Vakantiebestemmingen Spanje

Vakantiebestemmingen in Spanje waar ons hart sneller van gaat kloppen

Kun je ooit genoeg krijgen van Spanje? Als je het ons vraagt niet! De cultuurrijke steden, mooie eilanden en het prachtige binnenland nodigen uit om elke keer weer een nieuw stukje van het populaire Zuid-Europese land te ontdekken. Ben jij op zoek naar een vakantiebestemming in Spanje voor jouw volgende vakantie? Check snel onze favorieten.

Puerto del Carmen (Lanzarote)

Spanje is het hele jaar door favoriet met dank aan de zuidelijke ligging van de Canarische Eilanden. Hier kan je namelijk ook in de winter terecht. Welke bestemming dan onze favoriet is? Puerto del Carmen op Lanzarote.

Waarom juist deze badplaats? Het is als je het ons vraagt het kloppende hart van het eiland én dan is het ook nog eens veelzijdig. Het voormalige vissersdorpje bestaat namelijk uit meerdere delen. Zo vind je er een ca. 6,5 km lange boulevard met aangrenzend een fijn zandstrand. Hier vind je ook vele hotels, die overigens allen max. 4 verdiepingen hoog zijn vanwege strenge regels op het eiland. Dit maakt dat het gemoedelijk aandoet. In het bijzonder wanneer je ook nog eens door de smalle straatjes in het oude centrum slentert.

Wil je meer van het eiland zien? Puerto del Carmen is een fijne uitvalsbasis. Bezoek vanuit hier o.a. Nationaal Park Timanfaya om kennis te maken met de vulkanische oorsprong van het eiland. Of ga wijnproeven in La Geria. Een andere aanrader is de zondagsmarkt in Teguise.

Lanzarote, Guinate Club AppartementenEen onbezorgde zonvakantie beleef je – met dank aan o.a. een zwembad, bar, gratis WiFi, fijne appartementen en het strand op loopafstand – bij Guinate Club Appartementen in Puerto del Carmen.

Mooiste vakantiebestemmingen Spanje: Puerto del Carmen (Lanzarote)

Málaga (Costa del Sol)

Vakantiegangers – en die zijn er veel – die naar de Costa del Sol vliegen, landen op het vliegveld van Málaga en vertrekken vanaf daar direct naar een van de vele badplaatsen in de omgeving. Maar waarom niet in de Spaanse stad blijven plakken?

Klein maar fijn; dat is zeker van toepassing op het historische centrum van Málaga. Van de ene kant naar de andere kant wandel je in ca. 15-20 minuten. En toch zal je er niet snel uitgekeken raken met o.a. een prachtige kathedraal, het bekende Alcazaba, een Picasso Museum en heel wat street art. Voor een prachtig uitzicht over het oude centrum waag je je aan de klim naar Castillo de Gibralfaro.

Houd het echter niet alleen bij het historische centrum, maar neem ook zeker een kijkje in het groene stadspark Parque de Málaga, de moderne boulevard Muelle Uno en het stadsstrand La Malagueta. Plus: je kunt vanuit Málaga eenvoudig dagtripjes maken naar de mooiste plekjes aan de Costa del Sol.

Málaga, Soho Boutique Las VegasSoho Boutique Las Vegas ligt op slechts een steenworp afstand van het stadsstrand La Malagueta. Je kunt er daarnaast rekenen op een ontbijtrestaurant en – voor als je even geen zand tussen je tenen wilt – een zwembad.

Mooiste vakantiebestemmingen Spanje: Málaga

Ibiza-Stad (Ibiza)

Een Spaans eiland waar we nooit genoeg van kunnen krijgen? Dat is zonder twijfel Ibiza, ondanks het kleine imagoprobleem dat het eiland heeft. Veel mensen denken dat het enkel een uitgaanswalhalla is, maar niets is minder waar; Ibiza is enorm veelzijdig!

Neem nu de hoofdstad Ibiza-Stad. Dit is een must-see voor cultuurliefhebbers. Het oude centrum, Dalt Vila, is namelijk een van de best bewaarde middeleeuwse vestingen aan de Middellandse Zee. Tijdens een ontdekkingstocht door de mooie straatjes kom je langs de leuke (en hipste!) terrasjes.

Door de centrale ligging van Ibiza-Stad kun je ook eenvoudig dagjes strandhoppen of bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de hippiemarkt Las Dalias. En voor écht goede tapas rijd je zo naar het dorpje Santa Gertrudis de Fruitera.

THB Los Molinos, IbizaIbiza-Stad biedt – naast het oude centrum – ook stranden. Een van de hotels direct aan een (klein) strandje is THB Los Molinos. Extra fijn: vanaf het riante zwembad kijk je uit over zee.

Mooiste vakantiebestemmingen Spanje: Ibiza-Stad

Valencia

Kiezen uit de prachtige Spaanse steden; het blijft een opgave! Waarom dan Valencia? Omdat het een stad is van contrasten; het oude centrum versus het moderne Ciudad de las Artes y Ciencias. Sinds de komst van deze laatste in 2009 groeit de stad qua populariteit. Het is Barcelona zelfs voorbijgestreefd.

Van Valencia kan je nooit genoeg krijgen, dat bevestigen o.a. twee collega’s die er langere tijd woonden. In het oude centrum vind je tal van bezienswaardigheden en prachtige street art. Na een rondje sightseeing strijk je neer op een terrasje voor een paella met kip en konijn, een van de vele lokale specialiteiten.

Ook fijn: Valencia is een all year round stedentripbestemming. Waar de meeste steden te warm zijn in de zomer, biedt de Zuid-Spaanse stad een lang stadsstrand. Genoeg ruimte voor een verfrissende duik!

Valencia, SH Ingles Boutique HotelBij SH Ingles Boutique Hotel kun je niet alleen rekenen op een stijlvolle inrichting, je hebt ook nog een toplocatie te pakken. Het historische gebouw waarin het hotel gevestigd is, bevindt zich in het hart van het oude centrum.

Mooiste vakantiebestemmingen Spanje: Valencia

Nerja (Costa del Sol)

Wie drukke badplaatsen als Fuengirola en Torremolinos wilt vermijden, maar wel graag aan de Costa del Sol verblijft, zit goed in Nerja. Het charmante voormalige vissersdorpje heeft – ondanks het toegenomen toerisme – haar authentieke karakter grotendeels weten te behouden.

Wat je van Nerja kunt verwachten? Cultuur zonder twijfel! Het historische centrum is een aaneenschakeling van smalle straatjes met witgekalkte huisjes en te midden van deze straatjes vind je o.a. de 17e-eeuwse kerk El Salvador. De troef van het plaatsje blijft echter Balcón de Europa. Vanaf deze 23 meter hoge boulevard heb je een prachtig uitzicht over de kustlijn.

En strand dan? In de directe omgeving van het centrum vind je o.a. Playa Burriana en Playa de la Torrecilla. Geliefd bij families, want ze zijn bekroond met een Blauwe Vlag. Ook zijn er faciliteiten als douches, toiletten, ligbedjes en parasols aanwezig. Aan Playa Burriana worden daarnaast diverse watersportmogelijkheden aangeboden.

Nerja, Hotel Balcon de EuropaDe naam verklapt het al; Hotel Balcon de Europa ligt direct aan de gelijknamige boulevard. Naast deze fijne ligging kun je er rekenen op o.a. een zwembad met jacuzzi op de 5e verdieping en twee restaurants, waarvan één direct aan het strand.

Mooiste vakantiebestemmingen Spanje: Nerja, Costa del Sol

Meer fijne vakantiebestemmingen in Spanje

Voor ons was kiezen uit zoveel vakantiebestemmingen in Spanje overigens nog een lastige opgave. Met eindeloos veel mooie dorpjes, bijzondere steden en verrassende eilanden moesten we flink strepen in ons favorietenlijstje. Helemaal lukte het niet, dus we hebben nog wat bonus-bestemmingen voor je in petto:

  • Voor een kindvriendelijke vakantie in Spanje reis je af naar het eiland Menorca, dat niet zonder reden de bijnaam buggy-eiland heeft gekregen. In het bijzonder in de badplaats Cala’n Bosch komen families maar al te graag. De stranden liggen beschut in fijne baaien en lopen stuk voor stuk langzaam af in zee.
  • Valencia won het voor onze favoriete Spaanse vakantiebestemmingen maar nipt van Sevilla. Want ook dit is een geweldige stad en bovenal kleurrijk. Neem een kijkje bij Plaza España, beklim de immense kathedraal en slenter uren door Real Alcázar. De lekkerste tapas eten? Daarvoor ga je naar de wijk Santa Cruz.
  • De Costa Blanca dankt haar populariteit met name aan de badplaats Benidorm, maar wij tippen graag nog een andere optie; Alicante. Deze badplaats in een notendop? Een geweldige haven, keuze uit genoeg strand, een flinke dosis cultuur én ook nog eens natuur. Aan veelzijdigheid geen gebrek!
  • Ons favoriete vakantiebestemming op Mallorca? De hoofdstad Palma de Mallorca. Hier maak je kennis met een flinke dosis cultuur, kun je goed winkelen en zijn de beste tapas altijd binnen handbereik. En strand? Dat vind je er ook voldoende in de directe omgeving.

Naar welk van deze vakantiebestemmingen in Spanje gaat jouw volgende vakantie?

Naar een van deze mooie vakantiebestemmingen in Spanje?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *