Bijzondere vakantiebestemmingen

19 bijzondere vakantiebestemmingen

Spanje, Griekenland, Turkije; ze vormen al jaren de top 3 bestemmingen onder onze reizigers. Maar het zijn zeker niet de enige opties voor een fijne vakantie. We hebben heel veel geweldige landen, streken en plaatsen in ons aanbod die in opkomst zijn. Zoals deze bijzondere vakantiebestemmingen!

1. Matera (Italië)

Met stip op 1 op onze lijst met bijzondere vakantiebestemmingen voor; Matera. Het Zuid-Italiaanse stadje is simpelweg magisch. Waarom? De oude stadskern, Sassi di Matera, bestaat uit huizen die grotendeels uit bergen zijn gehouwen. Je snapt dan ook meteen de bijnaam van de stad; a città sotteranea, ofwel ondergrondse stad.

Kunstenaars, filmmakers, schrijvers; jarenlang werden ze geïnspireerd door dit stadje. Het is ook niet zonder reden dat de film The Passion of the Christ er werd opgenomen. En dat het oude deel, gelegen aan de rand van een kloof, door UNESCO is verklaard tot werelderfgoed.

En dan is Matera ook nog eens uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad in 2019. Heb je meer redenen nodig om ergens heen te gaan?

Meer weten over Matera? Na de bekendmaking dat het de Europese Culturele Hoofdstad in 2019 werd, schreven we er een uitgebreid artikel over. Hierin geven we je ook direct handige hoteltips in de omgeving.
Bijzondere vakantiebestemmingen: Matera
Matera is zonder twijfel een van de meest bijzondere bestemmingen in Italië

2. Medina Azahara (Spanje)

Wie toegevoegd wordt aan de UNESCO Werelderfgoedlijst kan rekenen op een toename aan toeristen. Dat geldt ook voor Medina Azahara, een Arabisch-Islamitisch bolwerk nabij de Spaanse stad Cordóba. Die met recht een toppositie in ons lijstje met bijzondere vakantiebestemmingen heeft weten te bemachtigen!

Met een oppervlakte van 112 hectare is Medina Azahara een van de grootste en ook een van de belangrijkste archeologische plaatsen van het Zuid-Europese land. Hoewel het bestaat uit ruïnes (in een goede staat!) doet het door de bouw en de opbouw van de smalle en slingerende straatjes een beetje aan Marrakech denken. Daardoor heb je het gevoel dat je allesbehalve in Spanje bent.

Bijzonder: de ruïnes die je als bezoeker kunt bezoeken, beslaan slechts 10% van het gehele complex. De rest ligt door geldtekort nog onder de grond. Desondanks raden we je aan er zeker een halve dag voor uit te trekken.

Bijzondere vakantiebestemmingen: Medina Azahara, Las Casas de la Juderia CordóbaMedina Azahara kun je bezoeken tijdens een tripje naar Cordóba, ook al zo’n prachtige Spaanse bestemming. Het hotel dat we graag aanraden is Las Casas de la Juderia, een prachtig boutique hotel.
Bijzondere vakantiebestemmingen: Medina Azahara
Medina Azahara combineer je eenvoudig met Córdoba, ook al zo’n bijzondere bestemming in Spanje

3. Kopenhagen (Denemarken)

Kopenhagen een bijzondere vakantiebestemming? Jazeker! De Deense hoofdstad onderscheidt zich zonder meer van andere Europese steden. Waarmee? Je reist niet af naar Kopenhagen voor de Deense versie van de Eiffeltoren of het Colosseum, Kopenhagen ga je naartoe om te beleven.

Om te slenteren langs de vele boetiekjes en designersshops. Om terrasjes te pakken aan de Nyhavn. Om op elke hoek van de straat weer een nieuwe geweldige lunchplek of restaurant tegen te komen. Om je te laten verrassen door bijzondere gebouwen. Om te relaxen in een van de vele stadsparken.

Om vervolgens verliefd de stad te verlaten en je af te vragen waarom je hier niet eerder bent geweest. We beloven je dat Kopenhagen zal verrassen!

Bijzondere vakantiebestemmingen: Kopenhagen, Copenhagen Admiral HotelCopenhagen Admiral Hotelis een sfeervol hotel in een 17e-eeuws pand. Let eens op die details! Je bevindt je nabij het water, het koninklijk paleis én de Nyhavn. Lekker centraal!
Bijzondere vakantiebestemmingen: Kopenhagen
Een stedentrip in Kopenhagen is niet te vergelijken met een stedentrip in andere Europese steden

4. Sri Lanka

Sri Lanka mag zich opmaken voor een goed jaar; Lonely Planet heeft het land bestempeld tot één van de landen die je gezien móet hebben. Waarom?

Omdat het land een perfecte mix biedt van cultuur (die tempels!) en natuur. Het land wordt vanwege dit laatste niet voor niets ‘De groene parel van de Indische Oceaan’ genoemd. Je kunt er daarnaast rekenen op een relaxte vibe én je wordt zonder meer gastvrij ontvangen.

En dan heeft Lonely Planet nog niet eens ingezoomd op de hoeveelheid stranden. Op een oppervlakte van ca. 66.000 km² (dat is net zo groot als Nederland en België samen) vind je ca. 1.500 km aan strand. Van smalle goudkleurige stranden met wuivende palmbomen tot stranden waar alles in het teken staat van watersporten.

Anantara Peace Haven Tangalle Resort, Sri Lanka,Ben je toe aan een luxe vakantie? Boek dan een vakantie in Anantara Peace Haven Tangalle Resort. Dit hotel is een oase aan rust aan de zuidkust van het land. Ontspan maximaal door de wellnessfaciliteiten of volg een kookcursus.
Bijzondere vakantiebestemmingen: Sri Lanka
Lonely Planet bestempelde Sri Lanka tot een van de meest bijzondere vakantiebestemmingen ter wereld

5. Ponta Delgada (Azoren, Portugal)

Zeg je Portugal, dan zeg je Algarve. Of Porto, Lissabon of Madeira. Dat zijn by far de bekendste Portugese vakantiebestemmingen. Wil je gaan voor een bijzondere vakantiebestemming in Portugal? We raden voor komend jaar Ponta Delgada aan.

Een kleine introductie voor als er geen belletje gaat rinkelen, wat overigens heel begrijpelijk is. Je vindt Ponta Delgada op São Miguel, het grootste en groenste eiland van de Azoren. Dat groene landschap wordt echter onderbroken door één wel heel bijzondere stad. Juist! De hoofdstad Ponta Delgada.

Wat je hier kan verwachten? Gezellige pleinen, eeuwenoude kerken en witgekalkte huizen in prachtige straten. Soms zie je in de verte al vulkaan Do Fogo opdoemen. En als de stad jouw thuisbasis wordt op de Azoren kun je meer natuurschoon bewonderen tijdens dagtripjes. Zo vind je op het eiland ook imposante kratermeren. Een veelzijdige vakantie is binnen handbereik!

Bijzondere vakantiebestemmingen: Ponta Delgada, Azoris Royal Garden HotelAzoris Royal Garden Hotel biedt een centrale ligging nabij het historische centrum van Ponta Delgada. Je kunt er daarnaast rekenen op o.a. een fantastisch zwembad, wellnessfaciliteiten en restaurant.
Bijzondere vakantiebestemmingen: Ponta Delgada
Ponta Delgada is een bijzondere vakantiebestemming op de Portugese archipel de Azoren

6. Mauritius

Menig vakantieganger droomt weg bij plaatjes van Curaçao, de Dominicaanse Republiek en Bali. Gooi die vakantiebestemmingen eens over boord en ga naar Mauritius.

Het Afrikaanse eiland biedt de prachtige stranden van Curaçao, luxe hotels die vergelijkbaar zijn met die in de Dominicaanse Republiek en het groene landschap van Bali. Zo ongeveer én dan nog een beetje meer.

Mauritius biedt namelijk ook een flinke dosis cultuur in de hoofdstad Port Louis, diverse watervallen in het binnenland en een heuse onderwater-waterval, mogelijkheden voor paradijselijke catamaran-tochten, geweldige zonsondergangen en last but not least een meer dan gastvrije bevolking.

Bijzondere vakantiebestemmingen: Mauritius, RIU CreoleHoud je van de luxe en service van RIU? Verblijf dan in het zuiden van het eiland. Voor families vind je hier Riu Turquoise. Liever overnachten in een adults only hotel? Ga voor het naastgelegen Riu Palace Mauritius.
Bijzondere vakantiebestemmingen: Mauritius
Op het verrassende Mauritius combineer je strand met cultuur én prachtige natuur

7. Gdańsk (Polen)

Niet alleen de voorspellingen van Lonely Planet – die Sri Lanka tipt – hebben effect op reizigers. Dit geldt ook zeker als TripAdvisor iets zegt. Zij zetten dit jaar o.a. in op Gdańsk. En laten we eerlijk wezen; als er één Poolse stad de moeite waard is, dan is het wel deze!

Hoewel de oude binnenstad tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels werd verwoest, is het een must-see. Dit gedeelte is namelijk helemaal hersteld in de stijl van de Hanzestad die het ooit was. Waar mogelijk zijn gebouwen gereconstrueerd en anders zijn ze helemaal opnieuw opgebouwd.

Aanraders om te zien? Aan de Lange Markt vind je prachtige herenhuizen met kleurrijke gevels. De naam – Kościół pod wezwaniem Trójcy Świętej Najświętszej Maryi Panny i Świętego Bernarda – is wat moeilijk om uit te spreken, maar de Kathedraal van Gdańsk is een knap staaltje bouwwerk. Bewonder ook zeker de verschillende stadspoorten en steek een kaarsje aan in de Mariabasiliek.

Bijzondere vakantiebestemmingen: Gdańsk, Hanza HotelOp zoek naar een bijzonder hotel in deze bijzondere stad? Ga voor het stijlvolle Hanza Hotel. Naast een hippe inrichting is de ligging perfect; in no time loop je naar vele hoogtepunten van de Poolse stad!
Bijzondere vakantiebestemmingen: Gdańsk
Minder bekend, niet minder geliefd: de bijzondere Poolse stad Gdańsk

8. Nerja (Spanje)

En we blijven nog even bij de kanshebbers volgens TripAdvisor. Wie op zoek is naar een bijzondere Spaanse vakantiebestemming raden we aan om een kijkje te nemen in Nerja.

Deze badplaats aan de zonnige Costa del Sol heeft een fantastische ligging; aan de Middellandse Zee en met de bergketens Sierra Almijara en Sierra Tejeda op de achtergrond. Hoewel het er de afgelopen jaren een stuk drukker is geworden, heeft het wel de charme weten te houden van het oude vissersdorpje. Hoe? Doordat er weinig hoogbouw is en de smalle straten gekenmerkt worden door witte huisjes.

De drukste plek van Nerja is de promenade Balcón de Europa. Laat je niet door deze drukte afschrikken, want vanaf deze 23 meter hoge klif heb je een prachtig uitzicht over verschillende baaien en strandjes. Die strandjes nodigen overigens ook uit tot een middagje relaxen!

Bijzondere vakantiebestemmingen: Nerja, Hotel Balcon De Europa Hotel Balcon De Europa grenst aan de gelijknamige boulevard en beschikt over o.a. een zwembad met jacuzzi op de 5e verdieping en twee restaurants (waarvan één aan het strand!).
Bijzondere vakantiebestemmingen: Nerja
Nerja is een bijzondere vakantiebestemming aan de Spaanse Costa del Sol

9. Zadar (Kroatië)

Kroatië staat bekend om de prachtige eilanden en dito stranden. Maar ook mooie steden zijn er in overvloed. Dubrovnik is de meest bezochte. Maar als we het over bijzondere vakantiebestemmingen hebben, raden we Zadar aan.

Doordat Transavia hier nu rechtstreeks op gaat vliegen, zijn er – ook bij ons! – steeds meer mogelijkheden om voordelig op pad te gaan. Maak kennis met het charmante centrum, dat wordt gekenmerkt door smalle straatjes en prachtige gebouwen. Een walhalla voor cultuurliefhebbers!

Maar cultuur is niet het enige dat Zadar te bieden heeft. De Kroatische stad kent een bruisend nachtleven en de zee is nooit ver weg met dank aan de levendige boulevard. Bijzonder hier is het kunstwerk de Zonnegroet, waarvan de tegels oplichten o.b.v. zonne-energie. En over zon gesproken; de zonsondergangen zijn hier prachtig!

Falkensteiner Club Funimation Borik, ZadaDe stad combineren met maximaal relaxen én waterpret? Dan tippen we Falkensteiner Club Funimation Borik. Naast een toffe glijbaan en dito zwembad kun je er rekenen op stijlvolle kamers. En wat dacht je van all inclusive verblijven?
Bijzondere vakantiebestemmingen: Zadar
Een bijzondere Kroatische vakantiebestemming? Neem een kijkje in Zadar!

10. Cagliari (Sardinië, Italië)

Sardinië, het minder bekende broertje van het Italiaanse eiland Sicilië, staat bekend om haar prachtige natuur en stranden. Ook cultuur komt er ruimschoots aan bod. Zeker als afreist naar de hoofdstad Cagliari.

Waarom Cagliari op ons lijstje met bijzondere vakantiebestemmingen staat? Het is een combinatie van factoren. Zo vinden we het heel fijn om in een korte tijd (in dit geval slechts drie uur vliegen) op een vakantiebestemming aan te komen die als de andere kant van de wereld voelt. Dat is zeker het geval bij Sardinië!

En we zijn dol op steden waar overheersers door de jaren heen voor een gevarieerd straatbeeld hebben gezorgd. Sardinië ligt middenin de Middellandse Zee en heeft daarmee altijd een strategische ligging gehad. De invloeden van de vele overheersers zie je het best terug in Cagliari. Het oudste deel, Castello, is zonder twijfel ons favoriete deel!

Bijzondere vakantiebestemmingen 2019: Cagliari, Hotel CaliffoVanuit Hotel Califfo is een dagtripje naar Cagliari eigenlijk een must; het ligt op slechts 15 km van de hoofdstad. Heb je geen huurauto? Met het openbaar vervoer sta je binnen een half uur in de stad.
Bijzondere vakantiebestemmingen: Cagliari
Cagliari is de kleurrijke hoofdstad van het Italiaanse eiland Sardinië

11. Casablanca (Marokko)

Afgelopen jaar constateerden we een toenemende vraag van reizen naar Marrakech. Niet verrassend; in de stad van 1.001 nacht combineer je cultuur & zon in een handomdraai. En zelfs in de winter is het er aangenaam vertoeven!

Maar stiekem zijn we óók nog verliefd op een andere Marokkaanse stad. Die we héél graag tippen als bijzondere vakantiebestemming. Casablanca! Waarom? Echt niet enkel omdat het de grootste plaats van het land is, ook vanwege de rijke geschiedenis. Arabieren, Fransen, Spanjaarden, Portugezen; ze hebben allemaal zo hun steentje bijgedragen!

Casablanca betekent letterlijk ‘wit huis’ en dat zie je direct terug in het straatbeeld. Je ‘struikelt’ over het ene na het andere witte huis. Geen straf, want het vormt een mooi geheel met de vele bezienswaardigheden je er vindt. Neem bijv. een kijkje in de oude medina. Of breng een bezoek aan de Hassan II Moskee, met een hoogte van 200 meter het hoogste religieuze gebouw ter wereld. En voor gezelligheid ga je naar Boulevard de la Corniche.

Bijzondere vakantiebestemmingen: Casablanca, Hotel Sofitel Casablanca Tour BlancheBij het chique Hotel Sofitel Casablanca Tour Blanche maak je kennis met de lokale cultuur en Franse gastvrijheid. Je kunt daarnaast rekenen op o.a. een centrale ligging, prachtig dakterras, twee restaurants en een riant wellnesscentrum.
Bijzondere vakantiebestemmingen: Casablanca
Ben je dol op Marokko, maar Marrakech al gezien? Overweeg Casablanca!

12. Belgrado (Servië)

Belgrado wordt, als je ons vraagt, het nieuwe Berlijn! Net zo hip, maar dan nog een stuk minder gepolijst. Ook hier kom je tijdens een stadswandeling de littekens van de oorlog tegen. En dan ook nog een stukje rauwer.

En dat vormt een uniek contrast met de haast idyllische plekjes die de Servische stad herbergt. Zoals het romantische straatje Skadarska in het oude centrum. Of de schattige wijk Zenum, met eindeloos veel oude huizen in pittoreske straatjes. En wat dacht je van het imposante Fort van Belgrado?

Ga je naar de wijk van Savamala, dan snap je direct wat we met hip bedoelen. In de betonnen pakhuizen aan de oevers vind je trendy eettentjes en op het water dobberen splavs. Wat dit zijn? Tot nachtclubs omgebouwde boten. En we kunnen je vertellen; hier gaat het tot in de kleine uurtjes door!

Bijzondere vakantiebestemmingen: Belgrado
Belgrado is een bijzondere stad in Servië én nog relatief onontdekt

13. Durrës (Albanië)

Huh, wat? Albanië staat nog niet op jouw bucketlist? Tijd om daar verandering in te brengen! Het is een van de best bewaarde geheimen van Europa. Adembenemende natuur, eeuwenoude cultuur, mooie stranden (hallo Malediven!), een sfeervol nachtleven… je vindt het er allemaal. Waar je het best verblijft? Wij tippen de havenstad Durrës!

Nog nooit van Durrës gehoord? Je bent niet de enige! Alleen al daarom verdient de stad een plaats op onze lijst met bijzondere vakantiebestemmingen. En er is meer; je vindt er een gigantisch Romeins amfitheater, een prachtig openluchtmuseum en een kustlijn van meer dan 10 km! Leg je handdoekje neer voor de ultieme chill-sessie of leef je uit met de vele watersportmogelijkheden. Oh, en wandel zeker eens tot het einde van de pier, de zonsondergangen zijn er prachtig!

Extra voordeel; je verblijft op maar zo’n 40 minuten rijden van de Albanese hoofdstad Tirana. De ideale mini-citytrip!

Bijzondere vakantiebestemmingen: Epidamn White Sensation Ons favoriete hotel van Durrës – en stiekem zelfs van heel Albanië – is Epidamn White Sensation. Het is mega hip, heeft een wellnesscentrum, meerdere restaurants en zwembaden én het strand voor de deur. Boek jij all inclusive?
Bijzondere vakantiebestemmingen: Albanië, Durrës
Albanië, en dus ook Durrës, is (nu nog) een van de best bewaarde geheimen van Europa

14. Peloponnesos (Griekenland)

Kreta, Kos, Rhodos… het zijn stuk voor stuk mooie Griekse eilanden. Maar of ze een plaats verdienen op onze lijst met bijzondere vakantiebestemmingen? Nee, daar zijn ze veel te populair voor. Een schiereiland dat wél op die lijst hoort is Peloponnesos. Het ligt in het zuidelijkste puntje van het Griekse vasteland en heeft een oppervlakte van zo’n 21.550 km² (de helft van Nederland). En bij die grote oppervlakte hoort een grote veelzijdigheid!

Cultuurliefhebbers mogen een bezoek aan de oude Byzantijnse stad Mystras zeker niet overslaan. Je spot er ruïnes van paleizen, kloosters en kerken. En oh, klim zeker naar het fort, het uitzicht is er prachtig! Nog een must-see op deze bijzondere vakantiebestemming is de stad Olympia. Het is de bakermat van de Olympische Spelen. Wist je dat de olympische vlam nog steeds wordt aangestoken naast de tempel van Zeus?

Ook aan stranden kom je niets tekort. Van kleine baaitjes tot levendige badplaatsen, je vindt het er allemaal. Veel stranden hebben zelfs een Blauwe Vlag-keurmerk, ideaal voor gezinnen met kinderen. Onze ultieme strand-tip? Laconia en Simos Beach. Die laatste wordt vaak ‘de Griekse Caraïben’ genoemd!

Voor nog meer natuurpracht tippen we een uitstapje naar een van de watervallen, grotten of bergdorpjes. Bezoek tenslotte nog een wijnhuis en je vakantie is compleet. Proost!

Bijzondere vakantiebestemmingen: Horizon Blu, PeloponnesosVlak bij Kalamáta én direct aan het strand ligt het kleinschalige Horizon Blu. Je geniet er van o.a. een zwembad, wellness- & fitnessfaciliteiten, meerdere restaurants én prachtige kamers met (naar wens) een privézwembad!
Bijzondere vakantiebestemmingen: Peloponnesos
Peloponnesos is een verrassend schiereiland op het Griekse vasteland

15. Puglia (Italië)

Witte stadjes, grillige rotspartijen, helderblauw water en mooie stranden; het zijn slechts enkele van de vele redenen waarom Puglia dit jaar op onze lijst met bijzondere vakantiebestemmingen staat.

Puglia, ook wel Apulië genoemd, ligt in het zuidoosten van Italië. Het grenst aan de Adriatische en Ionische Zee. Strand is daardoor al snel binnen handbereik. Het binnenland wordt dan weer gekenmerkt door authentieke dorpjes.

Eén van de meest bijzondere dorpjes van Puglia is zonder twijfel Alberobello. Hier wordt het straatbeeld gekenmerkt door stenen, ronde huisjes met kegelvormige daken, ook wel trulli genoemd. Zet er tientallen bij elkaar en je krijgt een bijzonder wow-effect!

Bijzondere bestemmingen: Alberobello, Casa Albergo Sant' AntonioHoe cool zou het zijn om dan ook nog in een trullo te verblijven? Bij Casa Albergo Sant’ Antonio kan het! Naast een bijzondere slaapplek, geniet je ook van een mooie binnentuin en een ligging midden in de trulli-hoofdstad Alberobello. En de rest van Puglia kun je dan per huurauto ontdekken!
Bijzondere vakantiebestemmingen: Puglia
Alberobello is een van de redenen dat Puglia door veel mensen wordt gezien als bijzondere vakantiebestemming

16. Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten)

Onze – en vooral mijn persoonlijke – liefde voor Dubai neemt niemand ons af, maar er is nog een Emiraat waar ons hart sneller van gaat kloppen. Ook Abu Dhabi is écht een vermelding in onze lijst met bijzondere vakantiebestemmingen waard.

Waarom? Ondanks dat de stad – net als Dubai – een straatbeeld heeft dat steeds meer wordt gekenmerkt door architectonische hoogstandjes, kun je er ook nog steeds heel veel Arabische invloeden terugzien. East meets West in de beste vorm.

En wat zijn er veel leuke dingen te doen. Of moeten we zeggen waanzinnige dingen? Je kunt in de snelste achtbaan ter wereld stappen, het scheefste gebouw ter wereld bewonderen, een overweldigende moskee bezoeken, kunst in het Louvre spotten en kennismaken met een flinke dosis historie in Al Ain. Om maar een paar opties te noemen!

Bijzondere bestemmingen 2019: Abu Dhabi: Emirates Palace Mandarin Oriental, Abu DhabiBijzonder overnachten op deze net zo bijzondere vakantiebestemming? Ga voor Emirates Palace Mandarin Oriental, misschien wel het meest luxueuze hotel van de Verenigde Arabische Emiraten. Hier word je in de watten gelegd!
Bijzondere vakantiebestemmingen: Abu Dhabi
Iedereen gaat naar Dubai (en terecht!), maar laat je vooral ook verrassen door Abu Dhabi

17. Wenen (Oostenrijk)

Sevilla, Rome, Valencia, Praag, Parijs: stuk voor stuk prachtige steden, maar vallen ze nog in de categorie bijzondere steden in Europa? Niet als je een keer verrassend uit de hoek wilt komen. Dan is Wenen wél een heel goede optie! Zeker als je toe bent aan een beetje romantiek…

Parijs mag dan de stad van de liefde worden genoemd, Wenen is op dat gebied eigenlijk de onterechte underdog. Want oh, wat is dit een fijne stad om met zijn tweetjes te ontdekken. Maak een ritje in het reuzenrad van de Prater voor een prachtig uitzicht over het centrum, bezoek de Spaanse rijschool en verdwaal in en om Schloss Schönbrunn

En dan kan je ook nog Wenen per koets ontdekken, even ontsnappen aan de drukte in het Belvederepark en het Hunderwasserhaus bewonderen. ’s Avonds schuif je aan in een lokaal restaurant voor Oostenrijkse goulash en een sachtertorte to share toe.

Bijzondere vakantiebestemmingen 2019: Wenen, Hotel Ibis Wien Mariahilf Het moderne Ibis Wien Mariahilf is niet zonder reden geliefd bij onze reizigers. Je kunt er rekenen op moderne kamers, kleurrijke ruimtes en een centrale ligging nabij het openbaar vervoer.
Bijzondere vakantiebestemmingen: Wenen
Hunderwasserhaus: Wenen staat vol met prachtige gebouwen als deze

18. Cancún (Mexico)

Voor de ultieme strandvakantie, waarbij je óók cultuur kunt snuiven, ga je naar Cancún. De Mexicaanse kustplaats kent – naast een ongekend uitgaansleven, waar het eigenlijk om bekend staat – prachtige stranden én is de toegangspoort naar het schiereiland Yucatán.

Yucatán is de thuisbasis van een van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Mexico, de oude Maya-stad Chichén Itzá. Je vindt hier o.a. de 365 treden tellende Tempel van Kukulcan en een bijzonder observatorium.

En als je dan toch in Cancún bent, houd het dan niet alleen bij Chichén Itzá, maar breng oom een bezoek aan Cozumel. Dit prachtige eiland voor de kust biedt dito stranden, indrukwekkende ruïnes en mogelijkheden voor duikers. Voor een dosis extra cultuur ga je naar de Maya-stad Tulum.

Iberostar Selection Cancun, MexicoComfortabele kamers met zeezicht, een tropische tuin met zwembaden, een waterpark voor kinderen, de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven; niets staat je in de weg om de vakantie van je leven te vieren in Iberostar Selection Cancun.
Bijzondere vakantiebestemmingen: Cancun
Combineer zon en cultuur tijdens een vakantie in Cancún (Mexico)

19. Oman

Oh man, wat een bijzondere vakantiebestemming is Oman! Geen idee wat je moet verwachten? Je bent niet alleen. Oman is een van de best bewaarde geheimen van het Midden-Oosten. First things first; Oman ligt tussen de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Jemen. Het heeft een woestijnklimaat waardoor je er ’s winters kan rekenen op zalige temperaturen. Alleen al daarom zou je willen boeken. Maar het land biedt meer!

Een gigantische kustlijn bijvoorbeeld; meer dan 3.165 km! Ga jij zonnen aan de Indische Oceaan, de Arabische Zee, de Golf van Oman of de Perzische Golf? Aan stranden geen gebrek en ook de onderwaterwereld is de moeite; Oman is een echt duikers-paradijs!

Oké, maar is er behalve strand nog meer te beleven? Ja hoor! Hoge bergen (met toppen van zo’n 3.000 meter!), prachtige rivieren, indrukwekkende woestijnlandschappen, eindeloos veel moskeeën, pittoreske dorpen… Groot voordeel: omdat Oman (nog) niet zo toeristisch is voelt het heel rustig en authentiek aan. Huur een auto en verken dit onontdekte pareltje!

Bijzondere vakantiebestemmingen: Kempinski Hotel Muscat, OmanWaar je het best verblijft? Wij tippen Kempinski Hotel Muscat in de hoofdstad Masqat; vlak bij het centrum en direct aan het strand. Je rolt er vanuit het zwembad direct het strand op! Daarbovenop zijn er mega veel faciliteiten, van een wellnesscentrum tot een bowlingbaan en van een poolbar tot een kidsclub. Dat wordt genieten!
Bijzondere vakantiebestemmingen: Oman
Oman is een van de best bewaarde geheimen van het Midden-Oosten

We snappen dat we het je niet echt makkelijk maken met dit lijstje met bijzondere vakantiebestemmingen. Maar als je mocht kiezen, welke staat dan het hoogst op jouw bucketlist?

Fotografie: Anton_Ivanov, mareandmare, Junior Braz

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *