De leukste Instagram-accounts voor reizigers

Reis virtueel de wereld over! De leukste Instagram-accounts vol reisfoto’s

Onlangs hielden wij een onderzoek onder ruim 2.000 van onze vakantiegangers. Wat blijkt? Bij het kiezen van een volgende vakantiebestemming wordt er meer waarde gehecht aan foto’s en verhalen op social media dan ervaringen van vrienden en familie. Geldt dit ook voor jou? Dan word jij vast blij van het lijstje met toffe reis-accounts op Instagram dat we voor je hebben geselecteerd.

Instagram accounts reizenSchrijven over reizen; ik doe het hier elke dag met liefde. Een tweede liefde heb ik voor Instagram. Het is de plek waar ik mensen aansteek met mijn reisvirus én waar ik inspiratie op doe voor mijn volgende vakantie.

Ja, ons onderzoek sluit helemaal aan bij mijn eigen voorkeur. Ook ik laat mij meer inspireren door foto’s en verhalen op social media dan ervaringen van vrienden of familie. Ik gluur graag mee bij anderen om te zien op welke plekken zij allemaal komen. Mijn budget is helaas niet zo eindeloos dat ik al deze reizen zelf kan maken…

Buiten dat; als ik een nieuwe bestemming op de planning heb staan, is Instagram voor mij de plek om aan mijn volgers om tips te vragen én om door middel van hashtags en locaties de leukste hotspots en meest fotogenieke plekjes te vinden.

Herken jij jezelf hierin? En volg je graag nieuwe Instagram accounts? Lees dan snel verder, want ik maakte een persoonlijk favorietenlijstje van Nederlandse Instagrammers voor een flinke dosis reisinspiratie.

Favoriete Nederlandse Instagrammers

  • Als ik van één Instagram-account blij word dan is het wel die van Laura Coolen, ofwel What About Her. Laura is reisblogger én dagdromer van beroep. Ze neemt je mee naar exotische oorden, maakt je jaloers met vrolijke en zonnige plaatjes én geeft je inspiratie voor je volgende vakantie.
  • Roxanne & Maartje, een dolverliefd koppel uit Nederland, reizen samen de wereld over en delen hun vooral kleurrijke plaatjes via hun gezamenlijke account, Once Upon A Journey.
  • Marieke, a.k.a. Trvlmrk, is een reizende blogger en Instagrammer in hart en nieren. Ze heeft inmiddels meer dan 70 landen bezocht en daar worden steeds weer nieuwe bestemmingen aan toegevoegd. Haar op die reizen volgen, is zeker geen straf!
  • Ik volg Karlijn, beter bekend als Karlijn Travels, al sinds haar wereldreis in 2015. Haar kleurrijke plaatjes – zoals ik ze zelf ook graag zie – vrolijken mijn timeline keer op keer op.
  • Voor actieve vakantiegangers is het account van Antonette Spaan, We12Travel, een aanrader. Lange wandelingen, hikes met geweldige vergezichten, prachtige natuur… het komt allemaal voorbij als je haar volgt.
  • Wie – net als ik – niet vies is van een beetje luxe op vakantie doet er goed aan om In het Vliegtuig te volgen. Denise, het gezicht achter dit account, komt op de meest decadente bestemmingen en in de meest luxueuze hotels.
  • Wat ik zo leuk vind aan Lieke van Little Wanderbook? Ze heeft echt een eigen stijl! Ze kan je inspireren met verre bestemmingen, maar neemt je ook mee naar bijvoorbeeld Amsterdam en Parijs. Voor niet alle bestemmingen blijft het dan bij alleen wegdromen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Roxanne ♡ Maartje 🏳️‍🌈 Travel (@onceuponajrny) op

De beste #hashtags om te volgen

Hoewel ik het volgen van Nederlandse reis-Instagrammers het allerleukste vind, ben ik ook fan van hashtags. Niet alleen om te gebruiken bij eigen foto’s en zo meer volgers te krijgen, maar óók om zelf meer inspiratie op te doen. Hashtags die bij mij favoriet zijn?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Streets of Athens 🇬🇷 (@streetsofgreece) op

Wat er nog meer uit ons onderzoek kwam

Ervaringen van vrienden en familie zijn dus minder van belang dan foto’s en verhalen op social media. Maar wat weegt er nog meer mee bij het kiezen van een volgende vakantiebestemming?

Weer is de belangrijkste factor en op een tweede plaats komt de prijs. In dat laatste geval zit je bij ons sowieso goed; wij vergelijken alle grote aanbieders en serveren jou de goedkoopste optie. Ideaal!

En ons account volgen op Instagram is trouwens ook ideaal. Niet alleen geven we je heel veel inspiratie, we trakteren je ook nog eens op de beste deals. Zien we je op Instagram?

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

1 reactie op “Reis virtueel de wereld over! De leukste Instagram-accounts vol reisfoto’s

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *