kerstmarkt hamburg

Kerstmarkt in Hamburg: waar ga jij heen?

De kerstmarkten in Düsseldorf en Keulen zijn by far de populairste kerstmarkten van Duitsland. Toch hebben wij nog een persoonlijke favoriet; de kerstmarkt van Hamburg. Ga je mee?

Door het hele centrum van Hamburg vind je gezellige en sfeervolle kerstmarkten. Niet één, niet twee, maar maar liefst 15 kerstmarkten biedt de stad in de adventsperiode. Tijd om onze persoonlijke favorieten toe te voegen. Mocht je ook over de andere kerstmarkten meer willen weten, kijk dan op de website van de gemeente Hamburg. De kerstmarkt van Hamburg zijn geopend van 25 november t/m 23 december 2019 tussen 11.00 en 21.00 uur. Per specifieke kerstmarkt kunnen de data en tijden afwijken.

1. Jungfernstieg

Een bijzondere kerstmarkt in Hamburg is die in de straat Jungfernstieg. Naast de traditionele kerstkraampjes vind je hier verschillende feestelijk versierde schepen waar leuke kerst-activiteiten voor kinderen op worden georganiseerd. Zo kunnen kinderen op de bakkersboot bijvoorbeeld hun eigen kerstkoekjes bakken en vind je op andere boten verhalenvertellers en tovenaars en is er een aparte lees- en speelhoek. Ook voor volwassenen is er een leuke boot (de caféboot), waar je onder het genot van een glas glühwein even kunt bijkomen.

Kerstmarkt Hamburg, Hotel Baseler HofIn Hotel Baseler Hof ga je een heerlijke tijd tegemoet. Na jouw dag in het sfeervolle Hamburg drink je een drankje in het wijnsrestaurant of kom je bij in het wellnesscentrum. Dat wordt genieten!

2. Gerhard-Hauptmann-Platz

De nostalgische markt rondom het Gerhard-Hauptmann-Platz is er ook eentje om niet over te slaan tijdens een verblijf in Hamburg. Op de Mönckebergstrasse vind je voornamelijk kleine atelierkraampjes waar verschillende kunstenaars hun werk tonen en verkopen. Vaak maken ze ter plaatse een uniek kerstcadeau voor je. Zo wordt er gehamerd, gesneden, gebeeldhouwd, gegoten, bewerkt, gepolijst en geschilderd op deze markt. Naast de kraampjes vind je ook een levensgrote kerststal, een nostalgische draaimolen en een torenhoge spar. Eindeloos slenterplezier is gegarandeerd op de kerstmarkt van Gerhard-Hauptmann-Platz!

3. St. Petri Kerk

Kerstmarkt Hamburg: Petri KerkVlakbij het Gerhard-Hauptmann-Platz, rondom de St. Petri Kerk, vind je een betoverende en romantische kerstmarkt met dank aan de unieke verlichting. Dankzij de draaimolen zullen kinderen hier een geweldige tijd beleven terwijl jij je kerstinkopen doet bij een van de vele kraampjes op de kerstmarkt.

4. HafenCity

Verre van nostalgisch is de omgeving van de kerstmarkt in het hart van HafenCity. In dit unieke stadsdeel van Hamburg vind je tal van ultramoderne gebouwen. Je kunt er echter wel alles kopen wat je verwacht bij een kerstmarkt; handgemaakte kerstversieringen, kerstcadeaus en lekkernijen. Daarnaast kun je er schaatsen op de ijsbaan, een rondje draaien in de draaimolen en…. schaf er je kerstboom aan!

Praktisch!

  • De kerstmarkten in Hamburg zijn gemakkelijk te bereiken, ook per trein. Vanaf het centraal station is het slechts een paar minuten lopen naar de kerstmarkten.
  • De meeste kerstmarkten zijn van 25 november tot en met 23 december te bezoeken van 11.00 tot 21.00. Tijdens de kerstdagen zijn veel van de kerstmarkten niet geopend.
  • Hamburg ligt op ca. 440 km afstand van Utrecht. Een ideale afstand voor een weekendje weg!

Zin gekregen in een weekendje slenteren over de kerstmarkten van Hamburg? Op onze website vind je de beste aanbiedingen

Over de auteur

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *