Last minute bestemmingen

Lange vakantie maakt niet gelukkiger! Boek ‘slechts’ een weekje naar de zon

Heb jij dit jaar het budget niet voor een vakantie van twee weken? Don’t feel sorry! Uit onderzoek blijkt namelijk dat je veel gelukkiger wordt van kortere vakanties. Tijd om op zoek te gaan naar de leukste last minute bestemmingen voor een weekje zon.

Lang op vakantie gaan was jarenlang een trend; het liefst zo lang en ver mogelijk weg, want dan zou je pas echt genieten en uitrusten. Niets is minder waar! Recent onderzoek toont namelijk het tegendeel aan.

De rode draad in dit onderzoek is het feit dat vakantiegeluk samenhangt met de herinneringen die we over houden aan onze vakantie. Als je een weekje langer blijft en deze veelal gebruikt om te niksen, maak je geen nieuwe herinneringen. En ook grote kans dat je jouw vakantie afsluit met een paar dagen nietsdoen, want ‘dan kom ik lekker uitgerust terug’. Een valkuil, want juist de herinneringen aan de laatste paar dagen, zorgen voor een groter vakantiegeluk omdat je deze beter onthoudt.

Voorpret draagt overigens wél bij aan jouw vakantiegeluk en algemene positiviteit. Het geeft je een doel en iets om naar uit te kijken. Ongeacht hoe lang je op vakantie gaat. Lees snel onze tips om het maximale uit jouw vakantie-voorpret te halen.

Alleen al om deze redenen is het raadzaam om regelmatig kort op vakantie te gaan in plaats van één lange reis te maken. Je kunt meer herinneringen op verschillende plekken creëren en vaker genieten van vakantie-voorpret.

Kijkend naar een weekje last minute naar de zon – als je dan toch direct jouw geluk in de hand wilt hebben – zijn er heel wat opties. Tijd om mijn persoonlijke favorieten op een rij te zetten. Van welke last minute bestemmingen werd ik de laatste jaren het meest gelukkig?

Relaxen op Ibiza

Last minute bestemmingen: IbizaGeef mij een open ticket voor een weekje zon, zee en strand en ik kies voor Ibiza. Niet omdat ik nu zo’n party animal ben. Integendeel! Maar Ibiza stal wél mijn hart.

Op het Spaanse eiland heerst een relaxte vibe, de vele kleine prachtige strandjes zijn niet op één hand te tellen, Ibiza-Stad (met name Dalt Vila) is uniek in haar soort en er worden leuke evenementen georganiseerd. Ik denk met regelmatig terug aan de zondagmiddag op Benirràs en de gezellige hippiemarkt. Niets moet, alles mag!

Verblijf zeker in de buurt van Ibiza-Stad, voor mij is dit het leukste deel van het eiland. Met een huurautootje ben je daarnaast zo op andere delen van het eiland. Handig: als je bij ons boekt, kun je direct een auto reserveren. Weet je zeker dat je goed verzekerd bent!

Last minute bestemmingen: Ibiza, Hotel Torre del MarHotel Torre del Mar ligt direct aan het populaire strand van Playa d’en Bossa en op loopafstand van Ibiza-Stad. Faciliteiten als een riant zwembad, een wellnesscentrum en diverse sportmogelijkheden maken dat ontspannen hier een koud kunstje is.

Veelzijdigheid in Montenegro

Last minute bestemmingen zon: MontenegroVorig jaar mei bracht ik een weekje door in Montenegro. Om de bestemming voor jullie te voor-ontdekken, op zoek te gaan naar toffe hotels en kennis te maken met de highlights. Wat een fijne bestemming!

Montenegro is in geen geval te vergelijken met bijv. de Spaanse Costa’s, maar uniek is het zeker! De mensen zijn nog niet zo enorm gewend aan toerisme en kunnen soms wat schuw en nors reageren. Dat maakt wel dat je een stuk rustiger over een drukke boulevard kan lopen. Geen irritante straatverkopers!

Budva stal mijn hart; het bleek niet voor niets de nummer één badplaats van het land. Het is er levendig, je vindt er fijne stranden en het oude stadscentrum is net Dubrovnik in het klein. Je kunt vanaf hier ook prima uitstapjes maken naar andere hoogtepunten van Montenegro. Ontdek bijv. de Baai van Kotor en de bijbehorende havenstad of maak een boottocht over het meer van Skadar.

Last minute bestemmingen; Montenegro, Avala Resort & VillasAvala Resort & Villas is alleen al uniek vanwege het geweldige uitzicht! Vanaf het restaurant en het zwembad kijk je uit over het strand én de oude stad. Je kunt daarnaast rekenen op luxe faciliteiten en riante kamers.

Idyllisch Santorini

Last minute bestemmingen zon: SantoriniIk ging vorig jaar naar Kos en bezocht een paar jaar geleden Kreta. Hoe fijn beide Griekse bestemmingen ook zijn, ze kunnen niet tippen aan Santorini. Dit eiland heb ik echt in mijn hart gesloten!

Waarom? Er heerst een vibe die vergelijkbaar is met die van Ibiza, het is enorm fotogeniek (reisfotografie is één van mijn grootste passies), je vindt er pittoreske dorpjes (Oia is mijn favoriet), relaxen kan in een van de trendy beachclubs en last but not least; verse vis heeft nog nooit ergens zo lekker gesmaakt.

Groot is het eiland overigens niet, slechts 105 km². Voor een weekje is dat juist perfect. Rijd met een huurautootje rond en ontdek alle hoogtepunten. Dan heb je ook nog tijd om op het strand te liggen, uitgebreid te lunchen en te dineren bij zonsondergang. Want als je ergens betoverd zult worden door een mooie zonsondergang, dan is het wel op Santorini!

Last minute bestemmingen, zon: Santorini, Katikies HotelEen verblijf in het adults only Katikies Hotel betekent pure luxe! Niet alleen heb je vanaf hier een geweldig uitzicht over de caldera en haar kliffen, je hebt ook nog eens prachtige infinity pools tot je beschikking en geniet ’s avonds van voortreffelijke maaltijden.

Daar aan de Costa del Sol…

Last minute bestemmingen, MálagaVorig jaar viel de keuze voor een vakantie op Andalusië. We ontdekten de Spaanse streek vanuit ons hotel in Málaga en gingen met de huurauto op pad langs badplaatsen aan de Costa del Sol en dorpjes in het binnenland.

We deden een dagje decadent in Marbella, verbaasden ons over het blauwe smurfendorpje Juzcar, slenterden door de witte straatjes van Mijas en Frigliana, gingen vroeg op pad om Ronda te ontdekken en lagen een dag aan het strand in Nerja.

En Málaga zelf dan? De stad zelf verraste misschien nog wel het meest. Het oude stadscentrum is de plek om cultuur te snuiven en aan het eind van de moderne boulevard vol restaurants begint het lange zandstrand. The best of both worlds! En dan krijg je ook nog een zonnig klimaat, lekkere tapas en verse vis op de koop toe.

Last minute bestemmingen; MálagaHet hotel waar mijn keuze op is gevallen is Exe Malaga Museos. Waarom dit hotel? Zodat we na een ochtend/middag slenteren lekker kunnen bijkomen aan het zwembad op het dakterras. Of aan het strand, want dat biedt Málaga ook.

Als jij vandaag nog voor een weekje zon naar een van deze last minute bestemming mag vertrekken, voor welke zou jij dan gaan?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *