Theme background
Combineer Arabische cultuur met uitmuntende luxe
Het hele jaar tropische temperaturen
Neem een kijkje in de Sheikh Zayed Mosque
Ga de woestijn in met een 4x4-jeep of ga sandboarden

Welkom in Abu Dhabi

Hoewel Dubai nog steeds de bekendste regio van de Verenigde Arabische Emiraten, volgt Abu Dhabi op de voet. En dat is niet verwonderlijk! Tijdens een vakantie in Abu Dhabi combineer je de Arabische cultuur in een handomdraai met Westerse luxe. En je krijgt ook nog een zonnig klimaat op de koop toe!

Abu Dhabi ligt op ca. 2 uur rijden van de metropool Dubai. Ondanks deze korte reisafstand is er wel een verschil. Dubai is, op het oude deel na, grotendeels verwesterd en hypermodern. In Abu Dhabi zijn ook steeds meer moderne gebouwen te vinden, maar de Arabische cultuur speelt er nog altijd een belangrijk rol. Je vindt hier dan ook nog veel invloeden van terug.

Een zonvakantie in Abu Dhabi

Een zonvakantie in Abu Dhabi

Met dank aan de zuidelijke ligging en het woestijnklimaat is het in Abu Dhabi het hele jaar goed vertoeven. Zelfs in december is het er tropisch warm. De ultieme winterbreak; even uploaden en Vitamine Zon binnenkrijgen.

Net als Dubai kent Abu Dhabi lange, witte zandstranden, waar je met alle liefde een dagje neerploft. Een van de bekendste en populaire stranden is het zandstrand langs Corniche Road. Het strand heeft een Blauwe Vlag keurmerk gekregen, wat betekent dat het veilig en hygiënisch is.

Waterpret vind je overigens niet alleen aan het strand of in het zwembad van jouw luxe hotel; Yas Waterworld is een immens waterpark dat garant staat voor een geslaagd dagje uit. Het is ca. 40 voetbalvelden groot en je vindt er meer dan 45 glijbanen en attracties voor waterratten van alle leeftijden.

Een zonvakantie in Abu Dhabi

Een eerste kennismaking met Abu Dhabi

Wil je op een westerse manier kennismaken met Abu Dhabi? Start jouw vakantie met een hop on hop off bus en maak op een niet tijdrovende manier kennis met de hoogtepunten die Abu Dbai rijk is. Als je een 24-uurs ticket koopt, heb je alle tijd om o.a. Corniche Boulevard, Marina Mall, Yas Island, Ferrari World, Saadiyat Island, Emirates Palace Hotel en de Iraanse markt te bezoeken.

Maak kennis met de Arabische cultuur

Maak kennis met de Arabische cultuur

Wist je dat je tijdens een vakantie in Abu Dhabi een kijkje kunt nemen in de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten? De Sheikh Zayed Mosque biedt plaats aan maar liefst 40.000 moskeegangers en in de witte moskee vind je o.a. het grootste tapijt ter wereld (ruim 5.600 m²) en grootste kroonluchter ter wereld. Niet alleen Dubai is goed in het breken van records! Houd er rekening mee dat je de kerk alleen kunt betreden buiten gebedstijd.

Nog meer cultuur snuiven tijdens een vakantie in Abu Dhabi? Ga naar de Corniche Boulevard en wandel richting het einde. Hier vind je Heritage Village, een openluchtmuseum op een smalle landtong. In een paar uur tijd leer je alles over hoe men hier vroeger geleden leefde, lang voordat olie zorgde voor de huidige welvaart. In het ‘dorp’ vind je o.a. een souk, diverse winkeltjes met Arabische souvenirs en een bedoeïenenkamp. Én je hebt vanaf het zandstrand in het dorp een geweldig uitzicht over de skyline Abu Dhabi.

Maak kennis met de Arabische cultuur

De woestijn in!

Je zou het haast vergeten als je door Abu Dhabi loopt, maar je bevindt je toch echt middenin een woestijngebied. Om tijdens je vakantie in Abu Dhabi kennis te maken met dit deel van het emiraat, raden we je aan een excursie te boeken. Trotseer de zandduinen bijv. per 4x4 jeep of op de rug van de kameel. Je hebt er ook de mogelijkheid om te sandboarden of te dineren onder de sterrenhemel. Een niet te vergeten ervaring!

Laatste berichten van ons reisblog:

Blog image

Spectaculaire verkoeling in de woestijn: Yas Waterworld Abu Dhabi

Het Yas Waterworld Abu Dhabi, in de Verenigde Arabische Emiraten, is met ruim 45 glijbanen en attracties voor alle leeftijden een paradijs elke waterrat.

Blog image

9 waanzinnige dingen om te doen in Abu Dhabi

Skip Dubai & ga naar het Verenigde Arabische Emiraat dat net even zuidelijker ligt. Want er zijn zoveel waanzinnige dingen om te doen in Abu Dhabi.

Blog image

Dé bezienswaardigheden van Abu Dhabi

Handige checklist: deze bezienswaardigheden in Abu Dhabi mag je echt niet missen. En we vertellen je direct waarom dan niet. Afvinken maar!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder