Stedentrip Parijs met kinderen

Parijs met kinderen: meer dan Disneyland® Parijs

Bij Parijs denken volwassenen vaak meteen aan de Eiffeltoren, maar veel kinderen denken aan iets anders: Disneyland Parijs! Combineer beiden eenvoudig tijdens een stedentrip Parijs met kinderen. De stad heeft namelijk ook veel leuks te bieden voor jongere reizigers.

Het handige van Parijs is dat je er makkelijk met je eigen auto heen kan rijden. Als je even door rijdt ben je er in een halve dag. Zeker als je een hotel buiten het centrum hebt, is het handig om met eigen auto te gaan. Zit je hotel op een plek waar je flink voor parkeren moet betalen dan kan het weleens aantrekkelijker zijn om met de Thalys te gaan. Zelf vind ik met de trein reizen heel fijn met kinderen, ze hebben de ruimte om even rond te lopen en het is gezelliger. Qua prijs maakt het meestal niet veel verschil, kies dus wat jezelf prettig vindt.

Must do’s tijdens een stedentrip Parijs met kinderen

Parijs heeft als grootste stad van Frankrijk veel te bieden voor kinderen, maar kan ook best overweldigend zijn qua drukte. Het is voor kinderen fijn om rustig te wennen aan een stad, dat kan bijvoorbeeld tijdens een rondvaart op de Seine of door gebruik te maken van een hop on hop off bus. De metro is in Parijs ook heel makkelijk, alleen zie je dan een stuk minder van de stad zelf.

Niet te missen is de Eiffeltoren. Oké, ontzettend toeristisch, maar ook een bouwwerk dat je een keer gezien moet hebben. Koop vooraf je entreekaartje online en ontwijk zo de lange rij. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over Parijs. Weer terug op de grond is het grappig om van die stereotype foto’s te maken waarbij je speelt met de dieptewerking zodat het lijkt alsof je de Eiffeltoren bij de top vast hebt. De meeste kinderen vinden het erg leuk om het resultaat van zo’n fotosessie te bekijken.

Natuurlijk ga je naar de Sacre Coeur en loop je door Montmartre om naar het werk van de kunstenaars te kijken. Je betaalt hiervoor een toeristisch tarief, toch kan het een leuk souvenir zijn om een tekening Stedentrip parijs: Jardin Luxembourgvan het hele gezin te laten maken. Maar alleen kijken is voor veel kinderen ook al genoeg.

Als het mooi weer is genieten kinderen erg van een bezoek aan een van de parken. Het hoeft niet zomers te zijn, een winters zonnetje doet ook veel. Jardin Luxembourg heeft in de zomer wel een extraatje: kinderen kunnen dan een op afstand bestuurbaar bootje huren (welk kind droomt daar niet van?) en hiermee door de vijver varen. Tijdens andere seizoenen is er altijd de speeltuin waar ze fijn kunnen spelen. Jardin d’Acclimatiou heeft een historisch treintje dat vanaf Porte de Maillot naar de ingang van het park rijdt. Hier vind je enkele kermisattracties, een kinderboerderij en nog veel meer leuks.

Kindvriendelijke musea in Parijs

Tijdens een stedentrip in Parijs heb je een ruime keuze uit kindvriendelijke musea. Parc de la Vilette is het grote wetenschapsmuseum van Parijs en bij Museum National d’historie Naturelle barst het van de opgezette dieren. Dit zijn musea waar je zo een dag zoet bent met kinderen.

Had ik het over een korte vakantie? Je kan je tijdens een stedentrip in Parijs met kinderen zo een hele week vermaken, zeker als je ook nog naar Disneyland wilt. Bekijk snel ons voordelige aanbod.

OVER DE AUTEUR

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *