Mooiste badplaatsen Mauritius

Waar verblijf jij? De mooiste badplaatsen op Mauritius

Wegdromen, dat is een bestemming als Mauritius! Maar dat hoeft echt niet alleen bij wegdromen te blijven; het wordt steeds betaalbaarder. En dan vind je op het tropische eiland ook nog eens heel fijne en paradijselijke badplaatsen. We zetten de mooiste badplaatsen op Mauritius voor je op een rij. Waar verblijf jij?

Trou aux Biches

Word wakker met een zacht briesje van de oceaan en maak je op voor een dag vol strand, water en zon! Trou aux Biches is een baai en een gelijknamige badplaats in het noordwesten van Mauritius.

Het is zo’n badplaats waarbij het woord bounty niet misstaat. De stranden zijn er witter dan wit, palmbomen lijken nog mooier dan anders en aan de stranden liggen hotels waar je van denkt dat je de Staatsloterij er voor moet winnen. Dat valt overigens best mee! Neem plaats op het 2 km lange zandstrand, bestel een verfrissend drankje of een flinke dosis exotisch fruit, ga snorkelen bij de koraalriffen voor de kust…

En voor wie wat cultuur wilt; op slechts 5 minuten rijden ligt de prachtige tempel Maheswarnath. En de levendige plaats Grand Baie ligt op ca. 10 minuten rijden. Het is nauwelijks voor te stellen dat dit enkele tientallen jaren geleden nog maar een klein vissersdorpje was.

Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa, MauritiusDirect aan het strand vind je het ultra-luxe Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa. Het eco-vriendelijke resort biedt o.a. van kamers in de tropische tuin, meerdere restaurants en talloze sportfaciliteiten.
Mooiste badplaatsen Mauritius: Trou Aux Biches
Trou aux Biches is dankzij het hoge bountygehalte een van de mooiste badplaatsen op Mauritius

Flic en Flac

Net zo paradijselijk als Trou au Biches als je kijkt naar het strand en toch weet Flic en Flac zich te onderscheiden. Dit strand is namelijk vooral erg populair onder locals.

In het weekend is het hier dan ook een smeltkroes aan culturen. Aan de rand van het strand worden eetkraampjes opgezet, de boxen gaan op volume 10 met vrolijke muziek en de bevolking verzamelt zich om gezamenlijk te eten. Een unieke ervaring!

Tel daarbij niet alleen het witte strand op, maar ook de vele duikmogelijkheden en opties voor dagtripjes en het droomplaatje is compleet. Ga bijvoorbeeld een dagje crossen op een jeep in het Yemen reservaat of dobber in één van de canyons in de omgeving. En golfers? Die kunnen in de omgeving prima een balletje slaan.

Mooiste badplaatsen Mauritius: Flic en Flac, Hilton Mauritius Resort & SpaIn stijl verblijven en genieten van op-en-top luxe? Hilton Mauritius Resort & Spa ligt in een tropische tuin met meerdere zwembaden (waaronder een infinity pool) en het strand voor de deur. Extra ontspanning vind je in het wellnesscentrum.
Mooiste badplaatsen Mauritius: Flic en Flac
Ontspannen vanaf je ligbedje? Check het strand in de badplaats Flic en Flac

Grand Baie

We stipten hem hierboven al even aan; Grand Baie. Deze plaats in het noorden van Mauritius is van een klein vissersdorpje tot het kloppende hart van Mauritius uitgegroeid.

Je vindt er een brede verzameling aan winkeltjes, kraampjes, restaurants, bars en cafés. Cultuurliefhebbers kunnen o.a. een bezoekje brengen aan de tempel Tamil Surya Oudaya Sangam of de Grand Baie Bazaar.

Even nietsdoen? In de grote baai – die in de 17e eeuw de ‘Bogt zonder Eynt’ werd genoemd – van Grand Baie vind je prachtige stranden waar je aan een tintje kan werken. Actievelingen kunnen gebruik maken van het brede aanbod aan watersporten of een dagtocht maken naar twee eilandjes voor de kust. Ile Plate is populair onder duikers en snorkelaars.

Mooiste badplaatsen Mauritius: Grand Baie, Mauricia BeachcomberMet het hele gezin genieten van de prachtige stranden van Mauritius en de levendigheid van Grand Baie? Verblijf in Mauricia Beachcomber. Kinderen vermaken zich in de miniclub terwijl volwassenen aan het zwembad neerstrijken.
Mooiste badplaatsen Mauritius: Grand Baie
Aan strand geen gebrek in de badplaats Grand Baie

Le Morne

Le Morne onderscheidt zich écht van bovenste badplaatsen; de meest zuidwestelijke badplaats van Mauritius wordt omgeven door een helderblauwe lagune én de 556 meter hoge berg die eveneens Le Morne heet.

Wissel aan het strand liggen – want die zijn hier net zo paradijselijk als in de andere badplaatsen – af met het beklimmen van de berg. Je hebt vanaf boven een geweldig zicht over de lagune en de oceaan. Waarbij je je zult verbazen over hoe fel het tropische groen zich afsteekt tegen het water en de lucht.

En je kunt een duik in de geschiedenis nemen. Het schiereiland waar Le Morne op ligt was in de 19e eeuw een toevluchtsoord voor gevluchte slaven. Na de afschaffing van de slavernij reisde een politie-expeditie naar het eiland om het goede nieuws te vertellen. Niet alle slaven begrepen de boodschap; ze sprongen van de rotsen af, hun dood tegemoet. Vanwege deze geschiedenis staat het in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

JW Marriott Mauritius ResortBij JW Marriott Mauritius Resort verblijf je in een luxe suite en geniet je van enorm veel faciliteiten. Je kunt rekenen op meerdere zwembaden, diverse eetgelegenheid en talloze (water)sporten. Laatste pluspunt: vanuit je suite wandel je in no time naar het strand.
Mooiste badplaatsen Mauritius: Le Morne
Le Morne is een bijzondere badplaats op Mauritius; het staat bekend om de ‘onderwaterwaterval’

Nog meer fijne badplaatsen op Mauritius

  • Aan de oostkust vind je het paradijselijke luxe-oord Belle Mare. Paradijselijke stranden, geweldige duikmogelijkheden en luxe hotels kenmerken jouw vakantie in deze badplaats op Mauritius.
  • Mont Choisy ligt eigenlijk in het verlengde van het eerdergenoemde Trou aux Biches. Het is er iets rustiger, met hier en daar wat winkels en restaurants en vooral veel groen.’
  • In het noorden van het eiland vind je Cap Malheureux. In het van oorsprong vissersdorpje vind je prachtige stranden en een schattig kapelletje aan het water.

In welk van deze badplaatsen op Mauritius strijk jij graag neer op een hagelwit zandstrand?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *