Praag bier spa

Badderen in een tonnetje van bier? Het kan in Praag!

Bierliefhebbers opgelet: in Praag heb je de mogelijkheid om te badderen in bier. En zo’n ontspannende activiteit kan je goed gebruiken na een dag slenteren langs alle bezienswaardigheden die de Tsjechische stad te bieden heeft!

Wie nog niet in Praag is geweest, moet de stad zeker bovenaan zijn of haar travel wishlist zetten. Verspreid door de stad vind je talloze bezienswaardigheden, zoals de Karelsbrug, het Wenceslausplein, de Praagse Burcht, de astronomische klok en Joodse begraafplaats. Wijk voor wijk kun je al deze bezienswaardigheden langs.

Maar na zo’n dag slenteren kan de vermoeidheid wel toeslaan. Dé oplossing is dan Prague Beer Spa Bernard, in hartje Praag. Hier kun je je letterlijk en figuurlijk onderdompelen in een wereld van bier. En dat klinkt misschien wat apart, maar heel gek is het niet. Al in de Middeleeuwen ontdekten mensen dat een bierbad een goede werking had op de gezondheid. Prague Beer Spa Bernard gooit daar nog een dosis gezelligheid bij!

Wat je kunt verwachten van Prague Beer Spa Bernard

Praag bier spaEen unieke belevenis voor bierliefhebbers, zonder twijfel! Een plek waar kwaliteit (en kleinschaligheid) boven kwantiteit zijn, maar waar je ook niet bang hoeft te zijn dat je bier tekort zult komen.

Bier dat overigens van een fijne Tsjechische kwaliteit is! Het Bernard-bier is ongepasteuriseerd en heeft een frisse en enigszins bittere nasmaak. Je mag daar onbeperkt van drinken tijdens je bezoek. Of jezelf mee overgieten. Of beiden.

Een duik in het bierbad

Jouw bezoek begint met een bierbad voor twee. Dit bierbad (dat overigens geen zuiver bier is en je ook echt niet kunt drinken) zorgt ervoor dat je poriën gezuiverd worden en dankzij o.a. het hoge gehalte aan vitamine B en actieve enzymen krijgen jouw huid en haar ook een flinke boost. Ook heeft het een positief effect op je zenuwgestel en bloedcirculatie.

Hierbij is wel van belang dat de temperatuur goed is, dat de ingrediënten (zoals hop, gist en malt) goed gedoseerd worden en dat je de juiste tijd in het bad doorbrengt. De medewerkers van Prague Beer Spa Bernard dragen hier zorg voor.

Het bad is overigens een soort fust waar je met zijn tweeën in kan zitten. Aan het bad zit een biertap vast. Dat betekent onbeperkt bier tappen tijdens jouw baddersessie. Hoeveel kan jij op in 20 minuten?

Houd er rekening mee dat de werking van het bier op jouw lichaam nog even doorgaat nadat je uit het bad komt. Douchen binnen 12 uur na het bad wordt voor het beste resultaat afgeraden.

Verleng jouw verblijf door na het bierbad plaats te nemen in de sauna. Je kunt er ook voor kiezen eerst even te gaan rusten. Op een bed van tarwe! Of vraag om een stukje huisgemaakt bierbrood.

Fijne hotels nabij Prague Beer Spa Bernard

Praag bier spa hotelsHelemaal zen van het bierdippen én misschien ook een biertje teveel genuttigd voor het innerlijk? Het is fijn als je na jouw relaxdagje direct naar jouw hotelkamer kan rollen. En dat kan zeker als je verblijft in één van deze hotels:

  • Na jouw bierspa-momentje kun je rollend naar jouw bed als je verblijft in Hotel Astoria. Het hotel beschikt over comfortabele kamers en een uitgebreid ontbijtbuffet!
  • Bij Best Western Plus Hotel Meteor Plaza kan je rekenen op persoonlijke, gastvrije service en een gemoedelijke sfeer. De ligging in het oude stadsdeel en nabij de biersauna maken het plaatje compleet.
  • Dichterbij dan Central Hotel Prague (200 m!) kan haast niet. Dit comfortabele hotel met dito kamers is een prima budgetkeuze. Houd je ook meer geld over om bier te drinken en te eten bij een van de vele restaurants die Praag herbergt.

Benieuwd geworden? Kijk snel op de officiële website van Prague Beer Spa Bernard.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *