Yas Waterworld Abu Dhabi

Spectaculaire verkoeling in de woestijn: Yas Waterworld Abu Dhabi

Het Yas Waterworld Abu Dhabi, in het gelijknamige Verenigde Arabische Emiraat Abu Dhabi, is met ruim 45 glijbanen en attracties voor waterratten van alle leeftijden.

Yas Waterworld Abu Dhabi, een waterpark ter grootte van meer dan 40 voetbalvelden, is ingedeeld in vier delen, met elk hun eigen spanningsgraad, van zeer heftig tot attracties geschikt voor jonge kinderen en mensen die relaxt willen genieten van een dagje waterpret. We zetten de vier delen voor je op een rij. Welke spanningsgraad past bij jou?

Exciting Adventure

Yas Waterworld Abu DhabiStoere waterratten kunnen hun plezier op in de Exciting Adventures; de attracties in dit deel hebben een zeer hoge spanningsgraad. Neem bijvoorbeeld Falcon’s Falaj. Het bloed stijgt je naar het hoofd wanneer je met een groep mensen in deze zespersoons waterachtbaan gaat. Geniet van een spannend avontuur in het water met meerdere stroomversnellingen. Angst en plezier gaan tijdens dit ritje hand in hand! Wie houdt het droog?

Nog zo’n gave, snelle waterattractie is de Sebag. Glijd tegelijk met je vrienden en/of familie op je buik naar beneden en kijk wie van jullie het snelst is.

Nog meer avontuur? Probeer ook eens de volgende attracties in Yas Waterworld Abu Dhabi:

  • Slithers Slides: ga voor een een ritje in het donker vol verrassingen! Extra leuk; er zijn er 6 om uit te proberen. Eindeloos veel waterpret dus!
  • Hamlool’s Humps: voor de échte waaghalzen; stort jezelf met een ongelooflijke snelheid naar beneden en kom onderweg langs drie hobbels.
  • Jebel Drop: nog een attractie met een vrije val en de steilste van het hele park. Geniet onderweg van het schitterende uitzicht.

Adrenaline Rush

Is bovenstaande je allemaal nog net even iets te matig en kan jouw spanningsboog nog veel meer aan? Niet getreurd! Yas Waterworld Abu Dhabi beschikt ook nog over een gedeelte waar de echte arenaline-gekken hun energie kwijt kunnen. En nee, deze attracties zijn niet voor bangeriken bestemd. Check het filmpje maar!

Beginnende surfers kunnen hun plezier op in de Rush Rider. Hier worden diverse, maar niet al te moeilijke, golfen nagebootst. Voor fanatiekelingen en ervaren surfers zullen deze golfen te easy worden gevonden en voor hen is er dan ook de Bubble’s Barrel. Hier worden golven van drie meter hoog gecreëerd en de pompen duwen zo’n 7.000 liter water per seconde vooruit. Een adrenaline-kick gegarandeerd!

De Dawwama, een 20 meter hoge trechter waar je met z’n zessen in kunt duiken, is een van de meest opwindende tornado-ritten in de wereld die je maar kunt bedenken. Daag je vrienden uit en ervaar samen die adrenaline. Ook leuk: in de Liwa Loop ervaar je hoe het is om een looping te maken!

Moving and Grooving

Is bovenstaande je allemaal iets te heftig, dan is Moving and Grooving meer iets voor jou. Hier is de spanningsgraad medium.

Speel een watergevecht met je familie en vrienden in Water Wars. Koop een setje waterballonnen en gooien maar! Moe geworden van dit gevecht? Neem plaats in de Al Raha River (Lazy River) en dobber samen door de kronkelende beekjes en grotten van deze rivier. Ontspan, leun achterover en geniet. Een actiever ritje beleef je in de Yadi Yas. Hou je in tegenstelling tot de Al Raha River goed vast, om in je band te blijven zitten!

Tijd voor weer wat actie? Neem plaats in de achtbaan Jabha Zone, maar pas op voor de vele waterkanonnen, want ook hier zul je niet met een droog pak uit de attractie komen!

Young Fun

Yas Waterworld Abu DhabiOok aan de kleintjes is gedacht in Yas Waterworld Abu Dhabi. Kinderen kunnen in dit deel van het waterpark heerlijk spelen, terwijl de ouders ondertussen even kunnen relaxen.

Een echt speelwalhalla is de Marah Fortress. Dit ‘fort’ biedt onderdak aan zes glijbanen, twee neervallende emmers met water, een watergeiser en meerdere waterkannonen! Dit is de perfecte interactieve speeltuin voor de kinderen.

De Tot’s Playground is ook zo’n speelcomplex met glijbanen. Ouders kunnen langs de kant heerlijk ontspannen en hun oogje op de kleintjes houden. En of dat nog niet genoeg is, is er nog Yehal. Hier zijn o.a. drie kleine glijbanen en neervallende emmers met water te vinden. Wedden dat jouw kleine waterratten daar niet meer weg te slaan zijn?

Overige faciliteiten in Yas Waterworld Abu Dhabi

Zo’n dagje vol met adrenaline en waterattracties zorgt voor rammelende magen en droge kelen. In Yas Waterworld Abu Dhabi zijn meerdere restaurants en (snack)bars te vinden voor een heerlijk tussendoortje, een volledige maaltijd, een verkoelend drankje of een lekker ijsje.

Er zijn tevens meerdere winkeltjes gevestigd in de Quryat Al Jewana Souk van Yas Waterworld Abu Dhabi. Scoor hier de gaafste souvenirs, Arabische kruiden en snoep. Hier zijn tevens de kleedkamers en kluisjes te vinden.

Even klaar met alle waterpret? Neem plaats in de 5D-bioscoop Cinesplash! Dat je er helemaal droog uitkomt kunnen wij niet garanderen, maar dat de kinderen de tijd van hun leven hebben wel. De film gaat over Dana en haar vrienden die de Legende van de Verloren Parel willen oplossen. Spannend!

Yas Island Rotana

Yas Waterworld Abu Dhabi: Yas Island RotanaWil jij tijdens je vakantie elke dag genieten van dit waterfestijn? Verblijf in een hotel nabij het waterpark, zoals  Yas Island Rotana. Dit viersterren hotel ligt op ca. 4 km van Yas Waterworld Abu Dhabi.

Yas Island Rotana beschikt o.a. over meer dan 300 ruime kamers, een 24-uurs receptie, meerdere restaurants (waaronder een steakhouse en Indiaans restaurant), een fitnessruimte, tennisbaan en wellnesscentrum. In het wellnesscentrum vind je een jacuzzi, sauna, stoombad en massagemogelijkheden.

Op een paar minuten afstand van Yas Island Rotana vind je nog een aantal spectaculaire bezienswaardigheden, waaronder het Yas Marina Circuit (thuisbasis van de Formule 1 van Abu Dhabi Grand Prix), Yas Links Golf Club, Yas Marina, Ferrari World Abu Dhabi, Yas mall en Yas Beach. Ook een stedentrip naar Dubai behoort tot de mogelijkheden; deze wereldstad vind je op ca. 40 minuten van Yas Island Rotana.

Ben jij wel toe aan een spannende vakantie met voldoende waterpret in Yas Waterworld Abu Dhabi? Bekijk ons voordelige aanbod naar Abu Dhabi en boek je vakantie vandaag nog!

Fotografie: Philip LangeOluwaseyi Usman | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *