Last minute vakantie zoeken

Zie je door de bomen het bos niet meer? Zo vind je jouw ideale last minute vakantie in een handomdraai

Heb je dringend behoefte aan vakantie en wil je het liefst zo snel mogelijk vertrekken? Boek een last minute! Maar… hoe vind je de last minute vakantie die bij je past? We geven je een aantal handige zoektips.

Zoek op bestemming

Met ruim 150 bestemmingen in ons aanbod (ja, we hebben meer dan enkel last minutes naar Turkije, Spanje & Griekenland) en meer dan 15.000 hotels, vakantieparken, campings en appartementencomplexen snappen we dat het af en toe too much is.

Je kunt het jezelf eenvoudig maken. Bedenk vooraf welk land jouw voorkeur heeft en zoek daarop. Vergelijk dit vervolgens met het tweede land van jouw keuze. Of misschien wel met het derde.

Zoek op budget

Last minute vakantie zoeken; budgetNiets mooier dan wegdromen bij mooie plaatjes van luxe resorts op de Malediven en Curaçao. Maar niet iedereen heeft een even groot spaarpotje om uit te geven aan vakanties. Voorkom dat je je verlekkerd aan vakanties die je niet kan betalen en stel vooraf een budget vast.

Aan de hand van het vastgestelde budget kun je een stuk eenvoudiger zoeken en heb je iets minder keuze, waardoor het meteen een stuk overzichtelijker wordt. Je kunt bij ons overigens eenvoudig zoeken op budgets. Wat dacht je van alle zonnige vliegvakanties tot € 500,-?

Zoek op reisduur

Heb je ein-de-lijk een vakantie gevonden die je graag zou willen, met ook nog eens de juiste vertrekdatum, is hij er alleen voor 11 dagen terwijl je maar max. 8 dagen weg wilt of kunt. Zorg dat je altijd zoekt op de juiste reisduur om teleurstellingen te voorkomen en opnieuw te moeten beginnen met zoeken.

Zoek op verzorgingstype

Geen één vakantieganger is hetzelfde; waar de een zweert bij all inclusive vakanties, wil de ander het liefst de vrijheid hebben om elke dag in een ander lokaal restaurantje te gaan eten. Kies vooraf wat de voor jouw gewenste situatie is en zoek hierop.


We hebben een breed aanbod all inclusive vakanties. Om het je eenvoudig te maken hebben we een overzicht voor je gemaakt van alle last minute all inclusive vakanties.

Zoek op luchthaven (of niet!)

Last minute vakantie zoeken; luchthavenBen je op zoek naar een vliegvakantie? Jouw vakantie start al op de luchthaven. Hoewel de meeste vluchten vanaf Schiphol vertrekken, loont het ook om eens naar andere, veelal kleinere regionale luchthavens te kijken. Dit kan namelijk aanzienlijk in prijs schelen, waardoor je een beetje extra zakgeld overhoudt om op vakantie uit te geven. Zorg dus dat je nooit specifiek op één luchthaven zoekt, tenzij je om de hoek van een van deze luchthavens woont en voor het gemak kiest.

Zoek op locatie

Verblijf je o.b.v. logies en heb je een eigen kitchenette tot je beschikking? Het zou héél handig zijn als er een supermarkt in de buurt is. Ben je een zonliefhebber pur sang? Een strand in de buurt is een must have. En 3 km lopen tot je bij het centrum bent, is misschien niet wat jij voor ogen had. Bij elke accommodatie in ons aanbod vind je een omschrijving van de ligging & omgeving. Zo kun je snel zien of deze accommodatie bij jouw wensen past.

Een hotel of appartement dat wat verder van het strand of centrum ligt hoeft geen issue te zijn. Huur gewoon een auto. Dan zal je ook nog eens een stuk meer zien van de door jou gekozen vakantiebestemming.

Wees verstandig! Lees reviews

Niemand is gelijk en waar de een waarde hecht aan een super-moderne kamers, hecht de ander vooral waarde aan schone kamers. Toch kan het handig zijn om, voor je een hotel boekt, even de reviews te lezen. Zo zie je de mening (geheel onafhankelijk!) van andere reizigers. Om het jou eenvoudig te maken, zie je direct onder het hotel de reviews van andere Nederlandse vakantiegangers.

Met bovenstaande zoekopties zie je door de bomen eindelijk het bos weer en kun je in no time jouw ideale last minute vakantie vinden. Sla de zonnebrandcrème maar vast in en ga nog even werken aan een bikiniproof body. De zon is binnen handbereik!

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

7 reacties op “Zie je door de bomen het bos niet meer? Zo vind je jouw ideale last minute vakantie in een handomdraai

  1. Beste meneer/mevrouw Arendse,

   Dit zou niet moeten kunnen; hooguit dat de laagste prijs voor last minute is uitverkocht en dat hij automatisch de nieuwste lage prijs pakt, wat theoretisch mei 2017 kan zijn. Zou u zo vriendelijk willen zijn de mail door te sturen naar nieuwsbrief@vakantiediscounter.nl zodat we kunnen zien waar u op doelt?

   Groet
   Laura

  1. Beste Theo,

   Wij bieden alleen vakanties aan vanaf de Nederlandse, Duitse en Belgische luchthavens. Wij kunnen hierin dus niets voor je betekenen.

   groet,
   Laura

  1. Dit begrijpen wel heel goed! We krijgen hier regelmatig vragen over en lichten het graag toe.

   De prijsverschillen tussen alleenstaanden en stellen en/of families komen voort uit de hotelkamerprijzen die worden gerekend. Hoteliers kunnen zelf per kamer bepalen hoe ze de prijsstelling doen van een kamer. In veel gevallen is een eenpersoonskamer een tweepersoonskamer voor alleengebruik. In dit geval zat de hotelier veelal dezelfde prijs rekenen per kamer, ongeacht of deze met één of twee personen worden bezet.

   En daar zit hem het probleem. Stel dat de kamer € 300,- is en het ticket € 200,- dan betaalt een stel € 350,- per persoon (€ 300,- + € 200,- € 200,- gedeeld door twee) en een alleenstaande komt op € 500,- (€ 300 + € 200,-). Dit is iets wat echt vanuit de hoteliers moet veranderen. Maar wij kunnen hen hierin niet dwingen of regels opleggen. Ze gaan echt zelf over de prijsstelling.

   Fijn zijn de hotels die echt apart eenpersoonskamers hebben; die zijn vaak kleiner en er wordt wel een andere prijs gerekend. Maar wij hebben geen inzicht hierin helaas. Simpelweg omdat dit niet specifiek wordt aangeleverd. Anders hadden we dit graag als zoekoptie mogelijk gemaakt voor onze klanten.

   Hopelijk is zo een en ander duidelijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *