Mooiste bounty eilanden

Kokosnoot bestemmingen! De mooiste bounty eilanden

Op een onbewoond eiland
Loopt niemand voor je neus
Ja je voelt je d’r blij want
Lekker leven is de leus
Geen pietsie pech want je hoeft er niets
Valt er niet van je fiets
Ligt op je luie haidewiets
Drinkt met je billen bloot
Melk uit een kokosnoot
Je wordt vanzelluf groot

Oké, helemaal onbewoond zijn de door ons zo geliefde en mooiste bounty eilanden niet. Maar je kunt er wel lekker leven én melk uit een kokosnoot (of in een pina colada!) drinken. Chillen to the max!

Saona (Dominicaanse Republiek)

De Dominicaanse Republiek vormt samen met Haïti een groot eiland. Hoewel alleen dat al fantastisch is, is het nog veel geweldiger om jouw hotel te verlaten en een boottocht naar Saona te boeken. Dit palmenparadijs is met recht een van de mooiste bounty eilanden die we kennen.

Een dagje naar Saona maak je eenvoudig vanaf Punta Cana. Grote kans dat je er vroeg voor moet vertrekken (lees 06:00 uur), maar het is meer dan de moeite waard. Want als je zo vroeg vertrekt, leg je waarschijnlijk als een van de eerste aan bij een van de de paradijselijke stranden die het bounty eiland biedt.

Palmbomen tot in de oneindigheid, de zon die op het witte zand weerkaatste en locals die de kokosnoten vers voor je neus openmaakten. Drinken maar! (en dan het liefst met een beetje rum erbij)

Saona biedt overigens meer dan dit strand met kokosnoten. De tour bracht ons ook langs het dorpje Mano Juan en de Blue Lagoon van de Dominicaanse Republiek. Meer daarover lees je in een aparte blog over Saona.
Bounty eilanden: Saona, Dominicaanse Republiek
Saona is precies wat je van een bounty eiland verwacht; palmbomen, kokosnoten, wit zand en kleurrijke vissersbootjes

Isla Holbox (Mexico)

Isla Holbox, een bounty eiland waar je het gevoel hebt dat je zo een ansichtkaart inloopt; stranden witter dan wit en eindeloos veel palmbomen met daartussen kleurrijke hangmatten.

Mede door de fotogeniekheid en de daarbij behorende populariteit op Instagram is de vraag naar vakanties op Isla Holbox de laatste jaren enorm gestegen. Desondanks is het er nog altijd rustiger dan in bijv. de badplaatsen Cancún en Playa del Carmen.

Wat je kunt verwachten naast palmbomen en witte stranden? Het gelijknamige vissersdorpje, feitelijk de ‘hoofdstad’, is o.a. voorzien van heel veel street art. En als je je op het eiland wilt verplaatsen, doe je dit per golfkarretje. Ook tof: je kunt er zwemmen met walvishaaien. Gaat dat jou een stap te ver? Dan maar met een kokosnoot in een hangmatje.

Isla Holbox, Villas HM Paraiso del MarAlleen al die huisjes in het eco-vriendelijke Villas HM Paraiso del Mar; zo kom je toch direct in tropische sferen? Tel daarbij een flinke dosis luxe en de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven bij op. Het plaatje is compleet!
Bounty eilanden: Isla Holbox, Mexico
Op het bounty eiland Isla Holbox loop je voor je gevoel zo een ansichtkaart in

Ile-aux-Cerfs (Mauritius)

Denk je aan bounty eilanden in de Indische Oceaan, dan denk je vermoedelijk als eerst aan de Malediven. Maar vergeet Mauritius niet! Dit mooie eiland, met recht een bounty eiland, beschikt ook over paradijselijke stranden, plús gastvrije inwoners, veel cultuur in de hoofdstad Port Louis en een groen binnenland.

Wie het meest paradijselijke stukje van Mauritius wil ontdekken, raden we echter aan om een boottocht te boeken naar Ile-aux-Cerfs. Dit eilandje ten oosten van het vaste land leent zich voor een dagje ultiem relaxen, maar je kunt er ook watersporten beoefenen. Wat dacht je van parasailen? Vanaf boven is het bounty eiland nog mooier!

Hoewel het een onbewoond eiland is, is het zeker geen onontdekte parel meer. Helaas? Nee. Ondanks het toegenomen toerisme zal het bekende liedje van Kinderen voor Kinderen nog altijd in je hoofd spelen. Want oh, wat is het hier fijn

Mauritius, Shangri La's Le Touessrok Resort & SpaShangri La’s Le Touessrok Resort & Spa is misschien wel het meest luxe hotel van Mauritius. En met 5 minuten varen sta je al op het bounty eiland. Je hebt daarnaast toegang tot de golfbaan van Ile-aux-Cerfs en een ander paradijselijk eiland.
Bounty eilanden: Ile-aux-Cerfs, Mauritius
Ile-aux-Cerfs is een paradijselijk eiland aan de oostkust van Mauritius

Klein Curaçao (Curaçao)

Laagdrempelig en zonder al te veel budget genieten van een übertropische vakantie? Dan is Curaçao de beste keuze. En wist je dat dit Caribische eiland ook nog een klein broertje heeft, Klein Curaçao.

Dit mini-bounty eiland, van slechts 2 km2, ligt ten zuidoosten van Curaçao. Je hoeft er slechts 10 km voor te varen en krijgt er dan een geweldige dag voor terug. Want deze toeristische trekpleister, die vaak middels een dagtour wordt aangeboden, is een waar paradijs voor zonliefhebbers.

En niet te vergeten voor snorkelaars en duikers; de onderwaterwereld is er prachtig! In de wateren rondom leven kleurrijke vissen en wie mazzel heeft, staat ook nog oog in oog met een zeeschildpad. Laten we ook de onderwatergrotten en het mooie koraal niet vergeten.

Favoriete bounty-eilanden: Curacao, Livingstone Jan Thiel ResortDe meeste boten naar Klein Curaçao vertrekken vanaf de Jan Thiel Baai. Hier vind je ook Livingstone Jan Thiel Resort; een goed beoordeeld en betaalbaar resort met alle faciliteiten in huis voor een ontspannen zonvakantie.
Bounty eilanden: Klein Curacao
Klein Curaçao is een bounty eiland voor de kust van Curaçao

Nalaguraidhoo (Malediven)

Bounty eilanden in overvloed vind je zeker op de Malediven. De Aziatische eilandengroep bestaat uit bijna 1.200 (!) pareltjes van eilanden. Zo’n 200 zijn de thuisbasis van locals, nog 100 andere eilanden zijn omgebouwd tot luxe vakantieparadijsjes.

Ons favoriet van deze vakantieparadijsjes? Nalaguraidhoo. Hierin staan we overigens zeker niet alleen; de hagelwitte stranden en turquiose zee worden op menig website geprezen. Of je er meer kunt doen dan relaxen op je luie haidewiets en cocktails uit een kokosnoot drinken? Ja hoor!

Ga snorkelen of duiken, vraag ter plaatse naar de mogelijkheid om andere eilanden te bezoeken of laat je in de watten leggen tijdens een massage. Er zijn immers maar weinig hotels op de Malediven zonder wellnesscentrum. Da’s pas lekker leven!

Villa Park Sun Island, MaledivenOp wat kleine bungalows na is Nalaguraidhoo vooral het domein van Villa Park Sun Island. Dit fijne resort dankt haar populariteit aan o.a. de fijne bungalows, het riante zwembad én de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.
Bounty eilanden: Nalaguraidhoo, Malediven
Op de Malediven vind je prachtige bounty eilanden, waaronder Nalaguraidhoo

Meer mooie bounty eilanden (en dichterbij huis!)

Geweldig bovenstaande voorbeelden, maar misschien vind je het te lang vliegen. Of is het simpelweg boven budget. Dan hebben we nog wat fijne tips binnen Europa. Want ja, ook daar vind je bounty eilanden als je het ons vraagt.
  • Sardinië wordt ook wel de Caraïben van Europa genoemd; het water is hier net zo blauw! Helemaal als je een dagtripje boekt naar de eilandengroep La Maddalena. Hallo, kokosnootgevoel!
  • Wist je dat je bij Ibiza & Mallorca en minder bekend eiland vindt? Tot de eilandengroep de Balearen hoort ook het minder ontdekte Formentera. Wat je van dit Europese bounty eiland mag verwachten? Geen massatoerisme, witte stranden en huisjes in de stijl van Mamma Mia.
  • Een bounty eiland staat of valt bij mooie stranden. En waar vind je één van de mooiste stranden van Europa? Op het Kroatische eiland Brac. Het strand heet Zlatni Rat en verandert continu van vorm. Bijzonder!

Op welk van deze bounty eilanden zie jij jezelf wel – met een rietje uit een kokosnoot drinken – vakantie vieren?

Zie jij een verre reis naar een van deze bounty eilanden wel zitten?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Kokosnoot bestemmingen! De mooiste bounty eilanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *