Vervoersmiddelen New York

Dit zijn de leukste manieren om New York te ontdekken!

New York is bij uitstek een stad om te voet te ontdekken; zoveel is er te zien. Helaas zijn de afstanden zo groot dat je bijna niet ontkomt aan de metro of een ander vervoersmiddel. In elk geval niet als je veel in korte tijd wilt zien. Wat, naast de benenwagen, de leukste manieren zijn om New York te ontdekken? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Manhattan alleen al beslaat een oppervlakte van bijna 60 km². Ter vergelijking; Ameland is ongeveer net zo groot. Het grote verschil? Op Ameland wonen zo’n 3.500 mensen en in Manhattan meer dan 1.5 miljoen!

Reizen met de metro

Vervoer New York, metroWe starten onze lijst met misschien niet het leukste, maar wel het handigste vervoersmiddel in New York; de metro. De stad kent 27 metrolijnen en 472 stations. Dagelijks reizen er gemiddeld meer dan 5 miljoen mensen met de New Yorkse metro. Laat je door deze imposante cijfers niet weerhouden om met de metro te reizen, want het is echt heel gemakkelijk.

We geven je enkele praktische tips. Zorg in ieder geval dat je altijd een duidelijke overzichtskaart van de metro van New York bij de hand hebt. Download deze bijvoorbeeld op je telefoon. Op die manier kun je precies zijn hoe je kunt reizen en bij welk station je eventueel moet overstappen. Let er ook op dat je de metro de juiste richting op neemt; Downtown betekent naar het zuiden van Manhattan en Uptown naar het noorden.

Een ritje met de metro – ongeacht de tijd of afstand – kost ca. $ 2,75. Ben je van plan veel met de metro te reizen? Dan raden wij je aan een speciale toeristenkaart te kopen. Hiermee kun je 7 dagen lang onbeperkt van het metronetwerk gebruikmaken voor ca. $ 33. Slechts 12 ritjes en je hebt de kosten er al uit!

Roosevelt Island Tramway

Vervoer New York, Roosevelt Island TramwayHeb jij een toeristen metrokaart gekocht? Dan kun je ‘gratis’ gebruikmaken van de Roosevelt Island Tramway. Let op; dit is niet zomaar een tram, maar een gondel die Manhattan met Roosevelt Island verbindt. Op dit kleine eilandje in de East River wonen en werken ca. 16.000 mensen. Het is ideaal voor een mooie wandeling langs het water.

Maar de echte reden om de Roosevelt Island Tramway te pakken is het prachtige uitzicht dat je onderweg hebt. Je kunt genieten van prachtige doorkijkjes in typische New Yorkse straten en op het water. Zorg dat jij jouw fototoestel in de aanslag hebt, want het ritje duurt nog geen 5 minuten. De ingang van de tramlijn ligt op de kruising van 2nd Avenue en 59th en 60th Street.

Hop-on-hop-off-bus

De snelste en gemakkelijkste manier om een stad te leren kennen is wat ons betreft een hop-on-hop-off-bus. Je kunt lekker op je luie stoel blijven zitten en wordt in no time langs alle highlights van de stad geleid. Zin om de benen te strekken? Stap uit en ontdek de omgeving. Uitgekeken? Stap gemakkelijk weer op en vervolg je route.

Via onze partner Tiqets kun je vooraf alvast jouw hop-on-hop-off-busticket kopen. Met dit kaartje kun je langs twee verschillende routes – Uptown en Downtown – reizen en bij meer dan 30 haltes uitstappen. Je ziet in ieder geval bekende hoogtepunten als het Empire State Building, Central Park en de Brooklyn Bridge.

Fietsen door Central Park

Vervoer New York, fietsenCentral Park is misschien wel het bekendste stadspark ter wereld. Vele scènes van tv-series en films zijn opgenomen in dit gigantische park, dat al in 1859 werd geopend. Locals komen naar het park om een rondje te lopen ver weg van de drukte, te sporten of simpelweg op een bankje te zitten en mensen te kijken.

Door de lengte van het park – ca. 4 km – is de fiets de beste manier om veel in korte tijd te kunnen zien. Huur een fiets en ga zelf op pad of boek een van de vele fietstours die ter plaatse aangeboden worden. Enkele must-sees in het park zijn o.a. de Bethesda fontein, het Belvedere kasteel en de draaimolen.

Huur gemakkelijk fietsen via onze partner GetYourGuide. In twee uur tijd kun je aan de hand van een plattegrond op eigen houtje Central Park verkennen.

Staten Island Ferry

Een van de leukste manieren om een stad te ontdekken is, als je het ons vraagt, vanaf het water. In New York heb je daarvoor gelukkig verschillende opties. Je kunt ter plaatse een tour boeken bij een van de lokale aanbieders, maar je kunt ook gratis het water op. En als wij van één ding houden; dan is het wel van gratis activiteiten!

Pak in het meest zuidelijke puntje van Manhattan de Staten Island Ferry die je niet alleen naar Staten Island brengt, maar ook langs het Vrijheidsbeeld vaart. Zorg ervoor dat je op de heenweg aan de rechterkant en op de terugweg aan de linkerkant staat, zodat je de beste foto’s kunt maken.

The High Line

Vervoer New York, The High LineMet bovenstaande vervoersmogelijkheden heb je de slijtage aan je schoenen al behoorlijk kunnen beperken. Daarom benoemen we de wandeling over The High Line toch in dit overzicht. Deze voormalige spoorlijn – van zo’n 2,3 km – is nu een soort stadspark 2.0. Je wandelt boven de straten van New York, krijgt mooie inkijkjes in het echte stadsleven en kunt relaxen op een van de vele bankjes.

Helikoptertour

Veel toeristen bekijken New York vanaf de platforms bovenop een van de wolkenkrabbers. Maar het kan nog een stapje hoger én spectaculairder. Oké, we geven toe, je moet er even voor sparen; maar een helikoptertour is wél echt een onvergetelijke ervaring! Met een tour cirkel je – afhankelijk van het gekozen pakket – 12 tot 30 minuten boven deze geweldige stad. Ondertussen word je bijgepraat over alle iconische gebouwen, monumenten en standbeelden.

Op welke manier wil jij The Big Apple het liefste ontdekken?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *