Tips lange vlucht

Met deze tips overleef je lange vluchten eenvoudig

De gunstige prijzen maken dat we steeds vaker naar bestemmingen als Curaçao en Bali vliegen. Alleen die ellendig lange vliegtijd… Met deze tips voor lange vluchten zorgen we er voor dat je in elk geval niet dagen hoeft bij te komen van jouw reis en ook nog eens iets uitgeruster arriveert.

Zorg voor een comfortabele outfit

Tips lange vlucht: comfortabele kledingJe mooiste zomerjurkje aan op die vlucht naar Curaçao? Misschien heel fashionable, maar alles behalve gemakkelijk.

Een joggingbroek en een capuchontrui is misschien weer het andere uiterste. Maar een lekker zittende spijkerbroek, of voor vrouwen een stretchbroek, en een comfortabele trui is een goede optie voor een lange vlucht. En denk in laagjes; waar het in het ene vliegtuig ijzig koud is, zouden tijdens een andere vlucht de mussen van het dak vallen als ze er zouden zijn.

Zelf reis ik graag op instappertjes, die kan ik makkelijk uitdoen. Wel neem ik dan altijd een paar sokken mee. Voor je buren aangenamer dan een paar blote voeten in je nek en wel zo fijn als het ijzig koud is in het vliegtuig.

Neem wat kleine snacks mee

Honger is een echte wakkerhouder. Zorg daarom dat je altijd wat te snacken hebt als de honger toeslaat. Natuurlijk kun je een sandwich of zakje chips kopen in het vliegtuig, maar buiten dat dit best prijzig is, zal je zien dat ze nog helemaal vooraan in het vliegtuig zijn met hun karretje en jij op de achterste rij zit. Pak een proteïne-reep of een zakje dropjes uit je handbagage en tegen de tijd dat ze bij de achterste rij komen, ben jij al in dromenland.

Pas overigens op met alcohol op lange vluchten. Het effect van alcohol in de lucht wordt versterkt: één wijntje in de lucht komt aan als twee en je hebt dus veel sneller last van een kater. Overigens helpt het ook om 24 uur voor jouw lange vlucht nuchter te blijven. Dit verkleint de kans op een jetlag.

Sluit je af van je omgeving!

Je afsluiten van alles wat er om je heen gebeurt, maakt dat je sneller in slaap valt. Wil jij op een lange vlucht minimaal een paar uur slapen, neem dan altijd oordoppen mee. Deze oordoppen van Alpine verminderen ook nog eens de pijn op je oren.

Wist je dat wetenschappelijk is aangetoond dat licht zorgt voor een verstoorde nachtrust? In het vliegtuig slapen lukt daarom beter met een slaapmasker. Met dit slaapmasker met koelgel val je niet alleen makkelijker in slaap, je ogen zijn ook een stuk minder vermoeid als je wakker wordt.

Handige producten voor lange vluchten

Tips lange vluchten: handige producten

1. Heel lief dat ze in het vliegtuig reisdekentjes uitdelen, maar ze zijn vaak ontzettend dun en statisch. En hygiënisch? Ik zet er soms mijn vraagtekens bij. Koop een eigen reisdekentje, zoals deze van Coolmax. Hij weegt maar 320 gram en is 15 x 9 cm. Past er best bij in je handbagage toch?

2. Hoe vermaakte jij je in het vliegtuig toen je nog geen mobiele telefoon had? Muziek, spelletjes, boeken… alles heb je bij de hand! Maar die batterij gaat wel verdomd snel en USB-punten hebben ze nog steeds niet in alle vliegtuigen. Met deze powerbank kan je spelletjes blijven spelen en muziek blijven luisteren.

3. Een beetje ontspanning maakt lange vluchten een stuk aangenamer. Maar uren achter elkaar films kijken is too much. Iets waar ik me wel uren mee kan vermaken zijn kleurboeken voor volwassenen. Gedachte op nul en kleuren maar! Met een handig reissetje met potloden ben je helemaal klaar.

4. Ik ben één van die ongelukkige reizigers die moeilijk in slaap kan vallen in het vliegtuig. Niet alleen omdat ik lichtelijk vliegangst heb – en dat als diehard reiziger – maar ook omdat ik gewoon niet lekker kan zitten. Met een kussentje wordt het wel al meteen aangenamer en lukt het me op lange vluchten om een minimale hoeveelheid te slapen. Zonder dat ik met giga-nekpijn aankom op de plaats van bestemming. Ik kies altijd voor een opblaasbaar kussentje, deze neemt aanzienlijk minder ruimte in.

Meer handige tips voor lange vluchten

  • Met de Spacerseat, feitelijk een stoelverhoger van comfortabel schuim, creëer je tot 15 cm meer beenruimte. Ideaal! Check in dit filmpje hoe het werkt. Omdat je bij veel luchtvaartmaatschappij een extra (los) item mag meenemen, gaat het niet ten koste van je handbagageruimte. Je betaalt ca. € 39,- voor een Spacerseat. Veel geld? Nee, een paar keer upgraden naar een stoel met meer beenruimte kost meer geld.
  • Niets zo vervelend als na een lange vlucht met een ‘vies’ gevoel naar buiten lopen. Stop in je handbagage dan ook een mini-verzorgingskit met o.a. en reistandenborstel, gezichtscrème (weet je hoe droog je huid wordt van zo’n vlucht?), desinfecterende handgel, deodorant en lippenbalsem. Allemaal kleine verpakkingen natuurlijk, anders kom je er niet me door de douane.
  • Bij veel luchtvaartmaatschappijen kun je vooraf stoelen reserveren. Niet alleen de standaard stoelen, maar in veel gevallen ook stoelen met extra beenruimte. Je betaalt hier een beetje extra voor, maar op een lange vlucht (minimaal zes uur) is dit het geld meer dan waard. Zeker als je in het bezit bent van lange benen.

Lees hier meer over het reserveren van stoelen

Wat zijn jouw persoonlijke tips voor een lange vlucht?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Met deze tips overleef je lange vluchten eenvoudig

  1. Bedankt voor de tips.het gaat zeker lukken. Ik heb er zin in.ik zit nu in één renovatie van mijn huis,dus ik heb het nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *