Populaire eilanden Instagram

Even wegdromen? Dit zijn de populairste eilanden op Instagram

Wegdromen bij mooie plaatjes helpt ons door deze tijden heen én Instagram is dan echt wel the place to be. Vooral als je houdt van mooie eilanden!

Voor die hard-reiziger als wij is het elke dag nog slikken bij het zien van het nieuws. Geen vliegtuig vliegt meer over onze thuiswerkplekken en de ene na de andere reis moeten we annuleren. We nemen dus bewust – anders wordt het wel heel depressief – af en toe een moment om weg te dromen.

De website Tourlane deed recent onderzoek naar de meest populaire eilanden op Instagram. Stuk voor stuk pareltjes. En wij delen ze maar al te graag met je!

1. Bali

Populaire eilanden Instagram: UbudHet eiland waarvan de meeste foto’s op Instagram worden geplaatst? Bali staat met stip op nummer 1! Er zijn meer dan 600 miljoen foto’s met #bali te vinden op het sociale medium. De meest populaire hotspots?

 • De omgeving van Ubud wordt gekenmerkt door prachtige rijstvelden; groener dan dit krijg je vakantiefoto’s niet. Wist je trouwens dat je geweldige hotels in Ubud hebt? Vanuit de infinity zwembaden kijk je zo uit over diezelfde rijstvelden.
 • Strand, strand & nog eens strand; dat is ook wat je ziet als je zoekt op #bali. Niet verrassend, want het eiland herbergt flink wat prachtige stranden. Check snel onze favorieten.
 • Ook zo’n fijne en populaire plek; de kliffen bij Nusa Penida. Dit eilandje wordt omgeven door prachtig zand, helderblauw water én dus die bijzondere kliffen. Pas wel op waar je staat voor die ene selfie; je zal niet de laatste zijn die overmoedig raakt en hier naar beneden valt…

Ibiza

Populaire eilanden Instagram: IbizaZodra vliegen weer mogelijk is, boeken we graag een retourtje naar Ibiza. Want van dit Spaanse eiland kun je nooit genoeg krijgen. Dat is niet alleen onze mening blijkt; op Instagram zijn maar liefst 16 miljoen foto’s met #ibiza geplaatst. Welke plekken er daarbij uitspringen?

 • Niet verrassend; Es Vedra is populair op Instagram. Het eilandje (of eigenlijk meer een rots van 400 m hoog) ligt voor de kust bij Cala d’Hort en wordt gezien als de plek waar Ibiza haar magie aan ontleent. Waardoor dit komt? Het eiland straalt een enorm magnetisch veld uit; het is een van meest magnetische krachtvelden op aarde. Kompassen raken ervan in de war en dit lijkt ook voor sommige bezoekers te gelden.
 • Dalt Vila is een must-see op Instagram en zeker ook in het echt. Het historische centrum van de hoofdstad is de best bewaarde vesting van het Middellandse Zeegebied. En dat niet alleen; het herbergt charmante straatjes met dito gebouwen. Een lust voor het oog!
 • Wie naar Ibiza komt, komt ook om te relaxen. Dat kan in een van de vele hotels. En pik je een van deze luxe hotels op Ibiza dan plaats je vast net zulke mooie zwembadfoto’s als diegene die jou voorgingen op Instagram.

Sicilië

Italië heeft een flinke klap gehad door het coronavirus. Niemand kan in de toekomst kijken, wij ook niet. Toch hopen we dat het Zuid-Europese weer net zo populair wordt bij onze vakantiegangers. Want o.a. Sicilië is een plaatje!

Populaire eilanden Instagram: PalermoEr zijn niet zonder reden bijna 13 miljoen foto’s van het eiland op Instagram geplaatst. Welke spots daarbij niet gemist mogen worden?

 • De hoofdstad Palermo is een aaneenschakeling van prachtige, historische gebouwen. Vooral aan de diverse piazza’s. Droom op Instagram o.a. weg bij Piazza Verdi en het operagebouw of waan je virtueel aan de voet van de Kathedraal van Palermo.
 • De bekendste bezienswaardigheid van Sicilië is de vulkaan de Etna, welke je voor een groot deel kunt beklimmen. Op Instagram een kijkje nemen bij de Etna? Geen probleem, er zijn genoeg foto’s te maken. En dat is meteen ook een stuk minder intensief dan een echte wandeling.
 • We vinden het zelf één van de charmantste stadjes van het eiland en zijn dan ook niet verbaasd dat we hem veel terugzien op Instagram; Cefalù. Dit van oudsher vissersdorpje herbergt een rijke historie en een pittoresk haventje.

Nog meer populaire eilanden op Instagram

Of er meer eilanden zijn waar je bij weg kunt dromen op Instagram? Zeker! Ook onderstaande eilanden scoorden hoog volgens het onderzoek van Tourlane.

 • Het fijne aan Mallorca? De korte vliegafstand vanaf Nederland. En na een bezoek aan het eiland staat jouw filmrol vol met dezelfde plaatjes als die je veelal op Instagram tegenkomt; het prachtige oude centrum van Palma de Mallorca, het charmante dorpje Valldemossa en stranden om bij weg te dromen.
 • Kijk jij wel uit naar een tripje in het najaar, wanneer hopelijk het coronavirus onder controle is en we weer kunnen reizen? Dan is het Instagramwaardige Tenerife een aanrader. Het Canarische eiland is gezegend met een vulkanische herkomst, prachtige stranden en dito natuurgebieden.
 • Santorini wordt gekenmerkt door witte kerkjes met blauwe koepeltjes. Blauw vind je ook terug in het heldere water en de vele details in de hoofdstad Fira. Voor huisjes in pasteltinten ga je naar het stadje Oia. Zoek eens op #santorini op Instagram en het zal je niet langer verbazen dat het kleurrijk is!
 • Kreta is ook al zo’n fotogenieke Griekse bestemming. En bovenal een heel veelzijdige. Wie zoekt op #kreta komt oog in oog te staan met o.a. de Venetiaanse haven van Rethymnon, de opgravingen van Knossos, de natuurpracht in de Samariakloof en wonderschone stranden.
Wil je graag en veel wegdromen op Instagram? Volg dan zeker ook ons account.

Bij welke eilanden droom jij graag weg op Instagram?

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *