Gratis doen Parijs

Wat kun je gratis doen in Parijs?

Paris, je t’aime! De Franse hoofdstad staat bekend om haar mooie bouwwerken, indrukwekkende musea en vele winkels. Maar ook om het feit dat het geen goedkope bestemming is voor een stedentrip. Wil jij geld besparen én alles uit jouw reis halen? Wij maakten een lijstje met de leukste dingen om gratis te doen in Parijs.

Bezoek gratis musea in Parijs

Parijs is een waar museum-walhalla. Het allerberoemdste museum is het Louvre, waar o.a. de Mona Lisa te bewonderen is. Ben jij jonger dan 26 jaar en kom je uit de EU, dan mag je het hele jaar door gratis naar binnen. Is dit niet het geval? Elke eerste vrijdag van de maand is het Louvre gratis te bezoeken voor iedereen na 18.00 uur (uitgezonderd juli en augustus). Het museum is op vrijdag tot 21.45 uur geopend.

Wil je nog meer musea gratis bezoeken in Parijs? Jongeren tot 26 jaar zitten sowieso goed en kunnen bijvoorbeeld gratis naar Musée d’Orsay, Musée Picasso, het Kasteel van Versailles en de Arc de Triomphe. Deze laatste is voor iedereen gratis te bezoeken op de eerste zondag van de maanden januari, februari, maart, november en december.

Kunstliefhebbers zijn in Musée d’Orsay aan het juiste adres. Hier hangen werken van o.a. Monet, Degas, Picasso, Rodin en Van Gogh. Op elke eerste zondag van de maand is dit museum in Parijs gratis te bezoeken. Het is verplicht om vooraf een tijdslot te reserveren.

Kijk op de website van het museum dat je wilt bezoeken of er gratis opties zijn.
Gratis doen Parijs - Louvre

Bekijk de lichtshow bij de Eiffeltoren

De Eiffeltoren is hét symbool van Parijs en een bezoek aan deze toren is dan ook een absolute must. Maar het beklimmen ervan is helaas niet gratis. De toren bewonderen kan uiteraard wél gratis.

Plan jouw dag zo dat je ’s avonds bij de Eiffeltoren uitkomt. Elk uur kun je er namelijk genieten van een spectaculaire lichtshow. Ga zitten op het grasveld voor de toren, neem een lekker drankje mee en geniet!

Struinen door Montmartre

Montmartre is dé schilderswijk van Parijs; bekende schilders als o.a. Vincent van Gogh en Picasso hebben er ooit gewoond en gewerkt. Tegenwoordig worden er vooral toeristen nageschilderd in de wijk, die op een heuvel achter de beroemde basiliek Sacré-Coeur ligt.

Wil je meekijken hoe anderen worden nagetekend? Ga dan naar Place du Tertre, het hoofdplein van de wijk. Hier is het zowel overdag als ’s avonds erg gezellig!

Gratis doen Parijs, Aparthotel Adagio Paris MontmartreIn de gezellige wijk Montmartre verblijven én kosten besparen? Kies voor Aparthotel Adagio Paris Montmartre waar je in een comfortabel appartement mét eigen keukentje verblijft. Zo hoef je niet drie keer per dag uit eten.

Geniet van het uitzicht vanaf de Sacré-Coeur

En als je dan toch in Montmartre bent… loop dan even om de Sacré-Coeur heen. Doordat de basiliek op een heuvel ligt, kun je voor het beroemde witte gebouw genieten van een schitterend uitzicht over Parijs. Ga zitten op één van de 222 traptreden en kijk oneindig ver over de stad.

Wil je jouw dag in Montmartre goed afsluiten? Bekijk de indrukwekkend grote basiliek dan gratis vanbinnen.
Gratis doen Parijs, Sacré Coeur

Bijkomen in Jardin du Luxembourg

Ben je na al dat gewandel wel toe aan een beetje relax-tijd? Breng dan een bezoek aan Jardin du Luxembourg. In dit statige stadspark kom je helemaal tot rust! Je kunt er o.a. prachtige fonteinen en mooie bloemen bewonderen.

Het centrum van het park is de vijver Grand Bassin, waarin kinderen miniatuurbootjes kunnen laten varen. En de opties om een ponyritje te maken én een poppentheater te bezoeken, maken een bezoek aan het park een absolute must als je Parijs met kinderen bezoekt! Dit kost wel een klein bedrag overigens, maar dan heb je wel blije kinderkoppies.

Gratis doen Parijs, VOCO Paris MontparnasseDankzij de centrale ligging en stijlvolle inrichting is VOCO Paris Montparnasse een fijne uitvalsbasis voor jouw tripje. Er ligt een metrostation voor de deur en je wandelt in ca. 20 minuten naar Jardin du Luxembourg.
Gratis doen Parijs - Jardin du Luxembourg

Wandel langs de Seine

Langs rivier de Seine, die de stad doorkruist, kun je een heerlijke wandeling maken. Over het water zijn maar liefst 37 (!) bruggen gebouwd, waardoor je gemakkelijk van de noord- naar de zuidoever oversteekt. Er zijn verschillende beroemde gebouwen te vinden langs het water. Voorbeelden zijn o.a. de Eiffeltoren en het Louvre. Je kunt dus cultuur snuiven met de wind in jouw haren!

Op het water van de Seine ligt een stadsparkje, Parc de l’Ile Saint Germain, dat gebouwd is op een eiland. Het ligt iets buiten het centrum, maar is absoluut de moeite waard. In de groene omgeving kom je helemaal tot rust én kun je de Seine bewonderen.

Wat je nog meer gratis kunt doen in Parijs

Met bovenstaande tips heb je al heel wat geld bespaard tijdens jouw tripje. Maar er is nog meer wat je gratis kunt doen in Parijs. Kijk je mee?

  • Bewonder het originele vrijheidsbeeld. Hoewel het beeld hét symbool van New York is, komt Lady Liberty oorspronkelijk uit Frankrijk. Hoe dat zit? De Franse beeldhouwer Frederic Auguste Bartholdi kreeg de opdracht om een beeld te maken dat geschonken zou worden aan de Verenigde Staten en dat symbool stond voor vrijheid. Omdat het beeld groot moest worden, schakelde hij de hulp in van Gustave Eiffel. Bartholdi maakte een prototype van het Vrijheidsbeeld dat nu in New York staat. Dit prototype, dat dus eigenlijk het originele Vrijheidsbeeld is, is vandaag de dag te bewonderen op de Île aux Cygnes, een kunstmatig eilandje in de Seine.
  • Koopjes scoren op Marché Aux Puces de Saint-Ouen. Houd jij er wel van om over een rommelmarkt te lopen? Breng dan zeker een bezoek aan Marché Aux Puces de Saint-Ouen, dat aan de rand van de stad ligt. Je vindt er veertien marktjes in verschillende straatjes, met elk hun eigen karakter. Ook zijn er indoor markten te vinden. Hoewel de spulletjes niet gratis zijn, kun je altijd afdingen als je iets leuks ziet liggen. En anders is het ook heerlijk om gewoon rond te kijken!
  • Struin over begraafplaats Père-Lachaise. Een ander gratis hoogtepunt van Parijs, is begraafplaats Père Lachaise. Wat deze serene plaats nou zo bijzonder maakt? Er zijn tal van beroemdheden begraven. Struin langs de indrukwekkend mooie graven van o.a. Édith Piaf, Chopin, Jim Morrison en Oscar Wilde. De begraafplaats is erg groot, dus je kunt hier zo een hele middag speuren naar deze graven. Een fijn rustmoment tijdens je stedentrip in de drukke stad!
Mercure Paris Bastille Marais HotelWil je nabij Père-Lachaise verblijven? Dan is Mercure Paris Bastille Marais Hotel perfect voor jou. Dit fraaie designhotel beschikt over o.a. moderne kamers en gratis WiFi. Na jouw dag struinen door Parijs kom je bij op de gezellige patio.

Kun jij niet wachten om zoveel mogelijk gratis te doen in Parijs? We zijn benieuwd naar jouw verhalen!

Fotografie: Kiev.Victor

Een stedentrip naar Parijs boeken?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *