Luxe Nusa Dua

Nusa Dua, een flinke dosis allure op Bali

Op zoek naar een plek om te ontsnappen uit de alledaagse sleur en je helemaal in de watten te laten leggen? Nusa Dua is het luxe pareltje van Bali. Alles ademt hier allure! Van stijlvolle hotels tot goudgele stranden, van uitgebreide winkelmogelijkheden tot hippe restaurants. Tijd om op het vliegtuig naar het Indonesische eiland te stappen!

Nusa Dua in een vogelvlucht

Luxe Nusa DuaHet zuiden van Bali staat bekend om de grote hoeveelheid witte stranden en wuivende (kokos)palmbomen. En dankzij de ligging vlakbij de evenaar kun je het hele jaar rekenen op een flinke dosis zon en tropische temperaturen. Of je nu in Kuta, Nusa Dua óf Sanur verblijft!

Nusa Dua onderscheidt zich echter wel. De bouw van de badplaats werd pas rond de jaren ’70 opgestart. Met als doel om buitenlandse reizigers een luxe oord te bieden én om de culturele gebieden op Bali te ontzien.

Dat is gelukt! Aan de stranden van de badplaats (en feitelijk het hele gelijknamige schiereiland) vind je talloze vier- en vijfsterren hotels, hippe beachbars en exclusieve restaurants. Nusa Dua staat daarom bekend als het luxe pareltje van Bali.

Mocht luxe voor jou het belangrijkste ingrediënt van een vakantie zijn en ga je graag (nog) een keer naar Bali; Nusa Dua is the place to be. Ultiem relaxen staat hier gelijk aan een duik in het helderblauwe water of een middagje chillen in een hangmat. Oh, en dan vergeten we nog de mogelijkheid om te snorkelen of duiken. Vlak voor de kust vind je bijzonder koraal en je kunt zomaar een zeeschildpad spotten.

De mooie stranden van Nusa Dua

Nusa Dua strandPak je Google Maps erbij, dan zal je in eerste instantie denken dat Nusa Dua over slechts één strand beschikt. Maar niets is minder waar! De kustlijn is verdeeld in tweeën; Mengiat Nusa Dua Beach (het noordelijke gedeelte) en Geger Nusa Dua Bach (het zuidelijke gedeelte).

Welk stukje van het zandstrand je ook pakt, je kunt er rekenen op zand dat witter dan wit is, kalm zeewater waar kinderen veilig kunnen spelen en zwemmen én een hoop watersportmogelijkheden. Jetskiën, wakeboarden, waterskiën, flyboarden, duiken en snorkelen… het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

Even ten noorden van Nusa Dua, op de grens met Tanjung Benoa, vind je overigens nog een mooi strand; Samuh Beach. Het water is hier nog kalmer en hét is de plek om de zonsondergang te spotten als je in Nusa Dua verblijft. Daal je af naar het zuiden, dan kom je aan bij Sawangan Beach, dat ook wel bekend staat als Nikko Beach. Het water is hier minder kalm en de golven zijn een stuk groter. Tijd om écht te watersporten!

Top-bezienswaardigheden in en rondom Nusa Dua

  • Nusa Dua Water Blow is één van Nusa Dua’s grootste attracties én zeker een must voor natuurliefhebbers. Als de golfen hier tegen de kliffen slaan, spuit het water de lucht in. Je moet dus niet bang zijn voor een spatje water en een setje extra kleding of een handdoek is aan te raden.
  • Dat geloven wel écht samen kunnen gaan, wordt bewezen bij Puja Mandala. Hier vind je vijf geloofsovertuigingen op één plek. Je vindt er een Islamitische Moskee, Katholieke Kerk, Protestante Kerk, Boeddhistische tempel en Hindoeïsche tempel.
  • Eén van de grootste en meest exclusieve winkelcentra van Bali vind je in – hoe kan het ook anders – Nusa Dua. Op een oppervlakte van maar liefst 8 hectare herbergt Bali Collection exclusieve modewinkels, maar ook pubs, restaurants, winkeltjes met lokale handwerken, boekwinkels en supermarkten. Fijn op warme dagen om even uit de zon weg te gaan!

Sportief aangelegd?

Naast de vele mogelijkheden om te watersporten, staat Nusa Dua ook bekend als dé plek op Bali om te golfen. Je vindt er een handjevol golfbanen in een schitterende omgeving, waaronder de Bali National Golf Club.

Ontdek de omgeving

Nusa Dua: Tanah LotNusa Dua is prachtig en ontspannen is er geen opgave! Maar het zou zonde zijn om (bijna) jouw hele vakantie op een ligbedje aan het zwembad of het strand door te brengen. Bali biedt zoveel moois! Een greep uit de mogelijkheden:

  • Bali heeft een aantal bijnamen, waaronder het Godeneiland en Eiland van de duizenden tempels. Je vindt dan ook prachtige tempels verspreid over het eiland. Nabij Geger Beach, ten zuiden van Nusa Dua, vind je de hindoeïstische tempel Pura Geger. Deze tempel, gelegen op een heuvel aan zee en verscholen tussen veel groen, is nog relatief onbekend, waardoor je op je eigen temp de prachtige decoraties kunt bewonderen. Op ruim een uur rijden van Nusa Dua vind je daarnaast een van Bali’s meest gefotografeerde tempels, de 16e eeuwse Tanah Lot. Met name bij zonsondergang is deze zeetempel een plaatje.
  • Maak een uitstapje naar Serangan Island, dat is zijn geheel een schildpaddenreservaat is. Op de weg er naar toe kun je misschien al een glimp van de zeeschildpadden opvangen als je kiest voor een boot met glasbodem.
  • Beleef het echte bounty-gevoel op de Gili eilanden, drie eilandjes vlak voor de kust van Lombok. Je moet er een dagtrip van maken, want het is even varen. Maar laat je hier niet door weerhouden; mooiere stranden zal je op Bali maar weinig tegenkomen.

Familiepret tijdens een vakantie in Bali

Kinderen (maar ook volwassenen overigens!) zullen de tijd van hun leven beleven in Pirates Bay Bali. Op het strand vind je – bijna uit het niets – een gestrande houten boot met rondom groene bomen, boomhutten en hangmatten. Wat er uit ziet als een speelplaats (of het leefgebied van Jack Sparrow!) is feitelijk een lokaal restaurant.

Geniet van een lunch in een van de bamboe boomhutten, terwijl de kinderen een verkoelende duik in zee nemen of ravotten in het zand. Na afloop buik je uit in een hangmat onder het genot van een cocktail.

Ook Surf & Turf is een aanrader voor het hele gezin! Op een slow rider kun je als een echte surfer tricks leren waarvan je niet wist dat je het in huis had. Zo voel je je aan het einde van de dag bijna een volleerd surfer. Naast de mogelijkheid om te leren surfen, beschikt het waterpark over diverse zwembaden, glijbanen en eet- en drinkgelegenheden.

Chillen vanuit de mooiste hotels in Nusa Dua

Luxe Nusa Dua: hotels op BaliVoor minder dan vijf sterren doe je het natuurlijk niet als je dan toch kiest voor een vakantie in hét luxe oord van Bali. Lastig zou het ook overigens zijn, want het gros van de hotel heeft vijf sterren. Onze favorieten?

  • Als je op zoek bent naar een familievriendelijk hotel, dan is Hilton Bali Resort de juiste keuze. Neem een duik in één van de zwembaden of bestel een drankje aan de (pool)bar, terwijl jonge vakantiegangers zich vermaken in het kinderbad of het Jungle Camp. Ook handig: er is gratis WiFi aanwezig.
  • In het schitterende The Laguna Resort & Spa liggen de zwembaden als een rivier door het resort. Vanuit het complex loop je zo het hagelwitte strand op. Liever op het droge? Relaxen doe je op een ligbed óf privé cabana in de tropische tuin.
  • Een directe ligging aan het strand van Nusa Dua, de keuze uit ruime kamers en suites, een persoonlijke service en uitstekende faciliteiten; dat is waar je op kunt rekenen bij The Mulia Bali.

Heb je graag de keuze uit meer hotels? Bekijk ons volledige aanbod & boek jouw luxe vakantie naar Nusa Dua. Laat je ons weten hoe het was?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *