Cultureel Cartagena

Nieuw in ons aanbod! Ontdek de culturele Colombiaanse stad Cartagena

We verleggen onze grenzen; vanaf nu vlieg je met ons ook naar de geweldige Colombiaanse havenstad Cartagena. Als je je hier niet in Caribische sferen waant dan weten wij het ook niet meer!

Cartagena in een vogelvlucht

Cultureel CartagenaCartagena is een havenstad in het noord van het Zuid-Amerikaanse land Colombia, grenzend aan de Caribische zee. De stad, ook wel Cartagena de Indias genoemd, is vernoemd naar het Cartagena in Spanje. Er wonen ongeveer 1.075.000 mensen en dit aantal wordt verveelvoudigd door de toeristen die meer en meer de weg naar de Colombiaanse stad weten te vinden.

Cartagena is de eerste stad waar de bevrijde Afrikaanse slaven uit het binnenland naartoe gingen, en dat zie je nog steeds terug in de multiculturele samenlevingen én het kleurrijke stadsbeeld. Waar je ook loopt; je treft altijd wel een schattig pleintje, een kleurrijke balkonnetje, een pittoresk straatje óf een prachtig pand. Want als de stad ergens bekend om staat dan is het om de vele prachtige gebouwen in de vorm van bijv. musea en kerken.

Must see’s in Cartagena

Als je het heel zwart/wit bekijkt bestaat Cartagena uit twee delen; de oude ommuurde stad (Getsemani) en het schiereiland Bocagrande. Op deze laatste vind je m.n. de grote strandresorts en moderne winkelcentra. Voor cultuur, romantiek en een middagje slenteren ga je naar de ommuurde stad. Hier vind je ook de meeste bezienswaardigheden!

Cultureel Cartagena: fortWat je niet mag missen van de vele bezienswaardigheden in Cartagena? Loop in elk geval als eerste over de oude stadsmuur Las Murallas, welke nog bijna in zijn geheel intact is. Vanaf de stadsmuur leer je meteen de stad een beetje kennen; het zal je later helpen bij jouw oriëntatie!

Ook bijzonder is het oude fort San Felipe de Barajas. Het fort, gebouwd tussen 1536 en 1657 om de Engelse tegen te houden, is het grootste fort dat ooit is gebouwd door de Spanjaarden. Andere ‘oude’ aanraders zijn Le Catadral de Santa María la Vieja en de klokkentoren Torre del Reloj.

Als je van musea houdt, is Palacio de la Inquisicion een aanrader. De martelwerktuigen in het voormalige Tribuneaal van de Inquisitie zijn enigszins luguber, maar interessant is het ook zeker. Voor edelstenen ga je naar het Joyeria Caribe Museum. Nog meer bling bling vind je in het Goudmuseum van Cartagena.

De mooiste pleinen van Cartagena

Het bekendste en meest levendige plein is Plaza Bolivar. Hier vind je een beeld van Bolivar, de voormalige president van Bolivia, die aan de wieg stond van Colombia. Naast het beeld vind je er palmbomen en fonteinen en ’s avonds verzamelen lokale schakers zich hier voor een fanatiek potje. Vraag gerust of je mee mag doen!

Ook de pleinen Plaza San Pedro, Plaza Santa Domingo en Plaza San Diego zijn aanraders. Hier maak je o.a. kennis met traditionele dansen. Plaza de los Coches is eveneens een populair plein onder de inwoners van Cartagena.

Op de hoek van Plaza San Pedro en Plaza de los Coches vind je de salsabar Donde Fidel, waar zowel buiten op het terras als binnen volop wordt gedanst. Dé plek om kennis te maken met het lokale nachtleven.

Ook leuk!

  • Maak een bike tour of ga zelfstandig per fiets op pad in Cartagena. De ultieme vorm van vrijheid, zeker met de Caribische wind in je haren.
  • Voor romantiek boek je een koetsrit. En dan bij voorkeur wanneer de schemer inzet. De kleuren in de stad worden dan nog intenser!
  • Breng een bezoekje aan de Bazurto Market. Groenten, fruit, vis, vlees, kleding en kunst zorgen samen voor een kleurrijk plaatje. Waan je tussen de locals en kijk hoe zij hun weekendboodschappen inslaan.

Een dagje strand

Op het schiereiland Bocagrande vind je een stadsstrand. Het is vooral een heel gezellige plek en de verkoeling na lange wandelingen door de warme stad is zalig. En overal hoor je Zuid-Amerikaanse muziek. Op en top vakantie!

Playa Blanca, een strand op ca. een uur rijden van Cartagena is dé plek om je een dagje in tropische sferen te begeven. Hagelwit zand steekt hier fel af tegen het azuurblauwe water. Wuivende palmbomen en lokale vissers die aanvaren met de dagvangst maken het plaatje compleet. Je kunt overigens ook per boot van Cartagena naar dit strand afreizen.

Waar verblijf jij?

Cultureel Cartagena: hotelsCartagena mag dan nieuw in ons aanbod zijn, je vindt er wel een aantal bijzonder fijne hotels die al jaren populair zijn onder (Nederlandse) reizigers. Onze favorieten?

  • Oud & nieuw gaan hand in hand in Sofitel Legend Santa Clara Cartagena. Het is gevestigd in een voormalig klooster en beschikt over koloniale architectuur. Aan moderne luxe echter geen gebrek! Je kunt er rekenen op ruime kamers en suites, een persoonlijke service en verfijnde keuken.
  • Stad & strand combineren? Estelar Playa Manzanillo heeft een rustige ligging aan de kust, zo’n 30 km ten noorden van Cartagena. Het hotel ligt direct aan het strand, beschikt over een handjevol restaurants en biedt faciliteiten voor zowel jong als oud.

Enthousiast geworden, maar heb je graag meer keuze uit hotels? Bekijk ons volledige aanbod naar de Colombiaanse stad.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *