Last minute Wenen

Wil je er even een paar dagen tussenuit en heb je zin in een flinke dosis cultuur? Boek dan een last minute Wenen. Voor je het weet slenter je door deze prachtige stad, die met name voor liefhebbers van cultuur en historie een walhalla is. De stad dankt haar bekendheid echter aan de muzikale grootheden die er vandaan komen, zoals Mozart en Beethoven. Maar de stad heeft meer te bieden…
De charmante hoofdstad van Oostenrijk
Beklim de Stephandsdom
Dompel je onder in de wereld van Sissi
Struin door de Ringstraße

Haal alles uit een last minute in Wenen

Op zoek naar een stad die romantiek ademt? Wenen is een gedegen concurrent van de bekende liefdesstad Parijs. Het mag dan wel een stuk minder bekend zijn, het is zeker niet minder charmant. Naast de opera staat het o.a. bekend om Sissi, barokke bezienswaardigheden en opvallende gebouwen zoals het Hundertwasser Haus en de Stephansdom. Ga je mee voor een last minute naar Wenen?

Wenen werd al in de 1e eeuw na Chr. gesticht. Tegenwoordig is het de hoofdstad van Oostenrijk en vormt het tevens een eigen deelstaat. Tijdens een last minute in Wenen is er genoeg te zien. Diverse bouwstijlen komen terug, waaronder Venetiaans, Grieks en Dorisch.

Ontdek de wereld van Sissi

In de stad is een grote rol weggelegd voor Sissi. Ze trouwde in 1854 met kaiser Franz Joseph en kreeg daarbij de titel keizerin van Oostenrijk. Schloss Schönbrunn – dat tussen 1692 en 1713 is gebouwd in het westen van de stad – werd hun luxe zomerverblijf. Het is niet alleen dé must-see tijdens een last minute in Wenen, het is ook het belangrijkste cultuurerfgoed van Oostenrijk.

Schloss Schönbrunn bestaat uit meer dan 1.440 vertrekken met eromheen grote baroktuinen en binnenplaatsen met mooie fonteinen. Ben je daar zo ondergedompeld in de wereld van Sissi dat je meer wil weten over haar leven? Bezoek verderop in de Hofbürg – het bekende witte paleis – het Sissi Museum. Daar ligt ook de Spaanse rijschool, de oudste manage ter wereld waar bijzondere open trainingen en shows te zien zijn.

Meer must-sees tijdens een last minute in Wenen

Het Hundertwasser Haus is niet te missen in het straatbeeld van de Kegelgasse. Het is een opvallend wooncomplex met 52 appartementen die stuk voor stuk verschillen in bouw en kleur. Tijdens een last minute in Wenen raak je hier niet snel uitgekeken. Elke keer zie je weer een andere scheve muur of kleurrijke tegel. En komen er nu echt bomen uit de muur?

Het symbool van Wenen is de Stephansdom. Met 107 meter hoogte en 34 meter breedte is het de grootste van het land. Een van de bijhorende torens is zelfs 136 meter hoog. Warm de spieren even op en klim de 343 treden op voor een spetterend uitzicht. Het gotische bouwwerk heeft 13 bellen, kleurrijke dakpannen en een waardevolle inrichting. Boek een rondleiding tijdens een last minute in Wenen en kom er alles over te weten.

De bouw van de belangrijkste straat – de Ringstraße – duurde maar liefst een halve eeuw. Langs de kant zijn veel paleizen gebouwd die de rijkdom weerspiegelen. Tijdens een last minute in Wenen spot je ook o.a. de Ringtoren, de Weense Staatsopera en diverse musea, kerken en overheidsgebouwen.

Een van de mooiste parken van Wenen is Belvederepark. Het staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wandel door de barokke tuinen, langs de vijvers en watervallen, naar de twee zomerverblijven van Prins Eugene van Savoie. Dit zijn tegenwoordig musea met prachtige kunstexposities uit het verleden en heden. Ook de buitenkanten zijn het bekijken waard tijdens een last minute in Wenen.

Geen zin meer om te wandelen?

Onmisbaar tijdens een last minute in Wenen; een rondje in het reuzenrad. Vanaf 65 meter hoogte kun je uitkijken over de historische stad. Voor een extra romantische aanblik ga je richting het avonduur als de lampjes de straten verlicht zijn.

De metro is handig voor een last minute in Wenen. Meer van de stad zien onderweg? Maak een ritje met de koets of stap in een hop-on-hop-off-bus. Onderweg krijg je meer dan genoeg uitleg van de koetsier of gids.

Andere vakanties in Wenen

Meer last minute vakanties in Oostenrijk

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder