Theme background
Wandel door de groener dan groene natuur
Vink zoveel mogelijk uitzichtpunten af
Must-see; Lagoa Azul & Lagoa Verde
Drink thee bij de enige plantage in Europa

Welkom in São Miguel

Overweeg je als natuurliefhebber een trip naar de Azoren? Ga voor een vakantie op São Miguel, een van de bekendste eilanden van de Portugese archipel. Door de vulkanische activiteit is de grond enorm vruchtbaar. De exotische bloemen zijn extra kleurrijk, je vindt er warmwaterbronnen en er kan zelfs thee verbouwd worden. Tel daar de hoge bergen, visindustrie en de stad Ponta Delgada bij op en we hebben São Miguel in een notendop weten te vangen.

São Miguel ligt in de Atlantische Oceaan en is het grootste vulkanische eiland van de Azoren. Met een huurauto doorkruis je het makkelijkste het hele eiland. In ca. twee uur rijd je van noord naar zuid tijdens een vakantie op São Miguel. Het landschap kenmerkt zich door ruige kusten met zwarte stranden, vulkanische aanpassingen en veel bloemen. Bijzonder!

Ontdek Porta Delgada

Tijd om cultuur te snuiven! Ponta Delgada is de grootste stad van de Azoren. Je ziet tijdens een vakantie op São Miguel nog altijd hoe er eeuwen geleden is geprofiteerd van de handelsroute tussen Europa en Amerika. Een aantal bouwwerken is – passend bij het eiland – gemaakt van lavasteen.

Wat je in ieder geval niet mag overslaan tijdens een vakantie op São Miguel is de wit-bruine klokkentoren. Bewonder de Igreja Matriz de São Sebastião en loop onder de sierlijke poortenboog (Puertas de la Ciudad) door. Sluit af met een wandeling over de pier of een bezoek aan het Carlos Machado museum.

Unieke kratermeren en andere natuurverschijnselen

Door de vulkaanuitbarstingen op São Miguel zijn kratermeren ontstaan. Een aanrader is Lagoa do Fogo op de Agua de Pau vulkaan. Trek je wandelschoenen aan en loop langs de oevers naar de uitzichtpunten.

Bij het dorpje Sete Cidades liggen twee bijzondere kratermeren: Lagao Azul en Lagoa Verde. De een met felblauw water, de ander met groen water. Volgens een legende is het gevuld met de tranen van geliefden die afscheid moesten nemen (één met blauwe en één met groene ogen). Je kunt ze bewonderen vanuit het verlate Monte Palace Hotel.

De warmwaterbronnen op São Miguel lijken wel surrealistisch. Die bij Lagoa das Furnas zijn door de hoge ligging extra speciaal (als je tegen de zwavellucht kan). Voor een warm bad kan je bijv. ook naar Caldeira Velha. Het blijkt dat de mineralen in het water genezende werkingen hebben. Het proberen waard tijdens een vakantie op São Miguel?!

Vroeger waren er tientallen theeplantages op São Miguel. Tegenwoordig vind je er nog maar één en dat is gelijk de enige in Europa. Tijdens een vakantie op São Miguel is een bezoek aan de plantage een aanrader. Uiteraard mag je even proeven.

Ooit al eens een walvis in het wild gezien? Tijdens een vakantie op São Miguel is de kans een stuk groter dan elders in Europa. Boek een tour (bij een diervriendelijke organisatie) en laat je verrassen door de kennis van de gidsen.

Na zoveel zien en doen mag je ook wel even rust pakken. Kies voor het gemak van een hotel op loopafstand van het strand voor een vakantie op São Miguel. Bijzonder; de meeste bestaan uit zwart zand.

Laatste berichten van ons reisblog:

Blog image

Gespot! De mooiste hotels op de Azoren

Op zoek naar een vakantie vol natuur én luxe? We zetten de mooiste hotels op de Azoren op een rijtje. Waar verblijf jij binnenkort?

Blog image

Een feestje voor natuurliefhebbers! Welkom op São Miguel

De Azoren staan bekend om de prachtige natuur, de aangename temperaturen en de vele wandelmogelijkheden. Dit geldt ook voor het Portugese eiland São Miguel!

Weer & klimaat

 • JAN
  15max
  5 uur
  13 dgn
  17
 • FEB
  16max
  5 uur
  12 dgn
  17
 • MRT
  18max
  7 uur
  11 dgn
  16
 • APR
  19max
  8 uur
  11 dgn
  16
 • MEI
  23max
  9 uur
  8 dgn
  17
 • JUN
  27max
  10 uur
  4 dgn
  19
 • JUL
  29max
  11 uur
  -
  2 dgn
  21
 • AUG
  29max
  11 uur
  -
  1 dgn
  22
 • SEP
  27max
  9 uur
  5 dgn
  21
 • OKT
  23max
  7 uur
  10 dgn
  21
 • NOV
  18max
  5 uur
  12 dgn
  20
 • DEC
  15max
  5 uur
  13 dgn
  19
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Altijd de goedkoopste prijs

Boek al vanaf het eerste moment bij vakantiediscounter en ik...

Lees verder