Praktische tips Mauritius

Goed voorbereid op pad! Praktische tips voor een vakantie op Mauritius

Mauritius, een droombestemming pur sang. En dan ook nog eentje waar van alles te doen is en te zien valt. Maar voor je je daarin verdiept, is het eerst handig om wat praktische informatie te vergaren. Met deze tips ga goed voorbereid op reis!

Je maakt het zo duur als je zelf wilt

Een vakantie naar Mauritius is een aanslag op jouw spaarpotje, we know! Maar laten we het allereerst even in perspectief plaatsen. Mauritius ligt niet om de hoek en de vlucht die ermee gepaard gaat, is helaas niet goedkoop.

Zou je een los ticket kopen, dan ben je ca. € 850,- kwijt voor een rechtstreekse vlucht. En dan komt nog de zoektocht naar een fijn hotel. Dat los boeken is allerminst goedkoop. Beter kijk je naar een volledig verzorgde pakketreis. Juist, zoals wij deze aanbieden.

Eén van onze voordeligste opties is Be Cosy Aparthotel. Met een beetje mazzel scoor je in het laagseizoen een 9-daagse trip voor nog geen € 900,-. Zet dat eens af tegen de prijs van een los vliegticket en de keuze is snel gemaakt. Je verblijft dan wel o.b.v. logies en ontbijt. Gooi er ca, € 400,- bovenop en er zijn al diverse all inclusive hotels te vinden. De investering waard!

All inclusive is de beste keuze

Praktische tips Mauritius: all inclusiveAls we het dan toch over all inclusive hebben; ook als je hier geen fan van bent, raden we dit aan op Mauritius. Waarom? Vergelijk Mauritius niet met Europese strandbestemmingen, waar je een ruime keuze hebt aan hotels.

Op wat strandtentjes en restaurantjes in het noordelijk gelegen Grand Baie na, is het aanbod aan restaurants niet erg groot. Lokale eetkraampjes overigens wel. De restaurants die er wél zijn, behoren vaak tot de grote all inclusive hotels. Waar je niet altijd zomaar kunt eten óf de hoofdprijs betaalt.

Beter kies je voor een all inclusive hotel en kies je ervoor af en toe – tijdens een dagtripje – ergens te gaan lunchen. Zo krijg je toch wat mee van de lokale keuken!

In het zuiden van Mauritius, nabij Riu Creole en Riu Le Morne, vind je Wapalapam Island Eatery. Stel je menu bij voorkeur samen met chicken wings als voorgerecht en verse dorade als hoofdgerecht. Een frozen mojito maakt het geheel af!

Slowdown in het verkeer

Praktische tips Mauritius: verkeerOp Mauritius is een ruim aanbod aan excursies, maar je kunt er ook – en dat is onze favoriet! – voor kiezen om het eiland per huurauto te ontdekken. Er zijn dan wel wat dingen om rekening mee te houden. Niet in de laatste plaats dat men er bijvoorbeeld links rijdt.

En erg veel haast heeft men doorgaans ook niet. Mauritius bestaat voornamelijk uit 40 en 60 km wegen. Bijna altijd ook nog eens eenbaanswegen. Als je dan een vrachtwagen voor je hebt die je niet in kunt halen, kan een ritje opeens best lang duren. Neem dus ruimschoots de tijd voor jouw tripjes.

Ook op de navigatie kan je je wat dat betreft niet blindstaren. Maps.me is de ideale offline navigatie; vooraf een kaart downloaden en gaan! Maar de tijdsinschatting is allesbehalve correct doordat deze geen rekening houdt met lokale snelheden en opstoppingen. Beter kijk je voor vertrek – als je nog WiFi hebt – naar de inschatting van Google Maps. En daar gooi je dan voor de zekerheid nog een marge van 20% bovenop. Better safe than sorry!

Kies bewust waar je verblijft

Mauritius mag dan slechts een oppervlakte van 2.000 km², met bovenstaande informatie snap je dat je niet ‘even’ van de ene naar de andere kant rijdt. Het is daarom noodzaak goed af te wegen waar je wilt verblijven.

Ga je voor de mooiste stranden? Dan is het noorden de juiste keuze voor je. Voor watersporten en prachtige natuur ben je in het zuiden weer aan het goede adres. Om maar twee verschillen aan te geven…

Wil je het noorden en het zuiden met elkaar vergelijken? Lees ons eerdere artikel over het zonnige zuiden en het strandrijke noorden van Mauritius.

De beste reistijd voor Mauritius

Praktische tips Mauritius: reistijdMauritius ligt op het zuidelijk halfrond en kent daarmee andere seizoenen dan wij; zij vieren de zomer van december t/m maart, terwijl het dan bij ons juist winter is. Gek genoeg kennen ze geen typische zomer; er is dan weliswaar meer zon, maar ook meer regen. De zogenaamde regentijd.

Gemiddeld valt er dan zo’n 200 mm regen per maand en door plaatselijke buitjes kan dit per deel van het eiland enorm verschillen. In de regel valt er meer regen in het binnenland en aan de oostkust. Of het de hele dag regent? Dat komt zelden voor. Sterker nog; het regent ook zelden op het hele eiland. Gewoon even ‘vluchten’ naar een ander deel voor een dagtripje.

De droge maanden zijn van april t/m november, met als hoogtepunt (of moeten we zeggen droogtepunt) september en oktober. Je kunt dan – naast weinig regen – rekenen op gemiddelde dagtemperaturen van 25 tot 28 °C. In de natte zomermaanden kan dit trouwens stijgen tot 30-31 °C. Reken dan wel op een hogere luchtvochtigheid!

Nog een verschil; in de Mauritiaanse zomer geniet je van ca. 8-9 uur zon per dag, in de droge winterperiode is dit slechts 7-8 uur. Maar laten we wel wezen; bovenstaande temperaturen in acht nemend is zo’n wolkje op zijn tijd echt geen straf!

Zo… tijd om jouw keuzes te maken; winter of zomer, noorden of zuiden? Op naar Mauritius!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

2 thoughts on “Goed voorbereid op pad! Praktische tips voor een vakantie op Mauritius

  1. Beste,
    Graag zou ik wat meer info willen verkrijgen van deze bestemming?
    We dachten volgens jaar met de kids er naartoe te gaan.

    Groeten

    Evi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *