Last minute Parijs

Wil je een onverwacht weekendje weg of een romantische stedentrip? Boek een last minute Parijs. Paris is always a good idea én misschien ook wel één van onze favoriete last minute steden met dank aan de korte reistijd. Mis tijdens je eerste bezoek natuurlijk niet de Eiffeltoren, Notre-Dame, Champs-Élysées, het Louvre en de fijne ‘slenterwijk’ Montmartre.
Omdat Parijs altijd een goed idee is
De meest romantische stad van Europa
In no time op je vakantiebestemminfg
Last minute cultuur snuiven to the max

Haal alles uit een last minute in Parijs

Wil je een onverwacht weekendje weg of ben je toe aan een romantische stedentrip voor twee? Boek een last minute naar Parijs. Want, “Paris is always a good idea!”, zoals Audrey Hepburn ooit zei in een van haar films.

De Franse hoofdstad is de ideale last minute escape. Met de Thalys ben je in ruim 3 uur in hartje Parijs en ook met de auto of het vliegtuig is het prima te doen voor een stedentrip van vier dagen. Maar wat mag je nu niet missen tijdens een last minute in Parijs? We helpen je op weg!

De hoogtepunten die je niet mag missen

Ben je nog nooit in Parijs geweest, dan mag een aantal bezienswaardigheden zeker niet missen op jouw must see-lijst. Zo ben je zeker niet in Parijs geweest als je niet de Eiffeltoren op bent geweest. Dit immense bouwwerk is al sinds het begin van de 20e eeuw het symbool van de Franse stad.

Ook de bekende Mona Lisa in het Louvre is een must see tijdens een last minute in Parijs. En wat dacht je van een wandeling over de Champs-Élysées en een bezoek aan de Notre-Dame? In deze laatste kroonde Napoleon zichzelf tot keizer. Een ander bekend symbool van Parijs is de Arc de Triomphe.

Nog meer must do’s tijdens een last minute in Parijs

Mocht je denken dat dit alles was, dan zit je er goed naast. Want we hebben nog meer suggesties voor een geslaagde last minute in Parijs.

Slenter door de straatjes van de wijk Montmartre, waar de Sacré-Cœur dé bezienswaardigheid is en waar kunstenaars het straatbeeld bepalen. De Seine, die dwars door Parijs stroomt, nodigt uit tot een boottocht en voor de nodige cultuur ga je naar Centre Pompidou.

Ook bijzonder: breng een bezoek aan Karel Appel, Jim Morrison en Chopin. “Maar die zijn toch allemaal dood?” Ja. Ze liggen echter wel op dezelfde rustplaats; op de begraafplaats Père Lachaise. Samen met nog veel meer beroemde schrijvers, schilders en musici.

Winkelen? Ook dat kan prima tijdens een last minute in Parijs. Een van de bekendste winkelcentra is Galeries Lafayette. En voor windowshoppen ga je naar de zogenaamde Gouden Driehoek, die bestaat uit de Champs-Élysées, Avenue Montaigne en Avenue Georges V. Hier vind je luxe winkels van o.a. als Dior, Chanel, Gucci en Prada.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Al jaren vertrouwd!

Al jaren boeken wij onze vakanties bij De Vakantiediscounter. Omboeken,...

Lees verder