Wijken Dubai

De leukste wijken in Dubai

Wil jij binnenkort een zonnige stedentrip naar Dubai maken, maar heb je geen idee in welk stadsdeel je kan en wilt verblijven? We zetten de meest bekende ‘wijken’ op een rijtje, zodat je diegene kunt kiezen die het beste bij je past. Succes!

Jumeirah Beach, Dubai Marina, Financial District, Deira, Al Fahidi, Downtown Dubai… Dubai kent enorm veel stadsdelen en verdwalen is echt niet onmogelijk. Immers, de stad heeft een oppervlakte van maar liefst 3.885 km² met alle buitengebieden meegerekend. Wij beperken ons even tot het centrale deel; daar waar je alle stranden, attractieparken, bezienswaardigheden en winkelcentra vindt.

Deira & Al Fahidi

Ideaal voor cultuurliefhebbers
Wijken Dubai; Deira Al Fahidi
In het noorden van Dubai, ten oosten van Dubai International Airport, vind je de Dubai Creek. Deze rivier loopt als kloppend hart door een groot deel van de stad heen. Aan weerszijden van het begin van de Dubai Creek vind je de oudste delen van Dubai.

Aan de zuidkant ligt Al Fahidi, een historische buurt die een immens contrast vormt met de rest van de stad, en zeker met het hypermoderne Downtown Dubai. De wijk (ook wel Bastakiya genoemd) is een verzameling van kronkelende steegjes en binnenplaatsjes. En als je goed kijkt, spot je hier en daar nog een traditionele windmolen.

Steek het water over (bij voorkeur per abra, een traditionele houten boot) en je komt uit in Deira. Dit deel van de stad staat bekend om de gold en spice souk. Afdingen is hier de grootste sport!

Wijken Dubai: Sheraton Dubai Creek & TowersVerblijf aan de oevers van de Dubai Creek tijdens een vakantie in Sheraton Dubai Creek & Towers. Wandel langs het water richting Deira en laat je meeslepen in de levendigheid van de souks.

Downtown Dubai

Een aanrader voor liefhebbers van architectuur en shoppen
Wijken Dubai: DowntownDeira & Al Fahidi komen niet in elke reisgids terug, Downtown Dubai echter wel! Dit deel van de stad is écht het beeld dat je bij Dubai hebt; torenhoge wolkenkrabbers en luxe hotels. Je vindt er daarnaast enkele van Dubai’s bekendste bezienswaardigheden.

Laten we beginnen met de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld. Met een hoogte van 828 meter domineert de toren de skyline van Dubai en vanaf het platform van de 124e of 148e verdieping heb je een geweldig uitzicht over de stad. Je moet alleen geen hoogtevrees hebben…

De toren is bereikbaar via de Dubai Mall, waarmee we direct een van de andere bezienswaardigheden in Downtown Dubai te pakken hebben. Dit winkelcentrum zet ook een record; met ruim 1.200 winkels is het het grootste winkelcentrum ter wereld. Naast deze winkels vind je er zo’n 150 restaurants, een enorm bioscoopcomplex, een van de grootste aquaria ter wereld, 14.000 (!) parkeerplaatsen en een overdekt pretpark.

Wijken Dubai: Hotel Rove Downtown DubaiVanuit het restaurant van het gloednieuwe Hotel Rove Downtown Dubai kijk je uit op de Burj Khalifa, er is gratis WiFi aanwezig in de openbare ruimtes en afkoelen kan in het zwembad.

Jumeirah Beach & Dubai Marina

Voor als je houdt van strand en uitgaan
Wijken Dubai: Jumeirah Beach, Dubai MarinaIn het zuiden van Dubai, langs de kust, vind je Jumeirah Beach. Dit deel van de stad is vooral geliefd onder strandliefhebbers en gezinnen. Het openbare strand loopt vanaf de Creek tot aan het bekende palmeneiland. Maar als wij het over Jumeirah Beach hebben, hebben we het over het net iets zuidelijker gelegen hotelgedeelte Jumeira Beach Residence (JBR in de volksmond), waar je The Beach en The Walk vindt.

The Beach is een levendige boulevard aan het strand met restaurants, terrasjes en trampolines, speeltoestellen en een waterpark voor kinderen en eindeloos veel luxe hotels. Achter The Beach vind je The Walk. Hier rijden chique bolides af en aan.

Steek je vanaf hier de brug over dan beland je in de Dubai Marina. Dit haventje wordt omgeven door eindeloos veel wolkenkrabbers en hypermoderne gebouwen. Gevuld met restaurants, hippe bars en clubs waar de drankjes soms aardig aan de prijs kunnen zijn. Maar bestel er zeker één!

Sheraton Jumeirah Beach Resort, DubaiTijdens een vakantie in Sheraton Jumeirah Beach & Towers geniet je optimaal van je zonvakantie; het strand en riante zwembad zijn binnen handbereik. Met de metro of taxi sta je daarnaast zo in één van de andere stadsdelen.

Financial District

Een aanrader voor liefhebbers van luxe hotels
Het Financial District (ook wel Business District genoemd), even ten zuiden van Downtown Dubai, is stiekem nog een ondergeschoven kindje. Maar daar komt verandering in… Waar je tot voor kort in dit stadsdeel nog enkel chique hotels vond (en je dus altijd op pad moest), is er nu uitbreiding.

De Dubai Creek is verder uitgegraven en loopt nu recht door het hart van het district. Afgelopen december is de Creek gevuld met water en langzaam poppen aan de oevers van de rivier leuke restaurantjes en barretjes op. Als we kijken naar de snelheid waarmee de Arabieren bouwen, heb je hier volgend jaar een meer dan ruime keuze!

Wijken Dubai: JW Marriott Marquis Hotel DubaiWil je uniek overnachten? Boek een kamer in JW Marriott Marquis Hotel Dubai, het hoogste hotel ter wereld. De twee torens van 72 verdiepingen bieden onderdak aan o.a. meerdere restaurants, een dakterras met zwembad en een cocktailbar.

Welke van deze wijken in Dubai je ook kiest; een onvergetelijke vakantie wordt het sowieso!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *