Kerstmarkt Düsseldorf

Kerstmarkt in Düsseldorf 2023: de leukste pleinen op een rij

Duitsland telt bijna 3.000 kerstmarkten, waardoor je in bijna elke Duitse stad wel één of meerdere kerstmarkten vindt. Toch is de kerstmarkten in Düsseldorf – wat feitelijk meerdere markten zijn – veruit favoriet. Je vindt in de Duitse stad verschillende markten met elk hun eigen stijl. Extra fijn; de kerstmarkt van Düsseldorf ligt niet ver van de grens met Nederland.

Als je in Düsseldorf niet in de kerstsfeer komt dan weten wij het ook niet meer; het is één van de grootste kerststeden in Duitsland. Van eind november tot eind december is de stad een aaneenschakeling van fonkelende lichtjes, metershoge kerstbomen en kleurrijke kerstdecoraties. Daarnaast zijn alle winkelstraten, etalages, gebouwen én pleinen omgetoverd in kerstsfeer. De kerstmarkt in Düsseldorf is verdeeld over verschillende pleinen met elk hun eigen karakter. Wij zetten de leukste op een rijtje.

Wil jij kerstshoppen in Düsseldorf?Bekijk ons aanbod

1. Marktplatz

De meest nostalgische, centrale en betoverende kerstmarkt in Düsseldorf is zonder twijfel die op de Marktplatz. In het kloppende hart van de stad, met op de achtergrond het raadhuis in Renaissance stijl, vind je tientallen kraampjes om je kerstinkopen te doen. Kinderen zullen hun ogen uitkijken bij de levensgrote kribbe en direct een ritje willen maken in de meer dan 100 jaar oude carrousel.

2. Heinrich Heine Platz

De Düsseldorfse kerstmarkt aan het Heinrch Heine Platz is geheel in het teken van Jugendstil opgebouwd. Mede dankzij de honderden engeltjes in een zee van licht waan je je hier in een hemelse sfeer. Met keuze uit een ruim aantal kraampjes moet je hier slagen voor (handgemaakte) kerstdecoraties en originele kerstcadeaus. Opwarmen doe je met een glaasje Glühwein. Want wat is nu een kerstmarkt zonder deze lekkernij?

Kerstmarkt Dusseldorf

3. Sternchenmarkt

Op het eerste gezicht is de Sternchenmarkt niet anders dan de andere kerstmarkten in Düsseldorf, zeker niet als je deze op de dag bezoekt. Tijdens een avondbezoek zal je echter betoverd worden door een parade van licht. Alle kerstlichtjes zijn blauw en wit en door de witte daken van de kraampjes wordt dit nog eens extra benadrukt; een sprookjesachtig geheel. Omdat deze markt volledig is afgestemd op avondbezoekers kun je hier vooral veel eten en drinken. Uiteraard glühwein, maar ook Duits bier. En gepofte kastanjes, want een goede bodem is wel raadzaam.

4. Schadowplatz

De charme van kerstmarkten? Zonder twijfel de oubolligheid. Met houten chaletjes en traditionele versieringen. Schadowplatz is allesbehalve dit én toch zeker een bezoek waard. De moderne kerstmarkt is een aaneenschakeling van blank hout met witgelakte daken. Nog leuker: de glühwein is hier vervangen door champagne! Door de ligging aan de Königsallee, de bekendste en duurste winkelstraat van Düsseldorf, kun je meteen je kerstoutfit scoren.

5. Gustaf Grundgens Platz

Ga je met de hele familie kerstshoppen in Düsseldorf, sla dan de kerstmarkt aan Gustaf Grundgens Platz niet over. Je vindt hier een ijsbaan van maar liefst 450 m². Terwijl de kinderen rondzwieren op gehuurde schaatsen of een ritje maken in de draaimolen, kunnen volwassenen een glaasje glühwein nuttigen. Uiteraard vind je er ook traditionele kerstkraampjes.

Henri Hotel Dusseldorf Downtown, DuitslandOp zoek naar een hip hotel in Düsseldorf? Henri Hotel Dusseldorf Downtown is een topadresje net buiten het drukke centrum. De kleurrijke inrichting is gebaseerd op de stijl van de jaren 60 en 70. Tof!

Praktisch

  • Je bereikt Düsseldorf eenvoudig met de auto en het openbaar vervoer. Vanuit Utrecht doe je er ca. 2,5 uur over, met de internationale trein ben je er in ca. 2 uur. Deze laatste is een aanrader; je stapt direct de kerstsfeer in.
  • De kerstmarkt in Düsseldorf in 2023 start op 23 november en duurt t/m 30 december. Elke kerstmarkt start rond 11.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Op vrijdag en zaterdag gaat het feest een uurtje langer door. Op Dodenzondag (26-11-2023) en eerste kerstdag (25-12-2023) zijn de kerstmarkten gesloten. Op kerstavond en tweede kerstdag gelden beperkte openingstijden.
  • Meer praktische informatie over de kerstmarkt in Düsseldorf vind je op de Nederlandstalige website.

Bekijk meer kerstmarkten in andere Duitse steden
Ga jij naar de kerstmarkt in Düsseldorf? Wij wensen je dan alvast veel kerstplezier!

Kerstmarkten in Düsseldorf bezoeken?
Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *