Niet missen, favorieten in Dubai

Deze favorieten mag je niet missen in Dubai!

Overweldigend, indrukwekkend en groot, groter, groots! Waar begin je als je vier of vijf dagen in Dubai hebt? Met deze favorieten begin je in elk geval goed.

Drie jaar geleden ging ik voor dé VakantieDiscounter op ontdekkingstocht in het populairste Verenigde Arabische Emiraat. En ja, ik moest even landen. Het is zo’n indrukwekkende bestemming dat je in het begin even lost kan zijn.

Aan de hand van mijn favorieten neem ik jou mee aan de hand, zodat je – zonder te verdrinken in alle opties – zoveel mogelijk uit jouw tijd in Dubai kan halen. Veel plezier!

De meest bijzondere wijk

Niet missen: favorieten DubaiEen wijk die je sowieso niet mag missen, is Downtown Dubai. In dit moderne stadsdeel vind je een aantal van de bekendste iconen van Dubai. Denk hierbij aan de immens hoge Burj Khalifa, de meer dan 1.200 winkels tellende Dubai Mall en – elke avond! – de meest indrukwekkende fonteinenshow ter wereld.

Toch was het niet deze wijk die mij het meest verraste. Dit was het beeld dat ik had bij de Verenigde Arabische Emiraten. Wat ik niet had verwacht in een stad als Dubai waren de historische wijken Al Fahidi en Deira. Hier doe je letterlijk een stap terug in de tijd en kom je erachter dat Dubai tot de jaren 50/60 van vorige eeuw een nederig vissersstadje was. Aan de ene oever van de Dubai Creek, die door het hart van Dubai loopt, vind je Al Fahidi en aan de andere oever ligt Deira.

Tussen de twee wijken kun je je verplaatsen met een abra, een traditionele Arabische boot. Wat je dan kunt verwachten? Deira wordt gekenmerkt door de spice en gold souk. Al Fahidi is een aaneenschakeling van traditionele windmolens, binnenplaatsjes en een doolhof aan kronkelende steegjes.

Het mooiste uitzicht

Niet missen, favorieten Dubai: uitzichtIk stipte hem hierboven al even aan; de Burj Khalifa. Met een hoogte van 828 meter is dit het hoogste gebouw ter wereld. En dat betekent dat je vanaf hier ook een geweldig uitzicht hebt over heel Dubai!

Dat is overigens niet ook daadwerkelijk vanaf 828 meter hoogte. Het hoogste punt waar je kan komen is de 144e verdieping, op een hoogte van 555 meter. Vanaf een relatief nieuw platform (in 2014 geopend) heb je een fenomenaal uitzicht. Je moet er wel even jouw portemonnee voor trekken!

Goedkoper en ook geweldig is het observatieplatform op de 124e verdieping. Vanaf hier kijk je uit op o.a. Downtown Dubai en de Dubai Marina. We raden je wel aan om minimaal twee weken van tevoren kaartjes te reserveren. Het is een erg populaire attractie!

De mooiste tijd om naar boven te gaan? Reserveer tussen 16.30 en 18.30 uur. Als je lang genoeg boven blijft, maak je het uitzicht zowel in het licht als in het donker mee.

De beste plek voor shopaholics

Niet te missen, favorieten in Dubai: winkelenLaat ik vooropstellen dat Dubai hoe dan ook – waar je ook winkelt – een walhalla is voor shopaholics. En dat een ruime creditcardlimiet hier zeker geen overbodige luxe is. Maar als ik dan toch moet kiezen uit de meer dan 50 (!) winkelcentra, dan wint Dubai Mall sowieso.

Dubai Mall werd in 2008 geopend en in 2013 bereikte het al een ultiem record van 75 miljoen bezoekers op maandbasis. Dat voelt crowded, maar het winkelcentrum is zo groot – het is met meer dan 1.200 winkels het grootste winkelcentrum ter wereld – dat de drukte zich verspreid en echt wel meevalt.

Naast winkels biedt Dubai Mall trouwens meer. Zo kun je shoppen hier heel goed combineren met eten; je vindt er meer dan 150 restaurants. Ook biedt het onderdak aan een enorm bioscoopcomplex, een gigantische ijsbaan, het grootste aquarium ter wereld en een overdekt pretpark voor kinderen.

De gaafste excursie

Niet te missen, favorieten in Dubai: jeepsafariNiet alleen de oude wijken verrasten me in Dubai, dat was ook zeker de woestijn. Ten zuiden van de stad vind je Dubai Conservation Reserve, een uitgestrekt woestijngebied met een oppervlakte van 225 km². Dé plek om op jeepsafari te gaan!

Ondanks dat je met een 4×4 over de grote zandduinen crosst, is dit gebied goed beschermd. De overheid heeft vier bedrijven gevonden die elk hun eigen route rijden én onderhouden. Dit maakt dat het lijkt of je aan het einde van de wereld bent, ook al crossen er op dat moment best heel veel auto’s.

Crossen is overigens niet het enige wat je doet. De jeepsafari’s kunnen gecombineerd worden met toffe activiteiten. Zoals sandboarden of het bijwonen van een valkeniersshow. Ook eten bij de bedoeïenen onder de sterren behoort tot de mogelijkheden.

Maak bijvoorbeeld een ochtend-jeepsafari en waag je aan een half uurtje sandboarden. Onderweg stop je op diverse plekken voor geweldige foto’s. Neem wel pilletjes tegen wagenziekte mee als je een zwakke maag hebt.

Het leukste park met kinderen

Niet te missen, favorieten Dubai: waterparkenOrlando wordt veelal gezien als pretparkhoofdstad van de wereld, maar waar is Dubai in dat verhaal? Als je het mij vraagt, hijgt het Verenigde Arabische Emiraat in de nek van de Amerikaanse bestemming. De afgelopen jaren zijn er namelijk flink wat pret-, water- en themaparken geopend in Dubai.

Tel daarbij op de korte vluchttijd en minder tijdverschil (dus minder kans op een jetlag bij de kleintjes) en Dubai kan Orlando wel eens rap gaan inhalen als populairste pretparkbestemming.

Wil jij direct kennismaken met het leukste park tijdens jouw bezoek aan Dubai? Ga naar Aquaventure Waterpark. Het is niet alleen het meest geliefde waterpark van het Midden-Oosten, maar ook nog eens gigantisch groot. Het heeft een oppervlakte van 42 hectare en beschikt o.a. over de grootste glijbaan van de wereld en de langste zipline van het Midden-Oosten. Of wat dacht je van een 1,6 km lange rivier met stroomversnellingen en bochten die je met een opblaasbare boot aflegt?

Atlantis The Palm, DubaiWil jij meerdere dagen – daar is het groot genoeg voor! – doorbrengen in Aquaventure Waterpark? Zorg dan dat je verblijft in Atlantis The Palm. Geen goedkoop hotel, maar je compenseert flink doordat de toegang tot dit park al (onbeperkt!) bij de prijs is inbegrepen.

Het tofste hotel om te overnachten

Genoeg toffe hotels in Dubai. Je vindt er o.a. een heus Armani-hotel. Toch is mijn keuze op een ander hotel gevallen. Waarom? Mijn favoriete stadsdeel om te verblijven is nabij JBR en de Dubai Marina.

Niet te missen, favorieten Dubai: hotelsNa een dag op pad te zijn geweest, is het fijn om ’s avonds niet per se op pad te hoeven. Hier heb je altijd een restaurant of barretje bij de hand. En de hotels zijn er geweldig! Neem nu Rixos Premium Dubai, een van mijn persoonlijke favorieten.

Vanuit de twee imponerende gebouwen in het hart van JBR kijk je uit over het strand, het grootste reuzenrad ter wereld en (deels) Palm Island. Je hebt de beschikking over een ruim aantal restaurants en bars en verblijft in een van de ca. 400 stijlvolle kamers en suites. Afkoelen kan in het fijne zwembad.

En dat is nog maar een selectie van wat dit goed gewaardeerde hotel allemaal in huis heeft. Een droomplek om te verblijven!

Ben jij al in Dubai geweest en heb je jouw eigen favorieten? Laat ze hier weten & help onze reizigers nog meer op weg.

Fotografie: S-F | Shutterstock, PitK | Shutterstock

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *