Doen in Abu Dhabi

9 waanzinnige dingen om te doen in Abu Dhabi

Hoe zit het met jouw volgende vakantie? Nog geen plannen? Wij tippen Abu Dhabi! Want hoewel Dubai mateloos populair is, is het buuremiraat toch zeker een geduchte concurrent. Alleen al vanwege de vele waanzinnige dingen die je kan doen in Abu Dhabi.

Abu Dhabi in een vogelvlucht

Met zo’n 3.000.000 inwoners is Abu Dhabi na Dubai de grootste van de zeven Verenigde Arabische Emiraten. Het kloppende hart van het bijna 68.000 km² grote emiraat is de gelijknamige stad. Dit is ook waar mensen het doorgaans over hebben als ze spreken over Abu Dhabi. Onderstaande must do’s vinden in veel gevallen dan ook in de stad plaats.

De stad Abu Dhabi wordt gekenmerkt door futuristische wolkenkrabbers, royaal versierde gebouwen én witte zandstranden. Dit maakt dat je hier zonder meer een veelzijdige vakantie viert!

Abu Dhabi wordt ook vaak – middels een dagtrip – aangedaan vanuit Dubai. Geldt dit ook voor jou en wil je in een beperkte tijd zoveel mogelijk zien? Tijdens deze trip zie je diverse belangrijke hoogtepunten & krijg je een goed beeld van het boeiende Emiraat.

1. Ga in ’s werelds snelste achtbaan

Doen Abu Dhabi Ferrari WorldIn 4,9 seconden een snelheid van 240 km per uur behalen? Dat kan in Abu Dhabi! Om precies te zijn in Ferrari World, het eerste themapark rondom het bekende en luxueuze automerk.

Stap in de Formula Rossa, de snelste achtbaan ter wereld, en je wordt letterlijk weggeblazen. Sterker nog; je zal G-krachten ervaren die normaal alleen F16-piloten voelen.

De Formala Rossa is overigens niet de enige recordbrekend­e achtbaan van Ferrari World. Je vindt er ook de Flying Ace, die met een klim van maar liefst 51% te boek staat als de steilste achtbaan ter wereld. Hij beschikt daarnaast over de grootste looping ter wereld; 52 meter lang je longen uit jouw lijf gillen!

Ben je niet zo’n thrillseeker? Er zijn ook rustigere attracties, waaronder toffe Ferrari-skelters voor de allerjongste coureurs.

2. Bezoek ’s werelds meest scheve toren

Dacht je dat de Toren van Pisa scheef was? Wacht maar tot je de World’s Furthest Leaning Man Made Tower hebt gezien!

Deze toren, die de naam Capital Gate draagt en in het Guinness Book of World Records staat, leunt maar liefst 18% naar het westen. Dat is vier keer meer dan de toren van Pisa. In de toren vind je o.a. het hoogste wellnesscentrum van Adu Dhabi.

3. Laat je verrassen door een overweldigende moskee

Doen in Abu Dhabi: Sjeik Zayed Moskee Een niet te missen bezienswaardigheid in Abu Dhabi is de Sjeik Zayed Moskee, de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. Hoe groot groot dan is? Bedenk je dat er plaats is voor ca. 40.000 moskeegangers en je weet genoeg.

Naast dat de moskee groot is, is deze ook nog eens fraai vormgegeven. De witte moskee is een prachtige verzameling van Moorse, Mongoolse en Arabische invloeden. Meer dan 80 koepels, prachtig marmer en ­­gouden pilaren sieren het geheel.

Houd wel rekening met de kledingvoorschriften; als vrouw dien je een hoofddoek te dragen, mannen mogen geen korte broeken dragen. En schoenen moeten uit bij de ingang.

De moskee is tevens het thuis van het grootste handgeweven tapijt ter wereld. Deze heeft een oppervlakte van bijna 5.500 m² en is in delen verscheept naar Abu Dhabi. Daarna is het ter plaatse in elkaar gezet.

4. Bewonder kunst in het Louvre

Het zou makkelijker zijn om naar Parijs te gaan om het Louvre te bewonderen. Maar als je dan toch in Abu Dhabi bent, bezoek dan híer het kunstmuseum. Dit is namelijk het enige museum ter wereld dat óók de naam Louvre mag dragen. Na een lange bouw werd het in november van 2017 eindelijk geopend!

Op een oppervlakte van ca. 64.000 m² vind je een enorme collectie aan oude en hedendaagse kunst. Neem een kijkje bij kunstwerken van o.a. Leonardo Da Vinci, Pablo Picasso en Vincent van Gogh. Oh, en bewonder zeker even de koepel van het gebouw. Dit is haast een kunstwerk an sich!

Geen zin om lang in de rij te staan bij het Louvre? Via onze partner GetYourGuide kun je voorrangstickets kopen. Skip the line & houd extra tijd over om de kunstwerken en het prachtige gebouw zelf te bewonderen.

5. Ontdek de historie van Abu Dhabi in Al Ain

Doen in Abu Dhabi: al AinOp zoek naar authentieke Arabische cultuur? Helemaal in het oosten van het emiraat, tegen de grens met Oman, vind je Al Ain. Het is minder toeristisch dan de rest van Abu Dhabi en je vindt er eeuwenoude forten, archeologische plaatsen en prachtige oases. Ook het nationale museum is een aanrader, evenals een bezoek aan de kamelenmarkt.

Overigens is Al Ain een belangrijke grondlegger voor de welvarende economie in de Verenigde Arabische Emiraten; het was een belangrijke stop voor de handelskaravaan tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Oman. Om deze reden vind je op de UNESCO Werelderfgoedlijst enkele vermeldingen van plaatsen in deze bijzondere stad.

6. Ga op jeepsafari

Even de stad ontvluchten? Met een jeepsafari kun je het enorme woestijnlandschap in Abu Dhabi ontdekken. Ga dune bashen (wagenziekpilletjes zijn aan te raden) en al slippend over de enorme zandduinen heen. Oké, je mag niet zelf rijden, dat doet de chauffeur.

Wel zijn er safari’s waarbij er onderweg tijd is om te sandboarden of per quad zelf door het woestijnlandschap te crossen. Of wat dacht je van een diner bij de bedoeïenen? Inclusief waterpijp!

Regel jij excursies graag al voor jouw vakantie? We hebben – via onze vaste partner GetYourGuide – een mooie tour voor je in petto; 6 uur jeepsafari met dune dashing, een kamelenrit, sandboarden en barbecue.

7. Rijd een rondje over het Yas Marina Ciruit

Op het kunstmatig aangelegde Yas Island ligt misschien wel een van de duurste Formule 1-circuits. Het werd voor een bedrag van € 250.000.000,- aangelegd. Het circuit is rondom een van de meest toonaangevende hotels van Abu Dhabi aangelegd én gaat zelfs onder dit hotel door. En door de ligging aan meerdere jachthavens wordt het ook wel het Arabische Monaco genoemd.

Je kunt als vakantieganger een bezoek brengen aan het circuit. Met een Yas Marina Circuit Tour word je rondgeleid over het circuit en kun je een kijkje nemen in de pitsboxen en op de tribunes. En tegen een extra betaling kun je meerijden in een van de vele luxe wagens die er klaarstaan.

8. Bewonder het uitzicht vanaf de Etihad Towers

Doen in Abu Dhabi: Etihad towersZe zijn haast dominerend voor de skyline van Abu Dhabi; de vijf opvallende, blauwe wolkenkrabbers met de naam Etihad Towers. De torens zijn allemaal net even anders van vorm en hebben een andere hoogte. De laagste is 218 meter hoog en de hoogste 305.

In de hoogste toren (toren nummer 2) vind je op de 74e verdieping een observatieplatform. Vanaf een hoogte van maar liefst 300 meter heb je een 360° uitzicht over de stad en de omliggende eilandjes. Ook zie je een paleis liggen en het indrukwekkende hotel Emirates Palace Mandarin Oriental.

Mocht je wat extra budget hebben voor jouw stedentrip in Abu Dhabi, verblijf dan zeker in dit hotel. In dit meest luxueuze hotel van Abu Dhabi – of moeten we zeggen paleis? – word je compleet in de watten gelegd door het immer vriendelijke personeel.

Komen de torens je bekend voor? In de film Furious 7 rijden Vin Diesel en Paul Walker met een sportauto (van meer dan € 3.000.000.000,-) door de torens. In een van de shots vliegen ze zelf met auto en al van de ene naar de andere toren.

9. Ga een dagje naar Dubai

Wist je dat het vanaf Abu Dhabi maar 1,5 uur rijden is naar Dubai? Je kunt deze twee steden dus prima combineren in één dag. Wat je dan niet mag missen? Ga in elk geval naar Downtown Dubai.

Hier vind je het meest iconische gebouw van Dubai, de 828 meter hoge Burj Khalifa. Naast deze hoogste toren ter wereld vind je de Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld. En aan de voet van de toren vindt elke avond de grootste fonteinenshow plaats.

Andere leuke stadsdelen zijn de historische wijken Al Fahidi en Deira én het hypermoderne Dubai Marina.

Ben jij nu razend enthousiast over Abu Dhabi en wil je al deze dingen doen? Tijd om een voordelige trip te scoren.

Fotografie: Kritsana Laroque | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *