Havenstad Hamburg

Dé highlights van de hippe havenstad Hamburg

Zin in vakantie in een historische maar toch ook moderne stad? Bezoek dan Hamburg, na Berlijn de tweede stad van Duitsland. Hamburg heeft een gigantische haven, hippe restaurants en winkels én veel historische bezienswaardigheden. We nemen je in een vogelvlucht mee langs de highlights van deze opkomende stad.

De vismarkt

Of je nu een visliefhebber bent of niet; de vismarkt in Hamburg is een echte bezienswaardigheid. Marktkooplieden prijzen hun waren luidruchtig aan en onder bezoekers vind je een combinatie van vroege vogels en nachtbrakers.

De markt is elke zondag te vinden aan de haven. Wees er vroeg bij, want de markt is geopend vanaf zonsopgang. Scoor iets te eten op de markt of bezoek een van de omliggende restaurants. Je kunt hier overigens ook terecht voor souvenirs, bloemen of fruit.

Bezoek de haven

Havenstad Hamburg, havenHamburg heeft een indrukwekkend grote haven. Moderne architectuur wordt hier afgewisseld met oude pakhuizen en grachten. Struin door de straten en je komt veel leuke winkels, koffietentjes en restaurants tegen.

In de haven kun je ook genoeg cultuur opsnuiven. Zo vind je er het gloednieuwe concertgebouw de Elbphilharmonie, waar je kunt genieten van verschillende soorten concerten. Of ga naar het Internationales Maritimes Museum, gevestigd in een gerestaureerd pakhuis. Ontdek hier de geschiedenis van de scheepvaart.

Ga zeker naar het Kesselhaus, een sfeervol café in een oud pakhuis dat geldt als het toeristeninformatiepunt van het haven. Dit gebied is nog volop in ontwikkeling en hier kun je ontdekken wat de toekomstplannen zijn.

Wandel of fiets door de Elbtunnel

Havenstad Hamburg, ElbtunnelDoor Hamburg stroomt rivier de Elbe en onder dit water vind je een echte toeristische trekpleister, de Elbtunnel. Deze tunnel verbindt de oostelijke en zuidelijke oever van de rivier met elkaar. Lange tijd, tot zo’n 100 jaar geleden, was dit ook de enige mogelijkheid om aan de overkant te komen, maar nu zijn er meer verbindingen. Aan populariteit heeft het desondanks niet ingeleverd!

Loop of fiets onder het water door en geniet aan de zuidelijke zijde van de Elbe van een prachtig uitzicht over de haven en skyline van Hamburg. De toegang tot de tunnel is gratis.

Uitgaan en shoppen in St. Pauli

Zin in een avondje stappen? Ga dan naar de hippe wijk St. Pauli. De hoofdstraat in het uitgaansgebied is de Reeperbahn, waar je voornamelijk casino’s vindt. Duik de zijstraten rond de Reeperbahn in voor hippe bars, cafés en restaurants. In dit gebied vind je ook het St. Pauli Theater en verschillende musea. Overdag kun je shoppen in de vele conceptstores en muren met street art kunstwerken spotten.

Lindner Hotel Am MichelVerblijf in het Lindner Hotel Am Michel. Dit hotel, met een beoordeling van een ruime 9 (!), ligt op ca. 10 minuten lopen van St. Pauli en de haven en biedt o.a. een wellnesscentrum en comfortabele kamers.

Cultuur snuiven in Hamburg

Havenstad Hamburg, stadhuisWil je de historische hoogtepunten van Hamburg bezichtigen? Ga dan in elk geval naar het stadhuis van Hamburg.

Dit indrukwekkend grote regeringsgebouw, dat halverwege de 19e eeuw in vlammen is opgegaan en ruim 50 jaar later werd heropend, heeft een prachtig versierde gevel die ’s avonds mooi is uitgelicht.

De hal en binnenplaats kun je gratis bezoeken. Liever mee met een (betaalde) rondleiding? Dat kan ook; je leert dan nog meer over de geschiedenis van het gebouw.

Een ander historisch hoogtepunt in het centrum van Hamburg is de St. Nicolaikerk. Verwacht geen prachtige kerk met details nog in tact; de kerk is grotendeels verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog en is nu een ruïne. Het gebouw is het tweede hoogste gebouw in Hamburg, na de bekende tv-toren. De toren zelf is niet open voor publiek, maar je zult hem zeker niet missen wanneer je de skyline van de stad bewondert!

Genoeg te doen dus tijdens een stedentrip in Hamburg! Zin gekregen? Bekijk ons voordelige aanbod & pak je koffer maar!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

2 thoughts on “Dé highlights van de hippe havenstad Hamburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *