Port el Kantaoui, luxe vakantie Tunesië

Port el Kantaoui, het luxe vakantieoord in Tunesië

Witte huisjes rondom de haven, dure jachten om te spotten, mediterrane restaurants en langs het strand de mooiste hotels. Port el Kantaoui wordt niet zonder reden vergeleken met het Spaanse Marbella. En alleen al om deze reden is de badplaats in Tunesië een must see.

Port el Kantaoui in een vogelvlucht

Port el Kantaoui: havenWaar de geschiedenis van plaatsen als Sousse, Sidi Bou Saïd en Tunis flink ver terug in de tijd gaat, geldt dat niet voor Port el Kantaoui. De badplaats – die feitelijk een buitenwijk is van Sousse – is pas in 1979 ontstaan. Puur door de vraag vanuit het toerisme.

Gezien de geschiedenis is Port El Kantaoui niet de plek om kennis te maken met de lokale cultuur. Zo vind je er weinig oorspronkelijke bewoners (slechts 3% is Berbers) en zijn er ook geen oude gebouwen met prachtige verhalen.

Wel vind je er een haven vol jachten van nationale jetsetters, fijne restaurants en een ruime keuze aan hotels. Port el Kantaoui is hiermee de perfecte plek voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een relaxte zonvakantie met een tikje decadentie en – als er behoefte is om op pad te gaan – ook zeker nog wel cultuur. Want Sousse ligt bijvoorbeeld op slechts 10 km afstand.

Een kijkje in de haven van Port el Kantaoui

Port el Kantaoui, luxe vakanties in TunesiëHet kloppende hart van Port el Kantaoui is de haven. Hoe je deze het best kunt omschrijven? De witte huisjes doen denken aan Moors-Andalusische huizen. Tel daarbij een Noord-Afrikaanse tintje en smalle geplaveide straatjes op en het beeld is compleet.

Slenterend langs de haven zeggen koopmannen ‘Goedendag!’ (ja, ze kunnen een woordje Nederlands), maar opdringerig zijn ze zeker niet. Ze laten het wel uit hun hoofd; na drie slechte jaren voor Tunesië komen er eindelijk weer toeristen. Of je nu wat koopt of niet, ze zijn allang blij je weer te zien.

Via de winkeltjes loop je naar de oorspronkelijke vissershaven. Hier komen Tunesiërs aan met hun dagvangst. Of ze zijn alle netten uit de knoop aan het halen, terwijl de zwerfkatjes om hen heen draaien. Van die visjes kun je overigens genieten in een van de restaurants direct aan de haven.

Neem plaats in Restaurant Le Méditerranée & maak kennis met de Tunesische keuken. Smaken van de Franse, Spaanse, Turkse en Arabische keuken komen hier samen in heerlijk vis- en vleesgerechten.

Sunsnacken in Port el Kantaoui

De haven van Port el Kantaoui wordt zowel links als rechts omzoomt door lange zandstranden. Her en der verdwaalde palmbomen zorgen voor een extra vakantiegevoel en vanaf de ligbedjes (die te huur zijn) geniet je optimaal van de Tunesische zon.

Op diverse plekken aan de stranden worden watersporten aangeboden door lokale ondernemers. Zo kun je er o.a. jetskiën, waterskiën en windsurfen. Ook snorkelen en duiken behoort tot de mogelijkheden. Met dank aan het kristalheldere water valt er heel wat te spotten!

Ook leuk: stap op een catamaran in de haven van Port el Kantaoui en bekijk de kustlijn vanaf de boot. Terwijl je in bikini of zwembroek op het dek ligt en geniet van de Tunesische zon. Dit is pas het échte vakantiegevoel!

Onze favoriete hotels in dit luxe pareltje

Wist je dat je een zonvakantie in Tunesië gemiddeld 30% goedkoper is dan zonvakanties elders, zelfs als je o.b.v. all inclusive verblijft? Dit biedt je de kans om in alle luxe te verblijven voor een bedrag waar je niet van achterover slaat.

Port el Kantaoui, Tunesië: hotelsTijd om onze mooiste vier- en vijfsterren hotels op een rij te zetten:

  • Zon, zee, strand, wuivende palmbomen & luxe; dat is Iberostar Selection Diar El Andalous! Het hotel ligt direct aan het strand en beschikt over o.a. een riant buitenzwembad, wellnesscentrum, meerdere restaurants, diverse sportfaciliteiten en een gevarieerd animatieprogramma.
  • Seabel Alhambra Beach Golf & Spa heeft alles in huis voor een luxe familievakantie. Buiten speciale familiekamers biedt het resort meerdere zwembaden (waaronder aparte kinder- en babybaden), een speeltuin, miniclub, tal van sportfaciliteiten en een buffetrestaurant. Regelmatig kun je er rekenen op live muziek en zelfs DJ’s.
  • In mediterrane stijl verblijven? Barcelo Concorde Green Park Palace, dat ook echt gebouwd is als paleis, is the place to be. In de tuin, van maar liefst vijf hectare, vind je ontelbaar veel palmbomen en een mega-zwembad. En als dat nog niet voor genoeg vakantiegevoel zorgt, heeft het hotel ook nog een centrale ligging, meerdere restaurants en luxe kamers voor je in de aanbieding.
Je hoeft niet per se in de badplaats zelf te verblijven om een bezoek te brengen aan Port el Kantaoui. Dit kan ook prima als je verblijft in het 10 km verderop gelegen Sousse, waar je eveneens een ruim aanbod aan luxe hotels hebt.

De leukste uitstapjes vanaf Port el Kantaoui

Port el Kantaoui, uitstapjesWil jij wat meekrijgen van de lokale cultuur? Dan zijn uitstapjes een must. Zo kun je bijvoorbeeld Sousse bezoeken. De geschiedenis van deze staat gaat wél ver terug.

Dit zie je terug in o.a. een medina, die niet zonder reden op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, en een kashba uit de 11e eeuw. Je vindt er bazaars, prachtige monumenten en traditionele koffiehuizen.

Over prachtige monumenten gesproken; op ca. een uur rijden van Port el Kantaoui vind je El Jem. De highlight van dit duizenden jaren oude dorpje is het amfitheater. Het is het grootste amfitheater van Noord-Afrika en het derde grootste amfitheater uit het Romeinse Rijk. Nog lang niet zo groot als het Colosseum in Rome, maar minstens net zo indrukwekkend!

Meer weten over dit immense theater? In een eerder artikel vertel ik je er alles over. Inclusief leuke weetjes, een duik in de geschiedenis, meer over het plaatsje zelf en een kleurrijke fotoserie.

Zijn er nog andere opties tijdens een vakantie in Port el Kantaoui? Jazeker!

  • Ga een balletje slaan op de 36-holes golfbaan aan de rand van Port el Kantaoui. Dit is zonder twijfel een van de mooiste golfbanen die Tunesië herbergt. En de grootste; het heeft een oppervlakte van maar liefst 250 hectare!
  • Met kinderen is het leuk om waterpark Acqua Palace, in het zuiden van Port el Kantaoui, te bezoeken. Het was niet alleen het allereerste waterpark van Tunesië, met een oppervlakte van twee hectare is het ook nog eens de grootste. Voor ca. € 10,- p.p. beleef je een dag vol waterpret!
  • Port el Kantaoui herbergt daarnaast een dierenpark met o.a. dromedarissen, emoes en tropische vogels. Breng zeker een bezoekje aan Oasis Port El Kantaoui.

Zie jij zo’n zonovergoten & luxe vakantie wel zitten? En wil je graag kiezen uit meer hotels? Bekijk ons volledige aanbod. We wensen je alvast een fijne vakantie!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Port el Kantaoui, het luxe vakantieoord in Tunesië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *