Stranden Montenegro

Welkom aan de Budva Rivièra! De mooiste stranden van Montenegro

Ben jij een diehard strandliefhebber die de vele lange stranden aan de Spaanse Costa’s nu wel gezien heeft? Ga dit jaar voor een heel andere bestemming. Het opkomende Montenegro bijvoorbeeld. Want langs de Budva Rivièra vind je talloze baaitjes met mooie stranden. En bovendien enorm helder water. We nemen je mee langs de mooiste plekken om te zonnebakken!

Montenegro; niet iedereen weet dit op de kaart aan te wijzen. Dus we helpen je nog even op weg voor het geval dat. Het ligt in het zuiden van Europa en als je aan de oostkust van Italië een bootje zou pakken, kan je er in rechte lijn naar toe varen. Het ligt onder Bosnië en Herzegovina en boven Albanië én nabij het bekendere Macedonië.

Montenegro was tot eind 20e eeuw onderdeel van Joegoslavië, net als o.a. Slovenië, Kroatië, Macedonië en Bosnië en Herzegovina. Nadat het verder ging als Servië en Montenegro liet het zich in 2006 onafhankelijk verklaren. En hoewel het daarna nog even duurde, is toerisme inmiddels een belangrijke bron van inkomsten voor de Montenegrijnen. Gek genoeg verdienen ze nog niet veel aan Nederlandse en Belgische toeristen. Onder hen is Montenegro relatief onbekend. Best gek als je kijkt naar onze drang naar zonnig weer en stranden. Dat vind je er namelijk in overvloed!

Budva Rivièra in een vogelvlucht

De Budva Rivièra is een 35 km lange kuststrook in West-Montenegro, rondom – en de naam doet het al vermoeden – de bruisende badplaats Budva. Je vindt er meer dan 12,5 km aan stranden en dat maakt dit eigenlijk het populairste gebied onder toeristen. Tijd om de mooiste stranden aan de Budva Rivièra op een rij te zetten!

Mogren Beach (Budva)

Stranden Montenegro: Mogren beachGa je naar Mogren Beach dan heb je niet één maar twee stranden in the pocket. Deze twee smalle zandstranden met deels kiezels zijn namelijk door een tunnel met elkaar verbonden en vormen samen Mogren Beach. De ligging is perfect voor mensen die willen verblijven in het bruisende Budva; vanaf de oude stad kun je er via een wandelpad langs de kliffen in een paar minuten naar toe lopen.

Door de ligging, richting het zuiden en beschut tussen kliffen, heb je geen last van evt. noordelijke, zuidelijke en oostelijke wind. Aangenaam vertoeven dus! Weet je trouwens waar het strand haar naam aan dankt? Het is vernoemd naar de Spaanse zeeman Mogrini, die hier ooit strandde met zijn boot.

Avala Resort & Villas, Budva (Montenegro)Vanaf Avala Resort & Villas bereik je binnen een mum van tijd het wandelpad naar Mogren Beach én je hebt nóg een privéstrand voor de deur. Strandliefhebbers hebben tijdens een verblijf in dit luxe hotel dus zeker de tijd van hun leven!

Jaz Beach (Budva)

Dansen aan zee? Dat kan bij het populaire Jaz Beach, tussen Budva en Tiva in. Hier stalen eerder Madonna, The Rolling Stones en Lenny Kravitz de show. Op het grasveld achter het strand worden namelijk regelmatig grote concerten gegeven. Maar dat is niet alles wat Jaz Beach te bieden heeft…

Het strand, dat in 2015 werd uitgeroepen tot een van de mooiste stranden, is opgedeeld in twee delen; een 800 m lang deel voor iedereen en een 400 m lang deel speciaal voor nudisten. Het strand bevat kiezels, maar eenmaal onder water voel je alleen nog maar zand onder je voeten. Wel zo fijn! Én een deel van het strand heeft het Blauwe Vlag-keurmerk ontvangen. Families komen er daardoor ook graag!

Lucice (Petrovac)

Stranden Montenegro: Lucice BeachPetrovac is een gemoedelijke badplaats ten oosten van Budva. Het hoofdstrand van Petrovac is het bekendste, maar mooier is Lucice. Dit strand bereik je vanaf het hoofdstrand in ca. 10 minuutjes lopen. Lang is het strand niet, ruim 200 meter. De omgeving is echter prachtig; pijnbomen en cipressen zijn hier in grote getalen aanwezig.

Op het strand zijn bedjes en parasols te huur in het hoogseizoen. Je vindt er dan ook een strandtent. Alles bij de hand wat je nodig hebt voor een comfortabel dagje in de zon!

Hotel Castellastva, Petrovac (Montenegro)Ons favoriete hotel in Petrovac is Hotel Castellastva, een modern hotel met prachtige kamers met een Adriatische tintje. Het zwembad ligt verscholen tussen het groen en in het restaurant staan gevarieerde buffetmaaltijden voor je klaar!

Sveti Stefan (Budva)

Stranden Montenegro: Sveti StefanEen van de meest gefotografeerde stukjes aan de Budva Rivièra is Sveti Stefan, een klein eilandje voor de kust. Tot 1955 was dit 15e eeuwse eiland een plek waar de inwoners zelf woonden, daarna kwam het in handen van een particulier. Deze bouwde het om tot een groot resort.

Voor een toegangsprijs van € 10,- mag je het eiland betreden en een dagje aan het strand liggen, kost je (incl. bedjes en parasols) nog eens € 50,-. Ai, best veel om een dagje te zonnen hè? Dan maar vanaf het uitkijkpunt mooie plaatjes schieten van het strand en de oude gebouwen. Heb je hem toch even gezien!

Becici Beach (Becici)

Al in 1935 werd Becici Beach geroemd om haar schoonheid! Het strand won de Grand Prix in Parijs voor het mooie strand in Europa. Prachtig is het nu ruim 80 jaar later nog steeds. Met een lengte van bijna 2 km is er genoeg ruimte om te zonnen en het kalme water maakt het populair onder gezinnen. Watersporten kan er ook. Wat dacht je van surfen of zeilen?

Langs het strand vind je de lange boulevard van Becici, met leuke strandtenten en winkeltjes. Via de boulevard kan je overigens ook naar het rustigere Rafailovici of het bruisende Budva. Een fijne centrale ligging!

Falkensteiner Hotel Montenegro, BeciciEurostars Queen of Montenegro is een toppertje in ons Montenegro-aanbod! Dit luxe hotel biedt een prachtig uitzicht over de omgeving, beschikt over een fantastische zwembad en er heerst een relaxte sfeer.

Aan welke van deze mooie stranden in Montenegro zou jij graag vertoeven?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

3 thoughts on “Welkom aan de Budva Rivièra! De mooiste stranden van Montenegro

  1. Beste redactie,
    In Montenegro kom ik al meer dan 40 jaar. Ik ben getrouwd met een man uit Budva (oude stad). Montenegro heeft prachtige stranden en een schitterende ruige natuur en zoveel cultuur. Een rondreis is zeker aante raden ook raften is een avontuur. Men komt door de diepste cañons van Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *