Romantisch Dubai

Dubai for two

Het is een walhalla voor shopaholics, families zijn er met dank aan de pretparken aan het juiste adres, maar óók voor een romantische stedentrip heeft Dubai genoeg in huis. Kijk je mee?

Omdat de liefde van de vrouw door de portemonnee gaat

Dubai for two: winkelenHet creditcardlimiet van de man kan niet hoog genoeg zijn als je een dagje gaat shoppen met je vrouwelijke wederhelft. Punten scoor je echter wel met een middagje winkelen. In Dubai kan ze dan helemaal losgaan!

Dubai herbergt talloze winkelcentra, waaronder de bekende Dubai Mall met maar liefst 1.200 winkels. Trakteer haar bij Cheesecake Factory, wacht uren bij de pashokjes van een van de vele boetiekjes en sluit af met een romantische film in het mega-bioscoopcomplex.

Memories are also souvenirs

Eén middagje shoppen is wel genoeg; dan is het tijd om herinneringen te maken! En dat kan in Dubai goed. Mijn hoogtepunt van Dubai was (letterlijk en figuurlijk) de tour met een watervliegtuigje over kustlijn. Pas dan zie je hoe hoog de Burj Khalifa echt is en hoe indrukwekkende het Palm eiland is. Een belevenis waar je het samen nog vaak over zal hebben!

Je kunt een trip met een watervliegtuigje o.a. boeken bij Seawings. Je stijgt op vanaf de Dubai Creek en wordt in 20 of 40 minuten betoverd door Dubai from the sky.

Stap aan bord van een dhow

Een must do als je in Dubai verblijft: een dhow dinner cruise! Stap aan boord van een dhow (een traditionele houten Arabische boot) en geniet van lokale specialiteiten en Arabische dansen met op de achtergrond de lichtjes van de stad. Romantiek is binnen handbereik!

Trek het woestijnlandschap in

Welke man maak je niet blij met een middagje crossen in de woestijn? Boek een jeepsafari en reis af naar Dubai Desert Conservation Reserve, een beschermd natuurgebied met een oppervlakte van 225 km². Na het ruige gedeelte is het tijd voor romantiek; een diner onder de sterrenhemel met Arabische muziek en dans.

Gratis genieten van een geweldige fonteinshow

Dubai for two: fonteinenAan de voet van de Burj Khalifa en de Dubai Mall vind je een van Dubai’s andere meest bekende bezienswaardigheden; de grootste fontein ter wereld. Elke avond kun je hier genieten van een spetterende show, waarbij de fonteinen ‘dansen’ op de maat van de muziek. De show staat dan ook niet voor niets bekend als The Dancing Fountains.

Om je een indruk te geven van de grootte; de hoogste waterstralen zijn 150 meter hoog, er kan tot 83.000 liter tegelijkertijd omhoog gespoten worden, de fontein is twee voetbalvelden lang én er worden maar liefst 6.600 lampen en 25 kleurprojectoren gebruikt. Betoverend!

Vanaf diverse plekken rondom de Burj Khalifa is de show gratis te bewonderen. Je kunt ook een kaartje kopen voor de Burj Khalifa en vanaf het observatieplatform op de 124e verdieping kijken. Of reserveer (op tijd!) bij een van de restaurantjes met uitzicht op de fontein.

Samen kopje onder

Misschien niet het toppunt van romantiek, maar Aquaventure Waterpark zorgt wel voor héél veel waterpret. Dit park, behorende bij Atlantis The Palm, beschikt over talloze glijbanen en waterattracties. Dobber samen in de lazy river en geniet van de zon of ga de uitdaging aan en kies voor de zenuwslopende Poseidon’s Revenge.

Overnacht in stijl

Dubai for two: hotelsOp zoek naar een geschikt hotel voor jouw romantische stedentrip in Dubai? Wij hebben een paar mooie suggesties voor je:

  • Maak indruk en boek een kamer in Jumeirah Burj Al Arab. Dit hotel heeft zichzelf uitgeroepen tot enige zevensterren hotel ter wereld. Het is een en al luxe en overdaad. Geweldig!
  • Wil je verblijven nabij Dubai Mall, de fonteinen én de Burj Khalifa? Boek een verblijf in Ramada Downtown Dubai. In dit moderne hotel kun je samen chillen aan het zwembad als je even moe bent van overweldigend Dubai.
  • Heb jij graag het strand binnen handbereik? Zorg dat je nabij Jumeirah Beach verblijft. Een goede optie is The Westin Dubai Mina Seyahi Beach Resort & Marina, welke direct aan het lange zandstrand ligt.

Wil jij jouw geliefde meenemen naar deze fascinerende stad? Bekijk al onze reizen naar Dubai of check onze scherpe last minutes.

Fotografie: Sophie James | Shutterstock, Inc., Romrodphoto | Shutterstock, Inc.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *