Zlatni Rat Kroatië: mooiste strand

Zlatni Rat, het mooiste strand van Kroatië

Het aantal kilometers strand in Kroatië? We wagen ons er niet eens aan om het te tellen; het zijn er eindeloos veel door de vele eilanden en de ligging aan de Adriatische Zee. Wat we wel durven te zeggen, is wat het mooiste strand is van Kroatië. Dat is namelijk zonder twijfel Zlatni Rat.

Met in de zomer 9 tot 12 uur zon per dag en temperaturen die zo rond de 30 °C schommelen, is Kroatië niet zonder reden een steeds populairder wordende bestemming. Steeds meer Nederlanders weten de weg te vinden naar o.a. de badplaatsen Porec, Umag en Rovinj. En laten we het eiland Brac ook niet vergeten. Hier vind je namelijk het mooiste strand van Kroatië, Zlatni Rat! (meer…)

Lees meer

Bezienswaardigheden Istrië

Roadtripping! De must-see bezienswaardigheden van Istrië

Waarom wij fan zijn van Istrië? Met dank aan de relatief kleine oppervlakte kan je met een (huur)auto vanuit één hotel alle hoogtepunten van de Kroatische regio ontdekken. Goedkoper dan excursies én een stuk meer vrijheid. En dus reizen we nu alvast – voor je gaat vertrekken – virtueel met je af naar de zonnige bestemmingen. Dit zijn namelijk dé must-see bezienswaardigheden van Istrië.

Istrië in een notendop

Mocht je nog niet zo bekend zijn met Kroatië, dan gaat er misschien ook geen belletje rinkelen bij het horen van de naam Istrië. Tijd om daar verandering in te brengen!

Istrië is een van de populairste regio’s van Kroatië. Dit heeft het met name te danken aan de veelzijdigheid. Je vindt er mooie badplaatsen, kleurrijke havenstadjes, prachtige stranden, een groene natuur en helderblauw water. Om maar een paar voorbeelden te noemen!

Tijd om de highlights en must-see bezienswaardigheden op een rij te zetten. Mocht je daarna nog niet weten waar je wilt verblijven, check dan even dit artikel. Hierin zetten we de belangrijkste plaatsen voor je op een rij. (meer…)

Lees meer

Medulin, Istrië

Medulin, een kleinschalig pareltje in Istrië

Tijd om jouw accu even helemaal op te laden? Reis af naar het meest zuidelijke puntje van de Kroatische regio Istrië. Hier vind je de kleinschalige badplaats Medulin. Relaxxxxx!

Kleinschaligheid, dat is waar Medulin bekend om staat. De badplaats heeft een oppervlakte van ca. 32 km² en slechts 2.500 inwoners. Toch is het voormalige vissersdorp ondanks haar beperkte omvang uitgegroeid tot een geliefde bestemming onder vakantiegangers uit heel Europa. Juist door die kleinschaligheid. (meer…)

Lees meer

Afvinken maar! 8x doen in Split

Het is tijd om naar Kroatië te gaan. Want oh, wat is Split een geweldige stad als je houdt van een mediterraan sfeertje, slenteren door smalle straatjes en heel veel cultuur snuiven. Wat je allemaal kunt doen in Split? Genoeg! We geven je een handige lijst om af te strepen.

Split in een notendop

Met een inwoneraantal van meer dan 200.000 inwoners is Split na Zagreb de grootste stad van Kroatië. Het ‘wint’ daarmee zelfs van Dubrovnik, een stad die onder Nederlandse reizigers toch een stuk bekender is.

Split is een fijne uitvalsbasis voor een vakantie in Kroatië. Door de ligging aan de Adriatische Zee kun je er rekenen op goed weer en in de directe omgeving vind je tal van hoogtepunten die Kroatië te bieden. Wat echter nog maar weinig mensen weten, is hoeveel de stad zelf te bieden heeft. Tijd om daar verandering in te brengen!

We zetten op een rij wat je allemaal kunt doen in Split. En dat is genoeg om een flink aantal dagen mee te vullen. We wensen je alvast veel plezier! (meer…)

Lees meer

Doen in Brac, Kroatië

Doen op Brac! Haal alles uit jouw Kroatische eilandvakantie

De ultieme eilandvakantie in Kroatië? Die beleef je zonder meer op Brac. Waar je de ene dag geniet vanaf een van de prachtige stranden, ga je de volgende dag – met de wind in je haren, hoe fijn! – op pad om het eiland te ontdekken. En oh, wat blijkt er dan veel leuks te doen op Brac. Kijk je mee?

Brac is een vogelvlucht

Wie wil kunnen rekenen op 9 tot 12 uur zon per dag in de zomer, is aan het goede adres op Brac. Dit Kroatische eiland is een walhalla voor zonliefhebbers met dank aan het klimaat en de prachtige stranden, maar het biedt meer…

Zo herbergt het eiland prachtige gebouwen, schilderachtige dorpjes en veel groen. En wist je dat het ook nog eens één van de grootste Kroatische eilanden is. Genoeg te doen dus op Brac! (meer…)

Lees meer

Bezienswaardigheden Trogir: Kroatië

UNESCO Werelderfgoed in Kroatië: deze bezienswaardigheden in Trogir mag je niet missen!

Om terug te gaan in de geschiedenis moet je een flinke timehop maken; Trogir en haar vele bezienswaardigheden zijn al meer dan 2.000 jaar oud. Wandelend door de smalle straatjes en steegjes van het Kroatische stadje waan je je dan ook flink wat jaren terug in de tijd. En dan is het ook nog eens een heel knus en gemoedelijk stadje! (meer…)

Lees meer

krka-nationaal-park

Krka Nationaal Park; wonderschone natuur in Kroatië

Bepaal jij jouw volgende vakantiebestemming ook altijd aan de hand van mooie plaatjes? In dat geval staat Kroatië waarschijnlijk heel hoog op jouw lijstje. Krka Nationaal Park is een van de (visuele) hoogtepunten van het land en in dit artikel vertellen wij je er alles over.

Wil je kennismaken met de prachtige natuur van Kroatië? Dit kan o.a. in Krka Nationaal Park, dat tussen Zadar en Split en vlakbij Šibenik ligt. Vier vakantie in of nabij een van deze steden en maak een dagje een uitstapje naar dit bijzondere park met o.a. schitterende watervallen.

(meer…)

Lees meer

doen-in-zadar

Wat te doen in Zadar? Een veelzijdige stedentrip in Kroatië!

Of je nu voor een stedentrip-anders gaat of de stad een dagje bezoekt tijdens jouw vakantie in Kroatië; er is genoeg te doen in Zadar. Collega Marleen ging je voor en maakte een handige reisgids. Afstrepen maar!

Voordat we beginnen met afstrepen geven we je eerst een kort topografie- en geschiedenislesje. Zadar ligt ongeveer in het midden van Kroatië en direct aan zee. Het oude centrum van Zadar ligt feitelijk op een soort schiereiland en wordt gekenmerkt door diverse Romeinse overblijfselen en middeleeuwse kerken.

(meer…)

Lees meer

Doen op Hvar, Kroatië

Doen op Hvar: beleef het Kroatische eiland op z’n best!

Met bijna 1.200 eilanden is Kroatië een walhalla voor eilandliefhebbers. Wie vooral gaat voor een flinke dosis zon, kan dan het beste afreizen naar Hvar. Met bijna 2.800 zonuren per jaar is dit één van de zonnigste eilanden van het land. En dan kun je ook nog eens veel beleven & doen op Hvar. Kijk je mee?

Hvar in een vogelvlucht

Als we Hvar in een paar steekwoorden moeten omschrijven, dan komen woorden als oude stadjes met kleurrijke huizen, idyllisch en niet te vergeten prachtige lavendelvelden bij ons op. En dan hebben we het dus nog niet eens over dat geweldige zonnige klimaat gehad.

Hvar heeft een luxe status; jetsetters uit Kroatië en ver daarbuiten komen er maar al te graag. Dat heeft gezorgd voor een levendige sfeer met trendy barretjes en restaurant. Dat betekent niet dat je er met een wat kleiner budget niet terecht kunt. Integendeel. Je vindt er hotels in elke prijsklasse.

Een voorbeeld van internationale sterren die fan zijn van Hvar? Beyonce en Jay-Z. Hun dochter Blue Ivy is vernoemd naar een boom op het eiland.

Om je dan ook nog even wat zicht op de grootte te geven; Hvar heeft een lengte van ca. 68 km en een breedte van ruim 10 km. Het is hiermee een van de langste eilanden die Kroatië herbergt. En op dit lange eiland vind je prachtig pareltjes om te ontdekken. (meer…)

Lees meer

Doen in Dubrovnik

Een verrassende stedentrip! 8x doen in Dubrovnik

Dubrovnik is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor een stedentrip. Maar als je stad en strand wilt combineren is het een ideale bestemming. De vestingstad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is meer dan terecht! Kijk snel wat jij zéker moet doen in Dubrovnik.

Dubrovnik staat bekend als de ‘Parel van de Adriatische Zee’ en heeft alle ingrediënten voor een geslaagde stedentrip. Of je nu cultuur wilt snuiven of op het strand wilt chillen, de Kroatische havenstad biedt het allemaal. Met deze checklist ‘Doen in Dubrovnik’ haal je het maximale uit jouw trip! (meer…)

Lees meer

Mama Mia! Griekenland of toch Kroatië. Ga naar Vis!

Mama Mia, here we go to Vis!

Al kijkend naar Mama Mia! Here we go again is het onvermijdbaar; je krijg direct het vakantiegevoel te pakken. En het liefst pak je óók nog het vliegtuig naar Griekenland. Dan zal je echter teleurgesteld worden; ondanks het vele typische Griekse blauw is Kroatië de locatie van de feel good film. Op naar het eiland Vis! (meer…)

Lees meer