Stedentrip Keulen

Urban wijken, authentieke vakwerkhuizen, immense bouwwerken: Keulen is veelzijdig! Neem tijdens een bezoek aan de Duitse stad een duik in het rijke verleden, beklim de Dom voor een geweldig uitzicht, leer alles over Eau de cologne (snap je nu waar deze naam vandaan komt?) of eet je buik rond in het Chocolademuseum. Ook winkelen kan goed tijdens een stedentrip in Keulen. En wat dacht je van bruisende nachten? Keulen has it all!
Bewonder de bijzondere Dom
Must-visit; de hippe wijk Belgisches Viertel
Veel leuke musea (o.a. over chocolade en eau de cologne)
Relaxen langs de Rijn & de kerstmarkt bezoeken

Haal alles uit jouw stedentrip in Keulen

Zin in een citytrip naar onze oosterburen? Met een stedentrip naar Keulen ga je een paar veelzijdige dagen tegemoet. De Duitse stad biedt een mix van eeuwenoude geschiedenis en hippe must-sees. Wij vertellen je meer over deze toffe stad aan de Rijn.

We zoomen eerst even in op de Duitse kaart. Keulen ligt in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen en is de grootste stad langs de rivier de Rijn. Een stedentrip naar Keulen is een vakantie vol sightseeën. Ook zijn er veel toffe musea, leuke winkels en gezellige horeca-adresjes. Vergeet ook zeker niet de grote kerstmarkt in de wintermaanden!

Een wandeling door het oude centrum

Onmisbaar voor de stedentrip in Keulen; de oude binnenstad. Wandel door de smalle straatjes, langs traditionele huizen en over mooie pleinen. Onderweg kom je veel gezellige restaurants en brouwerijen tegen. Vooral de Alter Markt en Heumarkt zijn fijne plekken voor een pauze. Bestel je het Keulens bier?

Het stadhuis van Keulen is wereldberoemd door de loggia. Dit is een van de beste voorbeelden van renaissancistische gebouwen. Zorg dat je rond het klokkenspel – dat vier keer per dag klinkt – in de buurt bent. Met 48 bronzen kloken in de toren is het een indrukwekkende ervaring tijdens de stedentrip in Keulen.

De imposante Dom van Keulen beslaat bijna 8.000 m². Op het Gotische gebouw staan twee grote torens van bijna 160 meter hoog. Bekijk vooral de bijzondere glas-in-loodramen en het heiligdom van de Drie Wijzen. Tijdens een stedentrip in Keulen zijn nog 12 Romaanse kerken te vinden. Ze staan in een halve cirkel rond het centrum. Vooral de Grote Sint-Martinuskerk is een must-see.

Het verhaal gaat dat je tijdens een stedentrip in Keulen ook wat extra geluk kunt vinden. Het enige wat je moet doen is even over de dikke neus van Tünnes – bij het bekende Tünnes en Schäl monument – wrijven. Nog een bekende legende van Keulen hangt rondom de Pixie Fontein. De elfjes zouden hier ’s nachts het werk van luie mensen doen…

Een stukje België in Keulen

In het Belgisches Viertel is het net alsof je twee landen combineert in één stedentrip naar Keulen. Deze hippe wijk heeft vooral Belgische straatnamen. Wandel bijvoorbeeld door de Antwerper Straße. Dit deel van Keulen is ook dé plek om street art te spotten.

Shopliefhebbers plannen een stedentrip naar Keulen liever vandaag dan morgen. De bekende ketens, trendy boetiekjes en lokale winkeltjes vormen een mooie mix. De belangrijkste winkelgebieden zijn – naast het Belgisches Viertel – de Hohe Straße en Schildergasse. In de winterperiode zijn er tal van gezellige kerstmarkten.

Museumhoppen tijdens een stedentrip in Keulen

Er zijn genoeg musea om een stedentrip in Keulen mee te vullen. Een van de populairste – en lekkerste – is het chocolademuseum. Duik in 5.000 jaar geschiedenis, kijk mee met de productie en proef verschillende (exotische) soorten. Het hoogtepunt? De drie meter hoge chocoladefontein. Ook leuk; er zijn regelmatig themaproeverijen en cursussen.

Wist je dat eau de cologne Frans is voor ‘water uit Keulen’? Het lichtgeurige parfum werd in de 18e eeuw bedacht door Johann Maria Farina. Een van de bekendste merken is 4711, dat is vernoemd naar het adres van de fabrikant aan de Glockengasse 4711. Op de oude productieplek vind je nu een museum. Een tip voor de stedentrip naar Keulen! Het originele recept is geheim, maar je krijgt wel de kans in de geschiedenis te duiken en parfums te ruiken.

Museumliefhebbers vermaken zich ook goed tijdens een stedentrip in Keulen. Bezoek zeker het Wallraf-Richartz-Museum met de grootste collectie middeleeuwse schilderkunst ter wereld en het Rautenstrauch-Joest-Museum waar je meer leert over verschillende culturen. Voor moderne kunst ga je naar Museum Ludwig (met vooral veel pop-art) of het Museum voor Toegepaste Kunst. Houd je van sport? Dan tippen we het Germaanse Sport en Olympisch Museum.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Al jaren vertrouwd!

Al jaren boeken wij onze vakanties bij De Vakantiediscounter. Omboeken,...

Lees verder