Sao Miguel

Een feestje voor natuurliefhebbers! Welkom op São Miguel

De Azoren staan bekend om de prachtige natuur, aangename temperaturen en vele wandelmogelijkheden. São Miguel is een van de eilanden van de Portugese archipel en kent als bijnaam het ‘Groene Eiland’. Een vakantie op dit eiland is dan ook een aanrader voor natuurliefhebbers. Maar São Miguel heeft meer te bieden!

São Miguel in een notendop

Van de negen eilanden van de Azoren is São Miguel de grootste. Je zult je ogen uitkijken, want het gras is groener dan groen en de bloemen bijzonder kleurrijk. Dat São Miguel zo vruchtbaar is, heeft onder andere te maken met de vulkanische activiteit op het eiland. Nog steeds zijn er vulkanen én hoge bergen te vinden.

Op São Miguel speelt de visindustrie en het verbouwen van producten zoals thee, ananassen en tabak een belangrijke rol. Omdat deze producten via schepen worden vervoerd, is het een waar haven-eiland!

Het lokale leven in Ponta Delgada

Sao Miguel, Ponta DelgadaDe belangrijkste en grootste stad van São Miguel (en zelfs de Azoren als geheel) is Ponta Delgada. Met name de boulevard van deze havenstad is erg leuk om te bezoeken. Je zult hier veel locals zien en je kunt er genieten van een goed uitzicht over de pier (die je trouwens ook kunt bewandelen).

Maar Ponta Delgada telt nog meer mooie bezienswaardigheden. Bezoek tijdens jouw vakantie eens de kerk van de stad, Igreja Matriz de Sao Sebastiao. De wit-bruine klokkentoren kan je al van ver zien!

Kratermeren, warmwaterbronnen en botanische tuinen

Sao Miguel, Terra Nostra ParkZoals eerder is genoemd, is de natuur op São Miguel een waar paradijs. Je kunt fantastisch wandelen door de omgeving om al het moois van het eiland te ontdekken. Waar je dan naartoe moet? Naar één van deze locaties bijvoorbeeld:

  • De vulkanische geschiedenis is nog goed terug te vinden op São Miguel. In het plaatsje Sete Cidades bijvoorbeeld. Het dorpje is vernoemd naar de gelijknamige vulkaan, die het landschap domineert. Er zijn twee grote kratermeren en het landschap is bergachtig. De twee kraters hebben elk een verschillende kleur: de één is blauw en de ander groen. Een lokale legende beweert dat de twee meren zijn ontstaan door de tranen van twee geliefden; de kleur van de meren zouden de oogkleuren van de geliefden moeten voorstellen. Bijzonder!
  • Naast wandelen door de natuur kun je ook ontspannen op São Miguel. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de bronnen van Furnas, de warmwaterbronnen van het eiland. Er wordt beweerd dat door de mineralen in het water bepaalde huidziektes en andere aandoeningen kunnen worden genezen.
  • Als je dan toch bij de waterbronnen van Furnas bent, kun je gelijk een wandeling door een botanische tuin maken. Het Terra Nostra Park ligt namelijk bij deze bronnen. Struin uitgebreid langs meertjes en prachtige bloemen en geniet!
São Miguel, Terra Nostra Garden HotelVerblijf in de buurt van de warmwaterbronnen en het Terra Nostra Park door te kiezen voor Terra Nostra Garden Hotel. Neem een duik in het binnen- en buitenbad en ontspan in de sauna na jouw dag in de natuur.

Walvissen & dolfijnen spotten

Op São Miguel kun je veel over het onderwaterleven leren. Vanaf het eiland worden namelijk boottochten aangeboden waarbij je walvissen en dolfijnen in het wild kunt spotten!

Er is ook de gelegenheid om te zwemmen met dolfijnen. Hierbij wordt veelal rekening gehouden met de dolfijnen zelf en word je goed geïnstrueerd, zodat de dieren met respect worden behandeld. De boten vertrekken vanaf Ponta Delgada, dus je kunt een dagje op zee combineren met shoppen op de boulevard. Ideaal!

Fijne hotels op São Miguel

Sao Miguel, Caloura Hotel ResortDe meeste hotels op São Miguel vind je in de hoofdstad Ponta Delgada. Maar ook op andere plekken zijn mooie hotels gevestigd. Wij lichten enkele toppers voor je uit:

  • Wil jij graag veel faciliteiten tot je beschikking hebben en verblijf je het liefst in een eigen appartement? Dan kun je terecht in Aparthotel Antillia in het centrum van Ponta Delgada. Je kunt gebruikmaken van o.a. een fitnesscentrum, wellnesscentrum, een binnen- en buitenbad. Er is ook een speeltuintje voor de kinderen!
  • Vanaf het zwembad van Caloura Hotel Resort in Água de Pau geniet je van een prachtig uitzicht. Hallo vakantiegevoel! Je kunt er daarnaast een potje tennissen, gebruikmaken van de roomservice en ontspannen in de sauna.
  • Een ander hotel in Ponta Delgada is het kleinschalige Hotel Do Colegio. In dit knusse hotel staan o.a. een zwembad, restaurant, WiFi en roomservice tot je beschikking. Je bent van alle gemakken voorzien!

Ga zelf op reis naar São Miguel en ontdek alles wat het Portugese eiland te bieden heeft! Wat móet jij echt zien tijdens jouw vakantie?

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *