Doen in Nusa Dua

Balinees genieten! 7x doen in Nusa Dua

Op naar Bali! Want daar vind je Nusa Dua, een luxe strandoord waar genieten voorop staat. En waar je ook nog eens enorm veel kunt doen. Aan variatie geen gebrek!

 

1. Chillen met je billen op de mooiste stranden

Doen Nusa Dua: strandenAls je iets goed kunt doen in Nusa Dua dan is het strandhangen! Het strand is een paar kilometer lang en hoewel het wordt gezien als het Nusa Dua strand zijn het feitelijk twee stranden, Mengiat Nusa Dua Beach en Geger Nusa Dua Beach, die aan elkaar grenzen. Ze bieden echter hetzelfde: hagelwit zand, kalm zeewater (fijn met kinderen) en een breed aanbod aan watersportfaciliteiten.

Kijk je een stukje verder dan heb je nog meer stranden om van jouw verdiende vakantie te genieten. Het zuidelijk gelegen Sawangan beach (ook wel bekend als Nikko Beach) heeft minder kalm water, maar is daardoor uitermate geschikt om bijv. te surfen. De mooiste zonsondergang spot je aan het noordelijker gelegen Samuh Beach.

2. De piraat uithangen

Voel je een echte Jack Sparrow tijdens een bezoek aan Pirates Bay Bali. Dit restaurant is door de gestrande houten boot en boomhutten een walhalla voor kinderen, maar ook volwassenen zullen zich hier prima vermaken! Terwijl de kinderen ravotten in het zand, de boot ontdekken of het water in plonsen, geniet jij in een hangmat van een cocktail. Samen lunchen kan in een van de bamboe hutten?

3. Snorkelen op de Gili Islands

Het is een stukje varen, maar oh wat is het mooi! Voor de kust van Lombok vind je drie eilandjes die samen de Gili Islands vormen. Dit zijn wat je noemt bounty eilanden! Boven water vind je prachtige stranden en onder water…? Pak vooral een duikbril, snorkel en flippers en ontdek het zelf.

4. Laat jezelf ‘natregenen’ bij Nusa Dua Water Blow

Neem droge kleren mee en een handdoek! Want een uitstapje naar Nusa Dua Water Blow betekent zonder meer een nat pak. Deze bijzondere plek aan de kust dankt haar naam aan de golfen die keihard tegen (of eigenlijk in) de kliffen slaan. Zo hard dat het water de lucht inspuit!

5. Met je creditcard zwaaien bij Bali Collection

Dé plek om te shoppen is Bali Collection. Dit winkelcentrum in Nusa Dua is niet alleen één van de grootste, maar ook het meest exclusieve winkelcentrum van het eiland. Verspreid over een oppervlakte van maar liefst 8 hectare vind je o.a. designershops, hippe fashionketens, top-restaurants, gezellige pubs en lokale winkeltjes voor de leukste souvenirs. Een welkome afwisseling op warme dagen!

Verblijf je in Nusa Dua dan heb je grote kans dat je gebruik kan maken van de gratis shuttleservice van het winkelcentrum. Deze rijdt langs veel van de hotels in de badplaats.

6. Leren surfen bij Surf & Turf

Kajakken, duiken, windsurfen, zeilen, surfen… het kan allemaal langs het kilometerslange strand van Nusa Dua. Surfen is één van de populairste bezigheden, maar vereist wel wat oefening.

Als beginner raden we je aan om naar het waterpark Surf & Turf te gaan alvorens je je aan ‘echte’ golven waagt. Bij Surf & Turf kun je op een zgn. slow rider op een rustige en veilige manier de fijne kneepjes van het vak dat surfen heet onder de knie krijgen. Je wordt op weg geholpen door ervaren instructeurs.

Even uitgesurfd? Het park biedt niet alleen de mogelijkheid om te leren surfen. Er zijn diverse zwembaden en glijbanen. Lekkere trek gekregen? Je hebt de keuze uit meerdere eet- en drinkgelegenheden. Een leuk dagje uit voor alle leeftijden!

7. Cultuur snuiven in Pasifika Museum

Wat als klein initiatief werd opgericht door een klein groepje Franse en Indonesische kunstliefhebbers en antiekverzamelaars, is uitgegroeid tot één van Bali’s meest bekende museum. Met maar liefst 11 galeries en meer dan 600 werken van 200 artiesten uit meer dan 25 landen ben je wel even zoet in het Pasifika Museum.

Zie jij zo’n veelzijdige vakantie in Nusa Dua wel zitten? Bekijk alle hotels (met name vier- en vijfsterren) die we in ons aanbod hebben.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *