Kerst in Parijs

Romantiek ten top: kerst in Parijs!

Heb je er ooit aan gedacht om Parijs te bezoeken rond de kerstperiode? Doen! Slenter door de prachtig versierde straten en struin over de kerstmarkten. Of breng je liever een bezoek aan de kerstparade in Disneyland® Parijs? It’s the most wonderfull time of the year in de stad die toch al bekend staat om haar grote dosis romantiek!

Eiffeltoren en kerstmarkt Trocadero

Kerst in Parijs: EiffeltorenBij kerst in Parijs mag een bezoek aan de Eiffeltoren niet ontbreken. Elk heel uur is er een spectaculaire, gratis lichtshow waardoor je direct in kerstsfeer raakt. Als je de Eiffeltoren ook wilt beklimmen, is het verstandig om online tickets te kopen. Anders kun je nog wel eens in een lange wachtrij komen te staan…

Zin om kerstinkopen te doen in het hart van de stad? Als je de Pont d’Lena (een van de bruggen over de Seine, recht tegenover de Eiffeltoren) oversteekt, kom je uit bij het plein Trocadero. Hier vind je vanaf half december een kerstmarkt met schaatsbaan. Geniet er van lekker eten, kerstmuziek én een schitterend uitzicht op de Eiffeltoren.

Heb je de smaak te pakken en wil je over nog meer kerstmarkten struinen tijdens jouw kersttrip in Parijs?

  • De kerstmarkt in de levendige wijk Montmartre is vanaf ca. half november te vinden op het plein voor de basiliek Sacré-Coeur. Omdat dit plein op een heuvel ligt, heb je vanaf hier een mooi uitzicht over de stad.
  • Het plein Place Saint Germain des Prés is vanaf ca. begin december omgetoverd tot een heus kerstdorp met ca. 30 versierde kraampjes.
  • Op de kerstmarkt bij de Grande Arche de la Defense vind je ruim 300 kraampjes. Ook deze markt opent haar deuren elk jaar vanaf half november. Hier kun je nu dus al terecht!
Eiffeltoren Parijs, Hotel Victor Hugo Paris KleberOp zoek naar de ideale uitvalsbasis voor een stedentrip in Parijs en wil je op loopafstand van de Eiffeltoren verblijven? Boek dan een vakantie naar Hotel Victor Hugo Paris Kleber. Gratis WiFi en een ontbijtrestaurant staan hier tot je beschikking.

Etalages kijken bij warenhuis Galeries Lafayette

Kerst in Parijs: LafayetteZin om je kerstinkopen te doen in een luxe warenhuis? Bezoek dan Galeries Lafayette.

Dit warenhuis is een begrip in Parijs en omstreken en je kijkt er in de kerstperiode je ogen uit; de versieringen in het warenhuis zijn jaarlijks een groot spektakel. Je hoeft er niks te kopen, enkel de schitterend ingerichte etalages bekijken zorgt al voor een kerstgevoel.

Ook de andere warenhuizen in de stad richten zich helemaal op de feestdagen en zijn zeker een bezoek waard. Ga bijvoorbeeld naar Printemps Haussmann, BHV of Le Bon Marché.

Struin over de verlichte Champs-Élysées

Eén van de hoofdstraten in het centrum, de Champs-Élysées, is rond de kerstperiode schitterend verlicht. In de straat staan ruim 200 bomen die zijn versierd met meer dan 12 kilometer aan LED-verlichting! Terwijl je geniet van de lampjes, kun je kerstinkopen doen bij de grote kerstmarkt in de straat, waar meer dan 100 kramen staan. Je vindt deze kerstmarkt hier vanaf ca. half november.

Doordat de beroemde Arc de Triomphe aan het ene uiteinde van de straat ligt, zie je gelijk één van Parijs’ bekendste gebouwen. Aan de andere kant van de Champs-Élysées, op het Place de la Concorde, staat een groot reuzenrad. Stap erin en geniet van het schitterende uitzicht over de stad.

Kerstparade in Disneyland Parijs

De kerstman komt naar Disneyland Parijs! In het attractiepark is de kerst inmiddels reeds begonnen en kun je Mickey en Minnie in hun kerstpark zien dansen tijdens de kerstparade.

Een bezoek aan Disneyland Parijs is goed te combineren met je stedentrip. Vanaf Parijs gaat er een trein naar het attractiepark, die er ca. een uur over doet om Disneyland te bereiken. Wil je liever niet zoveel reizen en juist de meeste tijd door brengen in Disneyland? Kies een hotel rond het park zelf.

Kerst in Parijs: Relais Spa Val d'EuropeRelais Spa Val d’Europe is een modern hotel nabij Disneyland Parijs. Met de auto, het ov of de benenwagen ben je binnen no time in het pretpark en geniet je van de kerstparade. Een magische kerst is gegarandeerd!

Zie jij zo’n romantische kerst in Parijs wel zitten? Boek dan een van onze stedentrips naar Parijs of maak een keuze uit onze goedkope last minutes en geniet van de feestperiode in deze geweldige stad!

Fotografie: KeongDaGreat | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

1 thoughts on “Romantiek ten top: kerst in Parijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *