Stedentrip New York tips

Stedentrip naar New York? Check onze tips!

Maak jij binnenkort een stedentrip naar New York? Met deze tips weet je in no time alles over de stad. Je krijgt daarnaast handige links naar nog meer informatie. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Je kunt onvoorbereid vertrekken en dan heb je nog een geweldige stedentrip. Je haalt er echter het maximale uit als je je een beetje inleest. Check deze New York-tips bijvoorbeeld. Je weet na het lezen van dit artikel precies waar je moet zijn, wat je er kunt doen en wat je zeker niet mag missen. Als bonus geven we ook nog eens fijne hoteltips voor een stedentrip in New York.

Waar ligt New York?

New York ligt aan de oostkust van de Verenigde Staten. Het is niet alleen de grootste stad van het land, maar – met bijna 9 miljoen(!) inwoners – ook de dichtstbevolkte. Bovendien is het een van de belangrijkste wereldsteden.

New York wordt ook wel New York City of NYC genoemd om het te onderscheiden van de staat New York. De stad bestaat uit vijf zogenoemde boroughs (districten) die je waarschijnlijk wel van naam kent: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island.

In ca. 8 uur vlieg je van Amsterdam naar New York. Een lange vliegtijd, waardoor we aanraden om minimaal 5 dagen in de stad te verblijven.

Waar staat New York bekend om?

‘The City That Never Sleeps’, ‘Concrete jungle where dreams are made of’, ‘The Big Apple’… New York kent nogal wat bijnamen. Het is volgens velen een plek die je gezien moet hebben.

Het staat bekend om de bekende bouwwerken, plekken en monumenten zoals het Vrijheidsbeeld, Wall Street, Times Square, Central Park en de vele wolkenkrabbers. Daarnaast staat New York bekend als echte shop- en modestad.

Dit is echter maar een klein deel van New York en concentreert met name in Manhattan. Daarbuiten valt nog veel meer te beleven. In de vier andere boroughs ontdek je een heel andere kant van de stad.

Zien & doen in New York: de ultieme tips

Stedentrip New York tips: Empire State BuildingVervelen is geen optie tijdens een stedentrip in New York. We kunnen ons voorstellen dat je lost kunt raken in alle mogelijkheden. Om je snel op weg te helpen delen we graag de ultieme must-sees in New York met je:

  • Een van de bekendste symbolen van New York is Empire State Building. Deze iconische wolkenkrabber is gebouwd in 1931 en op het observatieplatform voel je je echt on top of the world. Met een hoogte van 381 meter is Empire State Building niet het hoogste gebouw van New York, die eer gaat naar de Freedom Tower.
  • Een andere wereldberoemde must-see die niet in dit lijstje mag ontbreken is het Vrijheidsbeeld. Je hebt het beste zicht op het beeld op de gratis ferry naar Staten Island. Het is ook mogelijk om het Vrijheidsbeeld te beklimmen. Om helemaal bovenin de kroon te komen moet je 354 traptreden trotseren. Een unieke ervaring!
  • Het is lastig kiezen welke bezienswaardigheden in deze shortlist thuishoren, New York kent nou eenmaal zóveel hotspots. Na lang twijfelen brengen we graag Central Park. Met name omdat het zo super veelzijdig is. In welk jaargetijde je New York ook bezoekt, het vormt een fijn rustpunt tussen alle hectiek van de stad. Je kunt er bijvoorbeeld picknicken, fietsen, wandelen en enkele bezienswaardigheden spotten. In de winter vind je er een ijsbaan!

Openbaar vervoer in New York

New York is groot! Je ontkomt er bijna niet aan om met de metro te reizen als je veel van de stad wilt zien. En dat is eigenlijk heel simpel. We geven je graag wat handige tips.

Zorg dat je altijd een duidelijke overzichtskaart van het metronetwerk bij de hand hebt en dat je weet of je uptown (het noordelijke deel van Manhattan) of downtown (het zuidelijke deel van Manhattan) moet.

Een enkele rit met de New Yorkse metro kost ca. $3,- en daarbij maakt het niet uit hoe ver je reist. Voor toeristen is er een speciale metrokaart voor ca. $34,- waar je 7 dagen lang onbeperkt mee kunt reizen. Ideaal, want dit bedrag heb je er met 12 ritjes al uit.

Een leuke insider tip: voor een prachtig uitzicht over de stad neem je de Roosevelt Island tramway, waar je gewoon met je toeristen-metrokaart in kunt.

Voordat je stedentrip naar New York begint is het verstandig om een grove planning te maken met uitstapjes en bezienswaardigheden die dichtbij elkaar in de buurt zijn. Doe dit met name omdat je anders van hot naar her reist en er kostbare tijd verloren gaat. Met onze reisgids voor een 5-daagse stedentrip in New York kun je veel in korte tijd zien en zit je niet de hele dag in de metro.

Wat is de beste reistijd voor New York?

Wat de beste reistijd is voor New York? Die is er eigenlijk niet. Elk seizoen heeft zo haar charme. New York kent een gematigd zeeklimaat met warme zomers en over het algemeen vrij milde winters. Vanuit het poolgebied wordt soms in de winter koude lucht toegevoerd die zorgt voor extreme kou van soms wel min tien graden. Een besneeuwd New York heeft echter ook zo haar charme.

Onze favoriete hotels in New York

Stedentrip New York tips: hotelsTijdens een stedentrip in New York kun je het qua accommodatie zo gek en luxe maken als je wilt. Bedenk je van tevoren wat je nodig hebt. Ga je veel op pad? Dan is een simpel hotel misschien wel voldoende voor jou. We zetten enkele fijne opties voor je op een rij.

  • Een van de mooiste hotels in New York is wat ons betreft Hotel Moxy Times Square. Je kunt o.a. rekenen op industrieel ingerichte kamers, een hippe rooftopbar en stijlvolle restaurants (waaronder een visrestaurant en sandwich-shop). Om al het lekkere eten in New York er weer af te trainen kun je gebruikmaken van de fitnessruimte. Bovendien liggen veel bezienswaardigheden op loopafstand.
  • Portemonneevriendelijk, moderne kamers en een dakterras om te ontspannen na en enerverende dag. Dat is The Pod 51 in het kort. De ligging is daarnaast ook top; in Midtown East en op steenworp afstand van o.a. Grand Central Terminal, Rockefeller Center en tal van restaurants, bars en winkels.
  • Riu Plaza Manhattan Times Square ligt – en de naam verklapt het al – om de hoek van Times Square. Een betere ligging kun je je bijna niet wensen. Het moderne hotel biedt comfortabele kamers die van alle gemakken zijn voorzien, een ontbijtbuffet en een fitnessruimte.

Nog meer tips voor New York

Tot slot nog een aantal extra New York-tips om echt alles uit jouw stedentrip te halen:

  • Je kunt natuurlijk door New York reizen met de metro of veel lopend doen. Maar wist je dat er nog veel meer manieren zijn om de stad te ontdekken? We hebben de leukste en handigste vervoersopties voor je op een rijtje gezet.
  • New York is duur! Niet alleen ben je voor een 5-daagse stedentrip (vlucht & hotel) zo’n € 600,- kwijt, het dagelijks leven is ook niet goedkoop. Wij verzamelden leuke dingen om gratis te doen in New York.
  • Wie dol is op moderne architectuur mag een bezoekje aan het relatief nieuwe Hudson Yards Vessel niet overslaan. Dit gebouw wordt ook wel New York’s Staircase genoemd vanwege de 154 trappen en ca. 2.500 treden. Je klimt 15 verdiepingen tot de top en kunt tussendoor op 80 uitkijkplatforms even uitrusten. Het is hoe dan ook bijzonder fotogeniek.

Zie jij door onze New York-tips een stedentrip helemaal zitten? Dan rest je alleen nog een vakantie uit te zoeken of – als je dat al gedaan hebt – jouw koffer in te pakken. We wensen je veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *