Citytrip New York

Overweldigend New York

New York, New York… Voor velen een droombestemming voor een citytrip. New York is zo’n stad waar je minstens één keer in je leven geweest zou moeten zijn. De stad die nooit slaapt. New York bruist. De verbrande geur van gesuikerde noten en hotdogs. Het snoepen uit een so-called ‘doggy-bag’ terwijl je over de Brooklyn Bridge wandelt. De M&M cookies. De groene bomen en eekhoorntjes in Central Park.

De vrouwen in panterprint jassen, de gele taxi’s en de sirenes van rode brandweerauto’s. Het uitzicht vanaf Rockefeller Center, de ontelbare lichtjes. Mijn I love New York sweater. Het Vrijheidsbeeld en het wereldwijd bekende beeld van de skyline. Ik droom weg bij beelden en herinneringen. Ik vind de woorden niet die eer doen aan zijn in een stad van dromen en contrasten. Wie herkent dit? Of wie droomt hiervan? Ik deel mijn drie favoriete plekjes voor tijdens een citytrip New York.

Meatpacking Disctrict

Citytrip New York: meatpacking districtMijn favoriete wijk in Manhattan. Ik hou van rauwe buurten die omgetoverd worden tot hippe wijken. Het Meatpacking Disctrict stond in de jaren ’80 bekend als een buurt waar alle soorten drugs en andere narigheid centraal stonden. Daarnaast was het een wijk vol vleeshandelaren. Je kwam er liever niet.

Vandaag de dag is het één van de hipste wijken van New York. Overdag is het de plek om de grote modemerken, trendy boetiekjes, kunstgalerieën en cafés te ontdekken en ’s nachts staan korte rokjes en hoge hakken in de rij om tot zonsopgang te kunnen drinken en dansen. Het rauwe randje blijft: al deze hippe initiatieven zijn gevestigd in enigszins vervallen gebouwen. Ook vind je hier de High Line: een ontzettend leuk stadspark dat gebouwd is op een oude, verhoogde spoorweg.

Brooklyn

Ik ben dol op Brooklyn. Wanneer je je tijdens een citytrip New York in Brooklyn begeeft waan je je niet in New York maar in een groot, hip Amerikaans dorp met mooie huizen en trappetjes vol bloempotten leidend naar vrolijk geverfde deuren om verliefd op te worden. Aan de andere kant van de Brooklyn Bridge is alles anders…

Je ziet de skyline van Manhattan op een steenworp afstand, maar er heerst niets dan rust. Hier vind je de puur Amerikaanse cafeetjes waar de harde werkers neerstrijken en hun bouwhelm over de barkruk hangen, proostend met een glas bier. Toegegeven: meer mensen ontdekken Brooklyn en het wordt er steeds toeristischer én hipper. Dit is de plek voor alternatieve hotspots, vintage winkels en groeiende wijken zoals Williamsburg. Mocht ik ooit in New York gaan wonen, is het hier.

Central Park

Citytrip New York, Central ParkHoe cliché ook: Central Park is een must go en als natuurliefhebber één van mijn favoriete plekjes in deze overweldigende stad. Ik ben dol op een dosis stadsgevoel, maar ontvlucht ook graag even de drukke wegen en hoge gebouwen door een park in te lopen.

Central Park is één en al natuur, vijvers, bruggetjes, een draaimolen, romantische paadjes, groene bossen en weides en zelfs een kasteel. Kalm en chaos staan lijnrecht tegenover elkaar en ook New Yorkers zijn vaak te vinden in het enorme Central Park. Even een rondje hardlopen, de hond uitlaten, in je kantoorpak in het gras genieten van de zon, Central Park is een groen feestje in het hart van New York.

Heb jij al eens een citytrip New York mogen maken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?

Foto 1: Luciano Mortula / Shutterstock.com
Foto 2: littleny / Shutterstock.com
 

Over de auteur

Laura Coolen

Laura (1988) is fulltime reisblogger op What About Her en content creator. Dol op droge humor & dito wijn. Ze schrijft met gevoel, droomt vol passie en dwaalt de wereld rond terwijl ze anderen probeert te inspireren om hun dromen te vangen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *