Vliegen met Emirates

7 redenen om te vliegen met Emirates

Heb je nog nooit met Emirates gevlogen? Doen! Het is een extra ervaring bovenop je toch al ongetwijfeld geweldige vakantie. Een vlucht in één van hun A380’s is een belevenis waar je u tegen zegt!

Als je met ons naar Dubai vliegt, heb je meerdere opties. Transavia is het voordeligst, maar we hebben ook vluchten met het duurdere Emirates. Niet iedereen heeft dat geld er voor over, logisch. Ook ik was van mening dat een goedkopere vlucht meer dan prima is.

Maar eenmaal met Emirates gevlogen, wil je eigenlijk niet anders meer. Ik vloog in december naar Dubai voor dé VakantieDiscounter (heb je mijn avonturen al gelezen?) en maakte voor de eerste keer kennis met de luchtvaartmaatschappij. Het blijkt de meerprijs waard!

Over Emirates

Emirates, gehuisvest in Dubai, is niet bepaald een kleine luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij biedt vluchten aan naar meer dan 150 bestemmingen over de hele wereld en dit aantal wordt nog elke maand uitgebreid. Hun vloot bestaat uit meer dan 250 vliegtuigen, waarvan bijna 100 gigantische A380’s (waar ik mee mocht vliegen).

Hoogstaande service, fijne vliegherinneringen, goede maaltijden en uitgebreide entertainmentmogelijkheden kenmerken de maatschappij. Het is niet voor niets dat de maatschappij al meer dan 400 (!) awards wist te winnen.

1. Niet bijbetalen voor je ruimbagage

Het is een veelbesproken onderwerp onder reizigers, het feit dat ruimbagage (al sinds 2014) niet standaard meer inbegrepen is bij de prijs van je vlucht of reis. Sterker nog; als je vanuit Nederland met de grote en bekende Nederlandse maatschappijen vliegt, moet je in 99% van de gevallen bijbetalen voor je koffer. Dat is overigens wel de reden dat reizen met de dag goedkoper worden…

Emirates hanteert andere regels; ruimbagage is altijd bij de prijs inbegrepen. Afhankelijk van de reis die je boekt, kan dit oplopen tot 35 kilo. Erg handig als je naar Dubai vliegt, want winkelen kan hier als de beste.

2. Gratis WiFi

Vliegen met Emirates: wifiKan jij onmogelijk offline zijn en app je het liefst de hele dag door? Bij Emirates heb je WiFi aan boord. Elke passagier heeft 10 mb gratis tot zijn of haar beschikking en voor $ 1 koop je 500 mb bij.

Geen geld, maar verwacht geen mega-snelheid. Het uploaden van foto’s en films lukt vaker niet dan wel. Appen en mailen gaat echter wel veelal zonder struggles. De snelheid hangt samen met het aantal passagiers dat gebruik maakt van het netwerk.

Maar hoe tof dat je gewoon iemand kunt appen met de tekst ‘Hallo vanaf 10.000 km hoogte’. Of dat je er eindelijk aan toe komt om lange en ingewikkelde mails weg te werken.

3. De hele vlucht films kijken

Mocht je juist graag een keer offline willen zijn dan hoef je je nog niet te vervelen; er is een hele videotheek aan boord. Via het ICE-systeem (information, communication, entertainment) zijn er 566 films én 331 tv-kanalen binnen handbereik.

Ik had nog braaf wat films en series op mijn telefoon gezet met de nieuwe downloadfunctie van Netflix, maar dat was dus niet nodig. Houd er wel rekening mee dat slechts een deel van deze films beschikbaar is met Nederlandse ondertiteling.

4. Het personeel is van alle markten thuis

Vliegen met Emirates: stewardessenDubai is een internationaal (of eigenlijk mondiaal) bedrijf en dat zie je in alles terug. Zo ook in de stewards en stewardessen. Deze komen uit alle hoeken van de wereld en je kan altijd wel bij iemand terecht in je eigen taal.

Al het personeel draagt een naambordje én een bordje met de nationaliteit. Dan zie je meteen waar je terecht kunt! Als je de Engelse taal spreekt, staat iedereen overigens tot je beschikking.

Oh, en het lijkt wel of ze ook op hun vriendelijkheid worden aangenomen; zelden zulke aardige, geduldige en vrolijke stewards en stewardessen meegemaakt.

5. Gratis eten

Nog zo’n ergernis op goedkopere vluchten; maaltijden en drankjes die altijd tegen betaling én dan ook nog eens flink aan de prijs zijn, om nog maar niet over de kwaliteit te spreken. Tijdens een vlucht met Emirates kan jouw portemonnee in je handbagage blijven (tenzij je taxfree wilt shoppen).

Maaltijden (driegangen is niet ongebruikelijk) zijn bij de prijs inbegrepen en je hebt veelal de keuze uit meerdere hoofdgerechten. Vooraf kan je zelfs een vegetarische maaltijd aanvragen. Geen flauwe liflafjes, maar goede maaltijden. Wat dacht je van een lekker stukje lam?

Ook drinken is bij de prijs inbegrepen; vraag gerust een flesje wijn, ook op het moment dat ze niet met een drankronde bezig zijn. En geniet van het ijs dat tijdens de vlucht wordt uitgedeeld. Soms is het heel fijn om jezelf helemaal in de watten te laten leggen!

6. Geniet extra dankzij de on board camera’s

Leuk: aan de buitenkant van de A380 zijn camera’s bevestigd. Tijdens het opstijgen kan je meekijken vanaf de neus, de staart of de bodem. Zo wordt stijgen en landen nog leuker! (en kom je er achter hoe saai het uitzicht van de piloot voor het grootste deel van de vlucht is)

7. Meer beenruimte

Wil je bij de Nederlandse maatschappijen een beetje extra beenruimte hebben, dan kom je al vaak op extra kosten uit. Voor een stoel in comfort class of bij de nooduitgang, waar je aanzienlijk meer beenruimte hebt. Bij Emirates is upgraden niet per se nodig; je hebt standaard een flink aantal centimeters meer tussen jouw stoel en die van je voorganger. En dat is erg welkom als je 6 tot 7 uur in het vliegtuig zit.

Mocht ik weer teruggaan naar Dubai dan kies ik zonder twijfel voor een Emirates-vlucht. Wat jij? Bekijk ons Dubai-aanbod en beslis zelf.

Fotografie: Sorbis | Shutterstock, Inc.

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

2 reacties op “7 redenen om te vliegen met Emirates

 1. bedankt voor deze informatie
  ik vlieg 10 september naar Bali eerste maal met de Emirate
  ben 80 jaar en je blog heeft me gerust gesteld

 2. Leuke en goede informatie. Ik heb zelf diverse keren met de Emirates gevlogen. AMS-DUB-CGK en ook DUS-DUB-CGK. Ik heb altijd goede ervaringen gehad. Soms wel en soms niet het voordeel van een Blue kaart. De ene keer heb je wel het privilege om eerder in te stappen en de andere keer niet. Hangt echt af van degene die bij de boarding gate staat.
  Wat ik nu wel jammer vind is dat je als Blue member ook voor een stoel moet betalen. Eind 2016 was dat nog niet en kon ik na ontvangst van de E-ticket direct al stoelen blokken. Nu moet je er ruim voor betalen. Echt een minpunt. Ik vlieg straks weer op 31/12/2018 14:45 uur. Dus straks op 29/12/2018 (ook om 14:45u) direct online inchecken ennnnnnn……………..stoel reserveren. Ik zit het liefs in de middenrij en wel een aisle seat !!!!! Op hoop van zegen dat ik toch nog ergens voorin kan zitten.
  Ik zie er weer naar uit om met de Emirates te vliegen; volgens mij alweer de 8ste keer.
  Straks met oud en nieuw weer in de lucht. Ik vind de A380 werkelijk een fijn vliegtuig. Ik zeg altijd “economy class met een vleugje business class” . De stoelen zijn werkelijk comfortabel en ruime beenruimte. Van Dubai naar Jakarta is het iets minder, maar toch vind ik de beenruimte goed; ik ben slechts 1.80m lang. m.vr.gr.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *