Kerstmarkt Keulen

Kerstmarkt in Keulen 2023: waar ga je heen?

Duitsland: het walhalla als het aankomt op kerstmarkten. Wist je dat je bijna 3.000 kerstmarkten vindt bij onze oosterburen? Waarvan zes verschillende in de populaire kerststad Keulen. Kerstmarkten met elke hun eigen charme, die zorgen voor een instant kerstgevoel. Tijd om kerstmarkt voor kerstmarkt onder de loep te nemen. En daarna? Op naar Keulen!

Kerstmarkt nummer 1: de Dom van Keulen

Van alle kerstmarkten in Keulen staat de kerstmarkt bij de Dom bekend als dé kerstmarkt van Keulen. Bezoekers worden hier betoverd door de imposante Dom op de achtergrond en de vele lichtjes rondom de imposante kathedraal waarvan de bouw in de 13 eeuw startte.

Aan de ca. 150 kraampjes kun je elk jaar ambachtelijk handwerk, unieke kerstcadeaus en culinaire kerstspecialiteiten verkrijgen. Kinderen kunnen een ritje maken op de historische kindercarrousel terwijl jij geniet van een warme glühwein.

Kerstmarkten Keulen, Hotel Mondial am Dom Cologne MGalleryHotel Mondial am Dom Cologne MGallery is een modern hotel om de hoek van de Dom en in het midden van de kerstfestiviteiten in Keulen. Je kunt rekenen op fijne kamers, een restaurant en wellnessfaciliteiten.

Ontmoet de kerstman op de Alter Markt

Vanaf de Dom wandel je zo naar de 200 meter verderop gelegen Alter Markt, in het centrum van de Altstadt. Een must do met kinderen, want hier kunnen zij hoogstpersoonlijk kennismaken met de kerstman. De gigantische ijsbaan nodigt daarnaast uit om de schaatsen onder te binden.

De meer dan 180 houten huisjes herbergen voornamelijk kerstartikelen. Snuffel tussen talloze kerstballen in alle vormen en kleuren, koop een schattig muziekdoosje of neem een engel mee naar huis terwijl je geniet van het uitzicht op de historische gebouwen rondom de markt.

Kerstmarkt Keulen

Christmas Avenue: géén traditionele kerstmarkt

Hoewel veel kerstmarkten in Keulen (en eigenlijk in heel Duitsland) traditioneel ingestoken zijn, geldt dat niet voor Christmas Avenue. Deze kerstmarkt aan de Mauritiuswall is de roze kerstmarkt van Keulen. Sinds 2012 wordt deze kerstmarkt bezocht door lokale bezoekers uit de homogemeenschap, maar ook door hetero’s van over de hele wereld vanwege de moderne insteek.

Geniet op een trendy manier van kerstvoorpret, met sfeervolle muziek, hoogstaande kersthapjes en talloze optredens. Uiteraard mag ook glühwein en een hoge dosis kerstkoekjes niet ontbreken op deze kerstmarkt.

Maritieme sferen in de haven

De kerstmarkt aan de haven van Keulen, naast het chocolademuseum, is één van de oudste van de stad. Al zo’n 90 jaar kun je hier in een maritiem sfeertje genieten van de kerstvoorpret. Met uitzicht over de Rijn én ontvangen door hartelijke zeelieden.

Alles staat in het teken van kerst én scheepvaart. Geniet van lokale visspecialiteiten en kerstdranken van over de hele wereld. Glühwein haal je in de indrukwekkende houten driemaster Trudel.

Jaren 70 sfeer aan de Neumarkt

De kerstmarkt aan de Neumarkt, ook wel de Engelenmarkt genoemd, is nog ouder dan de markt in de haven. En stiekem is de tijd er ook een beetje stil blijven staan de afgelopen jaren; de kraampjes hebben de sfeer van de jaren zeventig.

Terwijl in de avonduren de kraampjes mooi verlicht worden, kun je hier vooral genieten van culinaire specialiteiten. Dé kerstmarkt in Keulen voor lekkerbekken!

Handig: de kerstmarkt op de Neumarkt bevindt zich midden in het winkelgebied van de stad. Na een bezoek aan de kerstmarkt in Keulen kun je vanaf hier de winkels induiken om bijvoorbeeld alvast je kerstoutfit bij elkaar te shoppen.

Stadspark

Samen met Christmas Avenue is de kerstmarkt in Stadtgarten een van de nieuwere kerstmarkten die Keulen rijk is. Dit jaar vindt de 9e editie plaats in het oude stadspark. Je vindt er ca. 90 kraampjes met de meest uiteenlopende waren. Kom tot rust terwijl je geniet van een glühwein of een van de andere winterse lekkernijen die ze hier aanbieden.

Praktisch!

  • Keulen is makkelijk per auto of trein bereikbaar. Als je met de trein gaat, bevind je je ook bijna direct op de kerstmarkt onder de Dom. Deze ligt namelijk op nog geen 100 meter afstand van het Centraal Station.
  • De kerstmarkt in Keulen start in 2023 op 23 november en eindigt op 23 december.
  • De meeste kerstmarkten starten doordeweeks om 11.00 uur en eindigen om 21.00 uur, in het weekend en op vrijdag zijn ze vaak langer open.
  • Voor de actuele data en tijden kun je een kijkje nemen op de Nederlandstalige website van de kerstmarkt van Keulen.

Bekijk meer kerstmarkten in andere Duitse steden

Naar welke kerstmarkt in Keulen ga jij?

Wil jij de kerstmarkten in Keulen bezoeken?
Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *