Doen in Sousse

Dit is er allemaal te doen in Sousse!

Eén van de populairste badplaatsen in Tunesië? Zonder twijfel Sousse. Dit dankt het aan haar veelzijdigheid; strand en cultuur combineer je er in een handomdraai en er zijn tal van uitstapjes mogelijk. Breng jij jouw zonvakantie hier door? Dit is wat je écht moet doen in Sousse!

Ga sunsnacken

De nummer 1 reden om Tunesië te bezoeken? Voor veel vakantiegangers is dit het strand. Veel resorts beschikken over een stuk privéstrand waar je kunt genieten van de Tunesische zon. En die is zeker in de maanden juni, juli en augustus meer dan aanwezig; je kunt dan rekenen op maar liefst 11-12 uur zon per dag!

Slenter door de medina van Sousse

Doen in Sousse: medinaHet culturele hoogtepunt van Sousse is de oude medina met haar middeleeuwse sfeer. De geheel ommuurde oude Arabische stad is een verzameling van smalle straatjes vol winkeltjes en bezienswaardigheden. Zo vind je er o.a. een prachtige ribat, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, een kasba (met museum) en de grote moskee.

Als je via één van de hoofdpoorten de medina ingaat, zal je even moeten wennen aan de vele krioelende mensen. En de verkopers die je met liefde wat willen slijten. Nee zeggen is een kunst, maar hoe langer je er bent, hoe makkelijker het je af zal gaan.

Wil je toch wat rust? Wijk dan af van de hoofdroute en ga voor de achterafstraatjes aan de rand van de ommuurde stad. Kleurrijke deuren en mozaïektegeltjes bepalen hier het straatbeeld.

Voor een mooi uitzicht over de medina ga je naar Museum Dar Essid, dat beschikt over een dakterras. Het museum is zelf overigens ook de moeite waard; het is een in originele staat ingericht traditioneel huis. Inclusief prachtige mozaïektegels. Very Instagrammable!

Ga voordelig watersporten

Tunesië is een voordelige bestemming. Waar je voor een 8-daagse all inclusive vakantie in Spanje gemiddeld € 633,- betaalt, is dit voor Tunesië aanzienlijk lager; € 401,-. En ook ter plaatse zullen jouw uitgaven enorm meevallen.

Souvenirs kosten een appel en een ei, gekoelde flesjes water worden haast gratis weggegeven en een fles wijn kost een schijntje van wat het in Nederland kost. En watersporten? Voor ca. € 15,- kun je een half uur parasailen. Daar kunnen de Spaanse Costa’s echt niet tegenop!

Overnacht in Mövenpick Resort & Marina Spa Sousse

Doen in Sousse: overnachtenGa je dan toch naar Tunesië en heb je iets meer budget? Ga dan voor een vakantie in Mövenpick Resort & Marina Spa Sousse. Dit luxe resort biedt alles voor een ontspannen zonvakantie.

Je kunt er rekenen op een gigantisch zwembadcomplex, een buffet- en meerdere à la carte restaurants, een breed aanbod aan sport- en wellnessfaciliteiten en een ruime keuze aan kamers. Voor kinderen biedt het hotel een apart kinderzwembad, speelplaats en miniclub.

En de locatie? Direct aan het strand! Hier zijn ligbedden, parasols en handdoeken aanwezig. Pak daarnaast een taxi (die ook voordelig zijn!) en je staat binnen ca. 5 minuten in de levendige medina.

Stap op een catamaran

Het strand van Sousse is haast eindeloos en loopt naadloos over in Port El Kantaoui, dat feitelijk de chique buitenwijk van Sousse is. Door de haven vol luxe jachten en de witte huisjes rondom wordt Port El Kantaoui ook wel gezien als het Marbella van Tunesië.

Je kunt er niet alleen winkelen of een terrasje pakken, maar ook op de boot stappen. Geniet met de wind in je haren tijdens een catamarantocht van het zicht op de kustlijn en bruin in no-time bij!

Laat je betoveren door het amfitheater van El Jem

Doen in Sousse: amfitheaterOp ca. een uur rijden van Sousse ligt El Jem. Deze plaats in het binnenland dankt haar bekendheid aan één bezienswaardigheid; het amfitheater. Hoewel het qua afmetingen niet zo groot is als het Colosseum in Rome, is het minstens net zo indrukwekkend. En een stuk rustiger!

Om je een indruk te geven van wat je kan verwachten even wat cijfers op een rij:

  • Het amfitheater werd in de 3e eeuw gebouwd, omdat de inwoners vonden dat het oude amfitheater in de stad te klein was.
  • Met een breedte van 148 meter en een lengte van 122 meter is en het een van de grootste amfitheaters van het Romeinse Rijk.
  • Er konden maar liefst 35.000 mensen toekijken hoe in de arena (van maar liefst 65 bij 40 meter) gladiatoren vochten tegen wilde beesten.

Een mooi stukje geschiedenis én dan heb je ook nog eens de mogelijkheid om je in het lokale leven te mengen. In het dorpje dat zich rondom het amfitheater bevindt, lijken de mensen haast op straat te leven. Neem een kijkje bij de markt of strijk neer op een terrasje en kom met de Tunesiërs in contact.

Rook een avondje waterpijp

De waterpijp is een belangrijk onderdeel in de Tunesische cultuur. Alleen daarom mag een avondje waterpijp roken niet ontbreken tijdens een vakantie in Sousse. Dit kan in kleine cafeetjes, maar ook in hotels. Zo biedt het eerdergenoemde Mövenpick Resort & Marina Spa Sousse een shisha lounge, waar je voor een appel en een ei een uurtje waterpijp kunt roken. Oók als je daar niet verblijft, ben je meer dan welkom!

Genoeg te doen in Sousse! Nu alleen nog jouw ideale vakantie vinden. Bekijk ons voordelige aanbod & pak je koffer maar.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Dit is er allemaal te doen in Sousse!

  1. Ben gisteren terug gekomen van Tunesië..ben er nu 6-7 x geweest..tis geweldig!óók zéker voor een vakantie’tussendoor’ want het is zó betaalbaar!óók buiten je hotel uiteten kost een drol bij wijze van..Tunesië is een aanrader voor jong én oud!💗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *