Redenen vakantie Canarische Eilanden

Canarische Eilanden: 7 redenen waarom dit onze populairste bestemming is

Griekenland en Turkije komen op een mooie tweede plek, maar Spanje blijkt ook dit jaar weer de all time favourite. En dan in het bijzonder de Canarische Eilanden. Ruim 45% van alle Spanje-gangers gaat naar de Canarische Eilanden. En dat is niet zonder reden!

1. All year round zon

De Canarische Eilanden zijn hot. Letterlijk en figuurlijk! Met dank aan de ligging richting de evenaar, en dus een stuk zuidelijker dan de meeste Europese bestemmingen, kun je hier het hele jaar rekenen op mooi weer. Zelfs in november is een bikini hier geen overbodige luxe.

2. Walhalla voor natuurliefhebbers

Redenen vakantie Canarische Eilanden: natuurDe diversiteit van de verschillende eilanden is geweldig. Zeker op het gebied van natuur. Op Gran Canaria heb je de mogelijkheid om door oneindige duinen te lopen. Je hebt haast het gevoel dat je in de Sahara loopt!

Lanzarote heeft door haar enorme vulkanische verleden een bijzonder maanlandschap en Fuerteventura herbergt bijzondere woestlijnlandschappen. La Palma is het meest groene eiland en een aanrader voor wandelaars. Onderweg kom je bananenplantages en drakenbloedbomen tegen.

Kortom: elk Canarisch eiland heeft wel een reden om deze als natuurliefhebber te bezoeken. Het is aan jou om te kijken welke het best bij je past!

3. Betaalbare winterzon

Denk je bij winterzon aan verre bestemmingen als Curaçao, Thailand, Bali en Orlando? Grote kans dat je meteen pijn aan je spaarrekening voelt. Voor de Canarische Eilanden geldt dit niet. Voor een mooi bedrag zit je in de winter op een zonnig eiland aan een cocktailtje!

4. Onbeperkt tapas eten

Vakantie & lekker eten gaan hand en hand als je het ons vraagt! Zeker als je in Spanje verblijft, want tapas are the best! Op Gran Canaria zijn deze er in overvloed. Én dan hebben ze ook nog eens lokale specialiteiten voor je in petto.

Bestel bijvoorbeeld papas con mojo; aardappeltjes met een sausje. Het bekendste sausje is de groene variant (verde), maar schroom ook niet om mojo picón te bestellen. Deze pikantere variant is goddelijk. Als bijgerecht zijn pimiento de padrón (pepers gebakken in olijfolie en zeezout) een aanrader en een vers visje hoort er natuurlijk ook bij. Pescado a la plancha (geroosterde vis) bij voorkeur!

5. Luilekkerland voor strandliefhebbers

Redenen vakantie Canarische eilanden: strandenDie bikini of zwembroek stop je natuurlijk niet voor niets in je koffers, op naar het strand! En je vindt heel wat mooie stranden op de Canarische Eilanden. En geen één oogt hetzelfde.

Door de vulkanische achtergrond kent de Spaanse eilandengroep enorm veel zwarte lava-stranden, maar ook aan witte stranden geen gebrek.

Op Gran Canaria vind je bijvoorbeeld een 12 km lang zandstrand bij Playa del Inglés en op Lanzarote is Playa de Papagayo een aanrader.

Check snel de mooiste stranden op Lanzarote of Tenerife. We schreven hier eerder namelijk uitgebreid over.

6. Het is een belastingparadijs

Waar wij op luxe goederen maar liefst 21% belasting betalen, kennen de Canarische Eilanden een veel lager tarief; slechts 7%. Dat betekent dat je hier in veel gevallen veel voordeliger kunt shoppen dan in Nederland (en de rest van Europa). Meer voor minder, wie wil dat nu niet?

7. Openlucht markten

Redenen vakantie Canarische Eilanden: marktenOver winkelen gesproken; als we ergens dol op zijn, dan zijn het openluchtmarkten. En die vind je in overvloed op de Canarische Eilanden. Op deze markten koop je lokale specialiteiten, handgemaakte souvenirs of – in sommige gevallen – zelfs antiek of leuke tweedehands waren. En al wil je er niets kopen; het slenteren over de markten, veelal in oude dorpjes, is een belevenis an sich. Tijd om een paar markten op een rij te zetten:

  • Op zondag kun je op Lanzarote de markt in Teguise (niet te verwarren met Costa Teguise) bezoeken. In de smalle straatjes staan honderden kraampjes. Het mooie middelpunt is de witte kerk!
  • Ben je op Tenerife? Bezoek op zaterdag of zondag de markt van Tegueste. Een stuk kleiner dan die van Teguise, maar qua kwaliteit is het wel een topper.
  • In het bedevaartsoord Teror op Gran Canaria vind je één van de oudste markten van de Canarische Eilanden. Er staan elke dag wel wat kraampjes, maar op zondag is het met zo’n 140 kraampjes echt feest! En de lokale taarten zijn goddelijk, die moet je zeker proeven.
  • In La Oliva, in het noorden van Fuerteventura, vindt elke dinsdag- en donderdagochtend een markt plaats. Koop handgemaakte kunstwerken, olieschilderijen van het fantastische landschap of lokale specialiteiten.

Wat zijn voor jou de belangrijkste redenen om een vakantie naar de Canarische Eilanden te boeken?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

4 thoughts on “Canarische Eilanden: 7 redenen waarom dit onze populairste bestemming is

  1. ik wil met 2 personen weg naar playa del ingles voor 4 tot 6 weken en wil verterkken tussen 5 en 10 januari 2019 graag wat aanbiedingen met vr.gr. Bas van Schie

  2. hoi, wij willen graag een weekje weg van 26/12/2018, een all inc reisje, op playa del ingles, we vertrekken vanuit chaleroi, of zaventem, aanbiedingen, niet te duur aub.MVG Rudy

    1. Beste Rudy,

      Ik heb een lijst van reizen gemaakt die aan jouw vraag voldoen:

      • Vertrek 26 december (en max. 2 dagen eerder of later
      • 6 tot 10 dagen
      • O.b.v. all inclusive
      • Gesorteerd op prijs, de goedkoopste staat bovenaan

      Houd er rekening mee dat het een erg populaire periode is en veel al vol zit. Ook is het niet de goedkoopste periode zo rond de feestdagen.

      Groet,
      Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *