Kerstmarkt Hamburg

Kerstmarkt in Hamburg 2023: waar ga jij heen?

De kerstmarkten in Düsseldorf en Keulen zijn by far de populairste kerstmarkten van Duitsland. Toch hebben wij nog een persoonlijke favoriet; de kerstmarkt van Hamburg. Ga je mee?

Door het hele centrum van Hamburg vind je gezellige en sfeervolle kerstmarkten. Niet één, niet twee, maar maar tientallen kerstmarkten biedt de stad in de adventsperiode. Tijd om onze persoonlijke favorieten toe te voegen. De kerstmarkt van Hamburg is geopend van 27 november t/m 23 december 2023 tussen 11.00 en 20.00 uur. Per specifieke kerstmarkt kunnen de data en tijden afwijken.

1. Jungfernstieg

Een bijzondere kerstmarkt in Hamburg is die in de straat Jungfernstieg. Naast de traditionele kerstkraampjes vind je hier verschillende feestelijk versierde schepen waar leuke kerst-activiteiten voor kinderen op worden georganiseerd. Zo kunnen kinderen op de bakkersboot bijvoorbeeld hun eigen kerstkoekjes bakken en vind je op andere boten verhalenvertellers en tovenaars en is er een aparte lees- en speelhoek. Ook voor volwassenen is er een leuke boot (de caféboot), waar je onder het genot van een glas glühwein even kunt bijkomen.

Kerstmarkten Duitsland: Hamburg, Sir NikolaiSir Nikolai is een hip hotel met klassieke inrichting en bijzondere elementen. Het heeft bovendien een uitstekende ligging voor een stedentrip in kerststijl in Hamburg. Voor het gemak kun je een ontbijtbuffet bijboeken.

2. Gerhard-Hauptmann-Platz

De nostalgische markt rondom het Gerhard-Hauptmann-Platz is er ook eentje om niet over te slaan tijdens een verblijf in Hamburg. Op de Mönckebergstrasse vind je voornamelijk kleine atelierkraampjes waar verschillende kunstenaars hun werk tonen en verkopen. Vaak maken ze ter plaatse een uniek kerstcadeau voor je. Zo wordt er gehamerd, gesneden, gebeeldhouwd, gegoten, bewerkt, gepolijst en geschilderd op deze markt. Naast de kraampjes vind je ook een levensgrote kerststal, een nostalgische draaimolen en een torenhoge spar. Eindeloos slenterplezier is gegarandeerd op de kerstmarkt van Gerhard-Hauptmann-Platz!

3. St. Petri Kerk

Vlakbij het Gerhard-Hauptmann-Platz, rondom de St. Petri Kerk, vind je een betoverende en romantische kerstmarkt met dank aan de unieke verlichting. Dankzij de draaimolen zullen kinderen hier een geweldige tijd beleven terwijl jij je kerstinkopen doet bij een van de vele kraampjes op de kerstmarkt.

Kerstmarkt Hamburg

4. HafenCity

Verre van nostalgisch is de omgeving van de kerstmarkt in het hart van HafenCity. In dit unieke stadsdeel van Hamburg vind je tal van ultramoderne gebouwen. Je kunt er echter wel alles kopen wat je verwacht bij een kerstmarkt; handgemaakte kerstversieringen, kerstcadeaus en lekkernijen. Daarnaast kun je er schaatsen op de ijsbaan, een rondje draaien in de draaimolen en…. schaf er je kerstboom aan!

5. St. Pauli

De wijk St. Pauli is de meest levendige van Hamburg als het aankomt op uitgaan. Hier vind je op de bekende Reeperbahn een leuke kerstmarkt. Deze is alleen ’s avonds geopend en je vindt er bijzondere kraampjes met een knipoog naar het uitgaansleven. Er zijn muziekoptredens en speciale adults-only locaties met stripshows.

Praktisch!

  • De kerstmarkten in Hamburg zijn gemakkelijk te bereiken, ook per trein. Vanaf het centraal station is het slechts een paar minuten lopen naar de kerstmarkten.
  • De meeste kerstmarkten zijn van 27 november tot en met 30 december 2023 te bezoeken van 11.00 tot 21.00. Tijdens de kerstdagen zijn veel van de kerstmarkten niet geopend.
  • Hamburg ligt op ca. 440 km afstand van Utrecht. Een ideale afstand voor een weekendje weg!
  • Mocht je ook over de andere kerstmarkten meer willen weten, kijk dan op de website van de gemeente Hamburg.

Bekijk meer kerstmarkten in andere Duitse steden
Zin gekregen in een weekendje slenteren over de kerstmarkten van Hamburg?

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *