afwisseling is the key. Wat je zoal kunt doen in het vliegtuig? We zetten een paar fijne anti-verveel tips voor je op een rij.

Tijd om je bestemming te leren kennen

Heb je voor vertrek geen tijd gehad om je in je bestemming te verdiepen? Maak dan gebruik van je lange vlucht en stop die reisgids in je handbagage. Selecteer de bezienswaardigheden die je niet wil missen en ga op zoek naar restaurantjes waar je graag kennis wilt maken met de lokale specialiteiten. Extra handig: zorg vooraf voor een plattegrond zodat je alles direct kunt aankruisen.

Wat te doen in het vliegtuig: reisdagboekMocht je het type vakantieganger zijn dat een reisdagboek bijhoudt, begin dan vast in het vliegtuig door al je plannen in je dagboek te verzamelen. Kan je achteraf zien wat er van al die mooie plannen terecht is gekomen.

Prop je e-reader vol met nieuwe boeken

Door de strenge regels m.b.t. ruimbagage (het grootste deel van de vluchten is ruimbagage tegenwoordig tegen bijbetaling) reizen steeds meer Nederlanders met alleen handbagage. Geldt dit ook  voor jou? Dan is jouw trolley vast al gevuld met kleding, schoenen en verzorgingsproducten in kleine verpakking. Voor boeken blijft er nauwelijks ruimte over.

Een e-reader is dé oplossing! Hoeveel boeken je ook download, je hebt nimmer meer ruimte nodig. Zorg dat je een paar meeslepende boeken op je e-reader voor vertrek zet en je bent een paar uurtjes zoet.

De nodige beweging

Wist je dat het heel ongezond is om een flink aantal uren achter elkaar op een stoel te zitten? Een loopje zo nu en dan naar het toilet is eigenlijk niet voldoende om je bloedtoevoer op gang te houden. Wandel dus op zijn tijd door het gangpad en neem ook zeker de tijd om wat rek- en strekoefeningen te doen in het gangpad. Kun je ondertussen even een praatje maken met de leuke achterbuurman of -vrouw. Voor je het weet ben je weer een uurtje verder.

Speel spelletjes tot je een ons weegt

Waar je vroeger je Nintendo DS meenam op vakantie, volsta je nu door je smartphone of tablet op zak te hebben. Met dank aan de app-stores heb je talloze mogelijkheden voor gratis spelletjes. Als je maar over genoeg geheugen beschikt. Maak een selectie van tien van je favoriete spelletjes en je bent wel even zoet. Of… je kinderen zijn wel even zoet!

Wat te doen in het vliegtuig: powerbankBatterijen gaan niet eindeloos mee en vliegtuigen beschikken nog lang niet altijd over USB-oplaadpunten. Neem daarom een powerbank mee. Hiermee kun je tussentijds jouw telefoon opladen, zodat je je spelletje Candy Crush gewoon kunt uitspelen.

Stiekem zijn we fan van oldschool kaartspelletjes. Wat dacht je van een potje pesten, blackjacken of hartenjagen met je reisgenoot? Het kost geen batterijen en het is ook nog eens minder vermoeiend dan de hele tijd naar je schermpje staren.

Dé ideale anti-verveel tip voor kinderen

Je kinderen houd je wel even zoet als je een verrassingspakket meeneemt voor tijdens de vlucht; elk uur een nieuw klein cadeautje waarmee ze even zoet zijn. Een leuk stripboek, wat lekkers, een magisch tekenbordje, kleine puzzeltjes.

Wel zorgen voor genoeg ruimte in je handbagage, maar als je met kinderen reist, heb je ongetwijfeld wel ruimbagage meegenomen.

Houd een film- of seriemarathon

Heel eerlijk; de films die luchtvaartmaatschappijen selecteren zijn niet altijd je van het. Om te voorkomen dat je ‘moet’ kijken naar een film die je eigenlijk helemaal niet boeiend vindt, raden we je aan om jouw tablet (als je die hebt) vol te stoppen met films of series die heel hoog op jouw wensenlijstje staan. Een film of vier en je vliegtuig is alweer op de plaats van bestemming!

Moe geworden van alles wat je dus wél kunt doen in het vliegtuig? Mooi, dan kun je daarna even een dutje doen en wakker worden op de plaats van bestemming. Mocht je trouwens moeite hebben met in slaap vallen in het vliegtuig, lees dan ook deze tips even.

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *