Fietsen in Boedapest

On the road! Fietsen in Boedapest

Nederland blijft koning als het aankomt op fietsen. Maar onderschat de rest van Europa niet; op steeds meer bestemmingen (en dan met name steden) kun je je eenvoudig verplaatsen per fiets. De hoofdstad van Hongarije is een goed voorbeeld. Fietsen in Boedapest is helemaal hot! Zie jij jezelf al over de beroemde Kettingbrug fietsen?

Pak ‘m beet 15 jaar geleden was Boedapest geenszins fietsvriendelijk en fietsen zag je er dan ook amper. Je wilde er ook echt niet fietsen; automobilisten hielden geen rekening met fietsers en fietspaden waren er nog nauwelijks. Vandaag de dag is dat wel anders. (meer…)

Lees meer

Boedapest in de winter

Boedapest in de winter

Nog op zoek naar een mooie stedentrip tijdens deze winterperiode? Ga naar Boedapest! Deze stad is in de zomer al net een sprookje, maar in de winter (en helemaal als het heeft gesneeuwd) is het hier magisch! Vaak kun je er voor een héle scherpe prijs naartoe, want een 3-daagse stedentrip boek je al v.a. € 110,- p.p. En ja, dit is inclusief vlucht en een verblijf in een centraal gelegen hotel! Pak die handschoenen, sjaal en mutsen in en boek vandaag nog je stedentrip naar Boedapest.

(meer…)

Lees meer

Boedapest voor beginners

Boedapest voor beginners: jouw eerste stedentrip naar deze fantastische stad

Boedapest is een prachtige stad die steeds meer ontdekt wordt door stedentrippers. Niet verrassend als je bedenkt dat de vlucht slechts ca. twee uur duurt, de stad gevuld is met de mooiste en leukste bezienswaardigheden en het geen dure bestemming is voor Nederlanders. Maar wat moet je écht zien, proeven en meemaken tijdens je eerste bezoek aan de Hongaarse stad?

Boedapest is verdeeld in twee delen: Boeda en Pest. Het toeristische leven speelt zich grotendeels in Pest af. Hier vind je allerlei winkelstraten, restaurants en bars, diverse clubs en tal van bezienswaardigheden. Boeda staat vooral bekend om de historische bezienswaardigheden en de uitzichtpunten. (meer…)

Lees meer